Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Dája0 píše:
@Matt 02 Máme doma (rodiče) čivavu a tu miluju a nedala bych na ní dopustit, vychovala jsem ji téměř sama bez jakékoliv zkušenosti, umí spoustu povelů a poslouchá jak hodinky, dala jsem jí tolik času a lpí stejně strašně na mamce. Třeba bych si psa pak oblíbila, jako tu naši mrňavou. Není to tak, že je vyloženě nemám ráda, ale jsem spíš v týmu kočky a koně no. Na procházky chodím ráda, cvičit by mě ho taky bavilo, ale ten čas a to omezení a nepořádek mě štve.
Nemusíš se obhajovat, tak jak to máš to má spoustu lidí, není to špatně, jen bys prostě mít psa neměla. Jestli si myslíš, že s čivavou je hodně práce, tak si tam dosaď krát sto a takový to bude se štěnětem staforda. Jsou to skvělí psi, ale právě potřebují svoje, což obnáší vše to, co ti vadí, omezení, stojí to čas energii a s tím tak jak to máš, to téměř stoprocentně nebude klapat. Náhodou je fajn, že si to uvědomuješ, priznas si to a slepe to neodkyves. To tě šlechtí. Proč chce přítel psa? Je to jeho celoživotní sen, chtěl psa vždy, měl psa? Nebo je to momentální nápad, protože mít psa teď frčí a se stafordem budete celkem in.
@Dája0 píše:
Ahoj, dneska jsme se s přítelem trochu chytli. Poprvé co jsme spolu. Máme se stěhovat v prosinci/lednu do garsonky a přítel chce strašně psa. Nejdřív jsem byla pro, ale pak jsem o tom uvažovala a říkám si, že to možná není dobrý nápad. Chce staforda.
Má někdo staforda v bytě nebo v tak malém bytě? Čas na něj mít budeme, já v práci končím v půl 12 a přítel by na něj čas taky měl. Jde mi i o to, aby nevyváděl a za chvíli nebyl problém se sousedy. Nevím jak tohle vyřešit. Nehledě na bordel v bytě potom, máme psa a mám všechno zničené od chlupů a celkově psy nějak moc nemusím, ale ani mi nějak zase extra moc nevadí..no radost z toho mít asi nebudu, ale kdo ví třeba “roztaju”.
Pak mě ještě zajímá, jestli jde staford dohromady s koňmi, že bych ho brala pak třeba ke koním.
Budu ráda za rady, názory.
Osobně bych se do toho nenechala na Tvém místě přemluvit.
Majitel garsonky je psům nakloněn?
Aby nedal přednost jinému zájemci, až o tom uslyší. Že sousedi nebudou nadšeni, s tím musíš počítat, u nás jsou kvůli psům hádky na každé schůzi.
Do tak malého bytu bych si nepořizovala psa vůbec, tím méně psa této velikosti.
A určitě bych si toto chování a uvažování já chci tuto naprosto nesoudnou věc dala do hlavy jako vykřičník pokud jde o přítele.
@Lucie_Sx píše:
Neni to prehnane a s kvalitou vztahu to nesouvisi.
Pokud jeden je pejskar a bez psa si neumi zivot predstavit a druhy to ma naopak, tak to proste nemuze fungovat.Ana zkusenosti se ptat nemusis, ne, vzdyt jsi psala, ze je mas. Ze budou vsude chlupy a vse rozkousane.
Ano, budou vsude chlupy a vse bude rozkousane.
Jenomze on psa doted nema, jestli to chapu dobre. Takze to takovy pejskar neni. Klidne muze za par měsíců zjistit, jaky je to opruz, chodit brzo rano vencit atd. Jine by bylo kdyby doma psa mel a ona po nem ted chtela, at se ho vzda.
@Dája0 píše:
Ahoj, dneska jsme se s přítelem trochu chytli. Poprvé co jsme spolu. Máme se stěhovat v prosinci/lednu do garsonky a přítel chce strašně psa. Nejdřív jsem byla pro, ale pak jsem o tom uvažovala a říkám si, že to možná není dobrý nápad. Chce staforda.
Má někdo staforda v bytě nebo v tak malém bytě? Čas na něj mít budeme, já v práci končím v půl 12 a přítel by na něj čas taky měl. Jde mi i o to, aby nevyváděl a za chvíli nebyl problém se sousedy. Nevím jak tohle vyřešit. Nehledě na bordel v bytě potom, máme psa a mám všechno zničené od chlupů a celkově psy nějak moc nemusím, ale ani mi nějak zase extra moc nevadí..no radost z toho mít asi nebudu, ale kdo ví třeba “roztaju”.
Pak mě ještě zajímá, jestli jde staford dohromady s koňmi, že bych ho brala pak třeba ke koním.
Ani nahodou, psa bych nechtela do bytu ani omylem, psy nemusim doma a hned bych to inzerovala na zavatku vztahu. Nedej se uvrtat do neceho co nechces u zvirat, tvuj vztah k zvireti se nezmeni s budete trpet oba.
Do garsonky psa NE. A jestli máš náběh na alegrii tak už vůbec. Já mám taky mírnou a když jsem se psem v delším kontaktu v místnosti tak se můžu ukýchat.
@Dája0 píše:
@vokishka mají psa u rodičů
A on ví od začátku vztahu, že ty psa ve své domácnosti nechceš nebo jste se o tom dříve nebavili, on usoudil, že psa chtít budeš, když ho máte doma nebo jak to bylo? Však tohle přece důležitá věc, která by se neměla řešit až před společným stěhováním.
@Dája0 Proč zrovna staforda? Oblibu tohohle plemene jsem nikdy nepochopila, je s nima víc práce než užitku. Do garsonky nějaké menší plemeno a musíte to chtít oba.
@smile_xxx ano, s tím, že nebude dělat bordel a nezničí nic v bytě (ale moc tam toho není, bude všechno spíš naše), ale to by zase vypadaly vlasy mě, nábytek není teď nejlevnější..
@Dája0 píše:
Ne, do tak malého bytu psa, ani náhodou. Proč zrovna staforda? A jestli jde dohromady s koněm? Jak to má takhle dopředu někdo vědět? Když nevíš, jaký ten pes bude? Může to být zlatíčko, a nebo taky neřízená střela. Když už psa, tak to musíte chtít oba.
@Alušáček tak to zase bych neříkala, předsudky že jde o bojové plemeno nemám ráda. Znám jich dost a vím jaký dokážou být mazlíci.