Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nemuze to byt kyla? Cetla jsem, ze se muze objevovat u jizev.
Ale nevim, nechci strasit. Jen me to tak napadlo.
Scarlett2011 píše:
Nemuze to byt kyla? Cetla jsem, ze se muze objevovat u jizev.
Ale nevim, nechci strasit. Jen me to tak napadlo.
Ta me napadla…To se musí operovat?Nebo se kýly léčí i jinak?
Teď mě ale napadá,kýla by byla jakoby boule směrem ven ne?Já jí mám uvnitř břicha…
Když se kýla začíná dělat tak to prý tak pálí,nebo to můžou být je povolené břišní svaly a může se tam skřípnou kousek tuku,to prý pálí taky.
K doktorovi si zajdi určitě nebo přímo do kýlní poradny jestli v nemovnici máte. Že se tam nedostaneš hned nevadí určitě to není akutní stav že by jsi musela hned běžet i když je to nepříjemné. Akutní by to bylo kdyby jsi měla nafouklé břicho a zvracela a neodcházeli větry. No a kýla ta se dá jenom operovat jinak léčit nejde kdyby to náhodou byla.
Cetla jsem, ze ta brisni kyla je bulka v brise, a muze byt na ruznych mistech. Nahmatas ji vic po namaze nebo pri nejake cinnosti a kdyz jsi v klidu nebo lezis, tak bulka zmizi a bolest odezni.
Rozhodne ale bez k lekari. Kyla se da asi i lecit, ale psali tam ,ze musi byt v nejake pocatecni fazi, nesmi uz byt pozde.
Ono s jakoukoliv bolesti v brise by se melo jit k lekari a nepodcenovat to. Muze to byt i nebezpecne. Viz. pozde objeveny slepak apod.
Ahoj, ja mam pocit, ze kyla jde zatlacit, ale pri namaze, nebo polohovani se zase objevi. Pri triselne to tak je.
No a moje mamka byla pred sesti lety na operaci krecovych zil a jeste dnes se ji objevuji hrcky, ktere se postupne dostavaji na povrch. To se ji vyhnisavaji ty „samovstrebavaci“ stehy. Rikala, ze se ji to delalo i po kazdem ze tri porodu, po siti. Pak to praskne a je klid. Nekomu se pry holt nevstrebavaji.. ale urcite bys mela k doktorovi, muze to byt cokoliv.
Jo jo,děkuju,já tam zajdu a uvidím.snad nebudu muset na operaci:-(
Vím, že operaci nikdo nechce, ale kyla se dela laparoskopicky
vecer jsi doma ![]()
Lipom, což je nezhoubný tukový nádor. Stačí vyndat ambulantně…
@veronikamayerova píše:
Lipom, což je nezhoubný tukový nádor. Stačí vyndat ambulantně…
Dobrý den Veroniko, mohu se prosím vás zeptat, jestli jste si nakonec bouličku nechala odstranit nebo ne? Pět let po císaři se mi udělalo kousek od jizvy to samé. Boule velikosti švestky, bolí, pálí, ale jsou i týdny, kdy o ní nevím vůbec. Když jsem byla já u doktora, poslali mě na ultrazvuk a v den ultrazvuku tam boule nebyla. Nic nebolelo, nic neviděli, na pohmat úplně břicho bez boule. A za dva měsíce tam byla zase a tentokrát ji viděli a řekli mi, že to je prostě nějaká boule, ale já se rozhodla tenkrát na operaci zatím nejít, pak jsem znovu otěhotněla, vypiplat trochu prcka a ono už to je 5 let. Teď rok po druhém porodu jsem pořád s větší nadváhou a boule teď bolí víc, tak přemýšlím, co teď s tím vymyslet.
@Jsem jaka-jsem Můžu se vás zeptat jak jste to vyřešila vy? Mám stejný problém jako vy. Bolí mě to u jizvy a někdy je několik měsíců pokoj a pak to zase bolí.
@Rad88 dobrý den, jsem zatím zbabělá a nijak jsem zatím neřešila
Maminky,mám strach.už čtvrtý den mě bolí na pravé straně jizva po císaři a to už po něm budu téměř tři roky.Myslela jsem,že to bude jen třeba změnou počasí,ale dnes jsem si pod kůží na tom místě nahmatala bulku.Velká je asi jako švestka.A bolest mi připomíná trošku pálení.Nevíte co to může být,Dnes ani zítra se k doktorovi nedostanu,ale mám docela strach.Jde to hlavně nahmatat když stojím…Díky.