Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
mám cca týden bouli za uchem (uzlina to není), je to zarudý ale žádná známka, že by tam byla nějaká zahnisaná ranka… Včera jsem se to snazila „vyčistit“ desifekcí trochu to pálilo, efekt žádný. Jen tím podrážděním je to pocitově ještě větší. I mne to dnes víc bolí. Co s tím?
Pohotovost nebo vydržet do pondělka? Praktik nebo chíra? ![]()
@Brontik nejde to vymacknout? Zkus to jeste nechat zrat, treba praskne samo.
Tam není nic, co by se nechalo vymáčknout. Není to vidět.
Původně jsem si myslela, že to bude akné (nebylo by to prvně ani naposled), ale bílá „čepička“ nikde… ![]()
@Brontik píše:
Tam není nic, co by se nechalo vymáčknout. Není to vidět.
Původně jsem si myslela, že to bude akné (nebylo by to prvně ani naposled), ale bílá „čepička“ nikde…
Bílá čepička být nemusí, když je to trochu hlubší, tak se umí udělat boule jak mrcha, čepičku to nemá, je to celkem tvrdé, vymáčknout nelze a umí „žít“ celkem dlouho než sama zmizí… jo a pokud jich je víc a dělají se často, tak se to někdy řeší i antibiotiky
@j.a.n.i1 píše:
Bílá čepička být nemusí, když je to trochu hlubší, tak se umí udělat boule jak mrcha, čepičku to nemá, je to celkem tvrdé, vymáčknout nelze a umí „žít“ celkem dlouho než sama zmizí… jo a pokud jich je víc a dělají se často, tak se to někdy řeší i antibiotiky
takže vydržet?
Mám tam něco patlat?
(framykoin, hemagel…) zatím jsem nedávala nic. Jen jsem to zkusila čistit (2×) a vždy to druhej den bylo horší.
@Brontik Jestli je to ono, tak vydržet, max. jsem patlala tea tree olejíčkem, ale ono je to spíš jen pro pocit.
@Brontik
ORL. Zarudle, bolestive, otok… to bude asi zanetliveho puvodu, pokud budes cekat do po, tak framykoinem nic nezkazis.
Ahoj,
ucho už je lepší. Od neděle odpoledne mi z toho vytéká nějaký hnus a už to tolik nebolí, ani to není tolik nateklé. K dr nepůjdu.(včera ani dnes fakt nebyl čas)
Ahoj, asi mám podobný problém viz. Foto
Myslíte že to bude taky jen něco co časem vyteče?
Je cítit že uvnitř něco je a na dotek to bolí. ![]()
@DJRICO Na tohle trpí dospělý syn - opakovalo se mu to už několikrát.
Na chirdu, ošetří ambulatně: vyčistí, dezinfikují.
Nevykašlat se na to, hromadění hnisu v těle ničemu neprospěje. Odvahu, dobrý to bude!
![]()
@DJRICO zrovna dneska šel manžel s koulí na krku na chirurgii čekám co zavolá. Už tam byl měl to jít vyřezávat ze je to tukové ale teď se to začalo hodně zvětšovat a bolí ho to tak šel dneska. Ti dám vědět co to bylo ![]()
Anonym ponechat chodí sem rodina děkuji.
Tak ti hlásím info. Vyrezli mu to a vycistili. Tak s tím radši bez taky.
@Anonymní píše:
@DJRICO zrovna dneska šel manžel s koulí na krku na chirurgii čekám co zavolá. Už tam byl měl to jít vyřezávat ze je to tukové ale teď se to začalo hodně zvětšovat a bolí ho to tak šel dneska. Ti dám vědět co to bylo
Anonym ponechat chodí sem rodina děkuji.
tak dej pak vědět. Já tohle řešila před pár týdny. taky jsme prvně mysleli, že je to lipom. Pak se to začlo zvětšovat, bolelo to a hrálo všema barvama. A prasklo to - hromada hnisu. Ne chirdě to čistili, dg. aterom s abscesem (podebraná mazová žláza). Prosím o anonym, citlivé.