Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jste blázni jestli dáte za zajíce v pytli 10.000,– a je jedno, že teď to vypadá jako labrador. To bych radši projela psy v nouzi a útulky a podívala se tam po něčem, co jako labrador teda vypadá a pořídila si psa spíše takto za osminovou pořizovací cenu.
@Blue2 píše:
Holky, máte v hodně věcech pravdu. Budu o tom ještě hodně přemýšlet. Děkuji za přínosnou diskuzi.
ta poznámka s tou kupní smlouvu byla trefná, je jedno jestli jde o psa bez PP, PP nebo křížence, čipovaný by pes měl být a pokud je čipovaný, pak sepsat kupní smlouvu v rozsahu 1 A4 už není takový problém a samozřejmě jak tady uživatelka napsala nechat si načíst čip a zkontrolovat zda sedí s číslem čipu v kupní smlouvě. „Chovatele“ by tento požadavek nijak neměl pobouřit, protože bez ohledu na to zdali jsou rodiče uchovnění či nikoli, neprodávají barovou židli, nýbrž zvíře.
Vznesla bych proto při návštěvě tento požadavek (zmínit i to načtení čipu při podpisu KS) a uvidíte hned. Nicméně i tak bych si pořizovací cenu ve výši10.000,– za křížence opravdu rozmyslela. Je to vysoce nemorální, čili pro mě jsou daní lidé, ať to jsou známí nebo ne, velmi nedůvěryhodní.
@hopsalka to se jim asi líbit nebude, pochybuji že štěňat budou citovaná. A i kdyby tak do budoucna co z toho. Oni koupí psa kde není jistota vůbec ničeho. jejich blbost že vezmou štěně po netestovaných rodičích, co ze psa vyroste je taky celkem sázka do loterie. Prodávající jim nelže a pak návštěvy veterinářů ho taky nebudou zajímat.
@Lucie_Sx srovnávat „chov“ bez PP a s PP je jako porovnávat řepu s hruškama. I v chovu s PP jsou samozřejmě množitelé, nicméně ty má člověk alespoň šanci odkrýt (když za 3 roky např. 2× otočí abecedu) a většinou jsou na tyto lidi dohledatelné i veřejné reference a mezi poctivými chovateli se o nich ví. Náklad na odchov psa bez PP a s PP je rozhodně absolutně někde jinde, vem si třeba pracovní plemeno:
A pak tady někdo hodí částku, že náklad na odchov jednoho štěněte bez PP je 5.000,–. Ty brďo vopravdu horentní suma
Jinak mě si chovatelka pěkně proklepla, než mi štěně prodala a já v tom nevidím problém. Říkala, že odmítla asi 5 zájemců, plně její postup schvaluji, proto já třeba nechovám, právě kvůli tomu, že nikdy nevíš kam to tvoje štěně doputuje.
@Markéta80 píše:Čipovaná být musí, ukládá to zákon. „Štěňata musí být označena mikročipem nejpozději do tří měsíců věku. Pokud přecházejí k novému majiteli dříve než ve třech měsících věku, musí v moment přechodu být již označena.“
@hopsalka to se jim asi líbit nebude, pochybuji že štěňat budou citovaná. A i kdyby tak do budoucna co z toho. Oni koupí psa kde není jistota vůbec ničeho. jejich blbost že vezmou štěně po netestovaných rodičích, co ze psa vyroste je taky celkem sázka do loterie. Prodávající jim nelže a pak návštěvy veterinářů ho taky nebudou zajímat.
@hopsalka píše:
@Lucie_Sx srovnávat „chov“ bez PP a s PP je jako porovnávat řepu s hruškama. I v chovu s PP jsou samozřejmě množitelé, nicméně ty má člověk alespoň šanci odkrýt (když za 3 roky např. 2× otočí abecedu) a většinou jsou na tyto lidi dohledatelné i veřejné reference a mezi poctivými chovateli se o nich ví. Náklad na odchov psa bez PP a s PP je rozhodně absolutně někde jinde, vem si třeba pracovní plemeno:A pak tady někdo hodí částku, že náklad na odchov jednoho štěněte bez PP je 5.000,–. Ty brďo vopravdu horentní suma
- výstavy
- zkoušky
- bonitaci
- vyšetření DKL, DKK
- vyšetření očí
- vyšetření na JLLP, srce apod.
- kvalitní žrádlo + vitamíny
- registrace chovatelské stanice
- vyšetření feny na progesteron když jedeš krýt třeba do Belgie, abys nejela zbytečně
- cestování za krycím psem (někdo lítá i do USA, to ti ani 12 štěňat z toho vrhu nezaplatí)
- výcvik (nevyčíslitelné)
- prezentace
Jinak mě si chovatelka pěkně proklepla, než mi štěně prodala a já v tom nevidím problém. Říkala, že odmítla asi 5 zájemců, plně její postup schvaluji, proto já třeba nechovám, právě kvůli tomu, že nikdy nevíš kam to tvoje štěně doputuje.
Pises nesmysly.
Pokud chci uchovnit s minimalnimi naklady, tak je cely ten tvuj seznam uplne mimo.
Uchovneni me stalo jednu vystavu, jeden rtg a poplatky, tot vse, hotovo.
A naklady na odchov stenete 5.000 jsou opravdu pouze naklady na odchov, nikoliv na uchovneni feny.
Zradlo, ockovani, odcerveni, prevence proti blecham, nejaky ten pelech, bedna.. to je vsechno stejne PP/bezPP.
@moof píše: Čipovaná být musí, ukládá to zákon. „Štěňata musí být označena mikročipem nejpozději do tří měsíců věku. Pokud přecházejí k novému majiteli dříve než ve třech měsících věku, musí v moment přechodu být již označena.“