Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No mě se právě nelíbí že ti majitelé zřejmě musí vědět, že je to tedy něčím po předcích mixnuté(podle vzhledu štěňátka) a stejně za něj chtějí 10 tis. I když fakt věřím, že ti rodiče štěňat jsou jejich mazlíčci, určitě to není klasická množírna. Jsou to známí kamarádů a jedeme se tam nejdříve jen podívat, tak zjistím více info. Celkově by mi bylo sympatičtější, kdyby napsali pravdu a chtěli za něj třeba jen 5 tis. Ty ostatní štěňata opravdu vypadají jako praví lab., kdyby dvě z nich nebyla nahnědlá, tak nic nepoznám. Jo a ty ceny za labradora bez PP se pohybují i klidně kolem 15 tis., sleduji inzeráty už přes půl roku.
@Blue2 no 15 tis bez PP dá jen blázen. Já prostě nechápu proč nehledas s PP popř si nevezmete štěňátko s útulku nebo za symb cenu. Nevím, ale osobně bych to neudělala a majitelé jsou pěkný vychcánci.
Příspěvek upraven 20.11.23 v 20:38
@Lucie_Sx píše:
Nahnedla mista mivaji i PP labradori.Spis opravdu otec nemusi byt otec.
Znas ty lidi? Jsou to znami? Nebo proste na blind pres inzerat? Pokud to druhe, tak bych to sakra proverovala.
Spousta bezPP labradoru jsou fakt hnusni, je to mixnute kdovi co a cim…
Opravdu? Tak to jste mě celkem potěšila. Jsou to právě známí našich kamarádů a jak jsem psala, kdyby v tom vrhu nebyla dvě nahnědlá štěňátka, vůbec bych nepochybovala o tom, že jsou to labradoři.
@Aspera jojo kokři byli taky torpéda a vymýšleli naschvály, proto jsme si mysleli, že jsme připravení
, ale ta váha udělá fakt hodně, když je tvrdohlavý tak s tím psem ani nehneš. Teď mám bígla (chtěla jsem něco velikosti kokra) a z těch 3 plemen je to paradoxně ten nejhodnější a nejposlušnější a taky největší mazel. Povahově jsou ale tihle 3 téměř to stejné.
Třeba úplně nechápu ty hejty proti bíglům a doporučování labradorů důchodcům a začátečníkům s dětmi pro klidnou povahu
ale každý si musí najít plemeno, které mu bude povahově nejvíce sedět, je hloupost vybírat jen podle toho co se mi líbí, pak to nedopadá dobře.
@Ardilera já už mám druhého labradora s PP, předtím NO a přítel měl kokra a za mě labrador top plemeno co se týká lehké ovladatelnosti pokud ho samozřejmě vychovas a věnuješ se mu ![]()
Ale povahu u psa bez PP těžko předpokládat když nevíš kdo je 100% jeho otec a jaké má předpoklady to samé se zdravím.
Pokud chcete dat deset tisíc za křížence, tak si to štěně hlavně dobře pojistěte, ať se pak nevyvrátíte za ceny u veterinářů.
Ja bych za křížence maximalne zaplatila naklady za očkování, odčervení a čipování, oba rodice bezpapiraci a ti majitele se nestydí za dalsiho křížence si rict o deset tisic ![]()
@Blue2 píše:
No mě se právě nelíbí že ti majitelé zřejmě musí vědět, že je to tedy něčím po předcích mixnuté(podle vzhledu štěňátka) a stejně za něj chtějí 10 tis. I když fakt věřím, že ti rodiče štěňat jsou jejich mazlíčci, určitě to není klasická množírna. Jsou to známí kamarádů a jedeme se tam nejdříve jen podívat, tak zjistím více info. Celkově by mi bylo sympatičtější, kdyby napsali pravdu a chtěli za něj třeba jen 5 tis. Ty ostatní štěňata opravdu vypadají jako praví lab., kdyby dvě z nich nebyla nahnědlá, tak nic nepoznám. Jo a ty ceny za labradora bez PP se pohybují i klidně kolem 15 tis., sleduji inzeráty už přes půl roku.
Sleduješ to, a stejně nerozumš. Jasně že se ceny bez PP psů pohybují vysoko, protože takových, jako ty, je spousty. 25 za čistokrevného psa je jim hodně, 15 za křížence se jim asi zdá akorát. A množitel množí, když má poptávku. Jestli jsou to kamarádi kamarádů, tak se ptejte, všech kamarádů, co je mají. Proč mají štěňata a proč je prodávají za tak vysokou cenu? Já ti to prozradím rovnou. Protože to dělají pro zisk. Chceš koupit psa, kterého někdo vyrobil jen pro prachy. Je mu jedno zdraví štěňat, jde mu o nezdaněné prachy. Vážně chceš koupit takové štěně? Prosím rozmysli si tuhle koupi. A když do toho půjdeš i tak, chtěj kupní smlouvu, chtěj čipované zvíře, kde číslo čipu bude uvedeno ve smlouvě a majitel ti čtečkou načte ten řip, abys viděla, že číslo ve smlouvě je shodné s tím, co má ten pes. Na tenhle požadavek ti jistě řeknou, že oni čtečku nemají, že je to drahé. Stojí kolem dvou tisíc, tak když prodávají štěňata za 10, měli by mít i na čtečku čipů, nemyslíš? Nenech se zblbnout roztomilým štěnětem a přemýšlej. Kolik mají těch štěňat? I kdyby 5, je to 50 tisíc nezdaněných peněz.
@Pejskarkaa My máme labradora s PP, rodiče i chovatelku jsme znali, takže i povahu rodičů a zdravotní stav. Výchovu měl důslednou a věnovali jsme se mu hodně, nakonec má i lovecké zkoušky, chodil na výstavy, cvičák, jezdí s námi k moři i do alp. Ale ovladatelnost labradora prvních pár let byla náročná. Známe se s plno dalšími chovateli labradorů a všichni říkali, že do těch 6 si fakt užijeme, takže není to jen můj pohled. Ne že by nebyl vycvičitelný, ale ta váha ve spojení s mladickou tvrdohlavostí byla občas náročná a rozhodně ho nemohla venčit sestra, která měla pomalu míň kg než ten pes
ale nikdy bychom ho za jiného nevyměnili, rodiče pravděpodobně u tohoto plemene zůstanou. Mě víc pasovalo střední plemeno, proto jsem vybrala něco jiného. Spíš jsem zakladatelku chtěla upozornit, že tak velké plemeno může být náročné, obzvlášť když nezná povahu u psa bez PP.
@Blue2 píše:
Opravdu? Tak to jste mě celkem potěšila. Jsou to právě známí našich kamarádů a jak jsem psala, kdyby v tom vrhu nebyla dvě nahnědlá štěňátka, vůbec bych nepochybovala o tom, že jsou to labradoři.
Tak si proklepni ty kamose, jak moc se s nimi znaji, aby opravdu meli jednu fenu, jedny vymazleny stenata.
Aby to nebyla nejaka mnozka x fen v bordelu.
@moof píše:
I kdyby 5, je to 50 tisíc nezdaněných peněz.
Nejak ti tam uplne zmizely naklady na to stene, ktere pri poctivem odchovu budou cca 5 tisic na stene.
Holky, máte v hodně věcech pravdu. Budu o tom ještě hodně přemýšlet. Děkuji za přínosnou diskuzi.
@Lucie_Sx píše:
Tak si proklepni ty kamose, jak moc se s nimi znaji, aby opravdu meli jednu fenu, jedny vymazleny stenata.
Aby to nebyla nejaka mnozka x fen v bordelu.
To si právě taky myslím, že kromě množíren a naopak chovatelských stanic existují i lidé, co prostě chtějí, aby jejich fenka měla jedny štěnata a na tom nevidím zase tak nic špatného.
@Blue2 píše:
To si právě taky myslím, že kromě množíren a naopak chovatelských stanic existují i lidé, co prostě chtějí, aby jejich fenka měla jedny štěnata a na tom nevidím zase tak nic špatného.
A pak lidé píšou na Donio a pořádají sbírky, protože pes z množírny je těžce nemocný a lidé nemají peníze na léčbu.
@Blue2 I takový člověk je množírna. Udělají štěňata a prodají, většinou za mnohem víc než za náklady.
Já moc nechápu, na co chtějí lidi „aspoň jedny štěňata“, když je stejně potom prodají.