Nemůžu jíst maso, mám průjem

Anonymní
28.8.14 21:07

Nemůžu jíst maso-mám průjem

Zdravím, chtěla bych se zeptat, jestli jste se někdo nesetkal s tim, že po konzumaci masa a výrobků z něj máte průjem.
Maso jsem vždycky jedla, ale od cca dubna, kdy jsme byly poprvé na grilování letos, jíst maso prostě nemůžu, do několika hodin mám běhavku. Nikdo, kdo tam byl a maso kontumoval nic nebylo, ale já od té doby to jíst prostě nemůžu. Nemůžu si dát ani salám, řízek, paštiku, nic. Nevíte někdo, čím to může být?
K doktorovi se mi jít nechce a lítat někde po různých vyšetřeních, stále věřim, že se to samo zase upraví, ale kdy? Nehubnu, a jinak mi nic není. Nezažil jste to někdo?
Napadla mě i nějaká alergie :nevim:
Omlouvám se za anonym, ale chodí sem známí a nechci, aby mě honili po doktorech.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2353
28.8.14 21:08

A nejedla si tam třeba něco jiného co dřív ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
28.8.14 21:10

A není to v kombinaci s něčím konkrétním? Já znám případ kdy takto reagovalo maso s pivem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.14 21:11
@barca93 píše:
A nejedla si tam třeba něco jiného co dřív ne?

To právě ne. Já na žádné novinky a experimentování v jídle moc nejsem. Takže tím to opravdu nebude :|

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.8.14 21:13
@MisaHanuska píše:
A není to v kombinaci s něčím konkrétním? Já znám případ kdy takto reagovalo maso s pivem :nevim:

To ne, pivo já nepiju. A maso jsem pokaždé jedla s něčim jiným, různé přílohy a k samámu rohlíky a chleba, bagetu, klasika. :| Mě fakt nic nenapadá :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1226
28.8.14 21:16

Napadá mě celiakie - nesnášenlivost lepku. Sama právě bohužel čekám na potvrzení diagnózy. Lepek obsahují jednak uzeniny, jednak mouka v trojobalu na řízek a taky některé druhy koření. Taky jste to maso zřejmě nejedla bez pečiva, takže by to mohlou souviset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.14 21:21
@Nsoci píše:
Napadá mě celiakie - nesnášenlivost lepku. Sama právě bohužel čekám na potvrzení diagnózy. Lepek obsahují jednak uzeniny, jednak mouka v trojobalu na řízek a taky některé druhy koření. Taky jste to maso zřejmě nejedla bez pečiva, takže by to mohlou souviset.

Vidíte, to mě opravdu nenapadlo :roll: No, potěš pánbůh teda, mám jednu známou, co má tuhle nemoc a je to strašný, jak musí dávat pozor, co jí. :(
Jak se dělá taková diagnoza na celiakii :?: smím-li se zeptat?
Přeju vám, at se to nepotvrdí :hug:

• Citovat
  • Upravit
2353
28.8.14 21:24
@Anonymní píše:
Vidíte, to mě opravdu nenapadlo :roll: No, potěš pánbůh teda, mám jednu známou, co má tuhle nemoc a je to strašný, jak musí dávat pozor, co jí. :(
Jak se dělá taková diagnoza na celiakii :?: smím-li se zeptat?
Přeju vám, at se to nepotvrdí :hug:

Nejsem si jistá, ale co jsem tak pochytila (v rodině toto máme taky), tak se to zjišťuje z krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
28.8.14 21:24

Na gastroenterologii nejprve speciální odběr krve - tam se zjišťuje asi 6 hodnot, mně 1 z toho vyšla pozitivní. Proto další vyšetření - tentokrát gastroskopie (polykání hadice se sondou), tam na první pohled nevypadá sliznice tenkého střeva úplně OK - takže taky pozitivní zjištění, a ze sliznice toho střeva se pošle kousek na histologii - pak už je to definitivní. Bohužel, vzhledem k tomu, že ty první dvě věci mi vyšly pozitivně, jsem myslím skoro jasná :(. Držím palce, ať to není totéž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
28.8.14 21:30

Mě spíš napadá nějaká nepřátelská bakterie, která se v trávicím traktu usadila a např. mírně mastné ji vždy podráždí. Zajít k doktorce na výtěr není žádné velké lítání, zkusila bych třeba nasadit Hylak (dá se koupit bez receptu, je to právě střevní mikroflóra a pomáhá při průjmech), pokud by do 2 týdnů nebyla změna, zašla bych za obvodní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
28.8.14 21:31

Může to být z té grilovačky, maso mohlo být špatně tepelně upravené. Nechala bych se vyšetřit, paraziti, salmonela chlamydie… Vyšetřit to to bude určitě rychlejší jak čekačka na alergo a alespoň budeš mít jistotu, že nejsi nakažlivá pro ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65413
28.8.14 21:45

Tak celiakie by nebyla hlavně po masu, tam bude jiný spouštěč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
28.8.14 22:21

Urcite alergie na maso je…od kamaradky syn nemuze absolutne zadne :( takze mozne to je a alergii ma clovek cely zivot jen telo vyckava a jednou mu proste dojde trpelivost..tak jako u me dcery v roce na mleko a jedne babicce v 80 na mleko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
28.8.14 22:30

Jak dlouho to trvá? Máš ve stolici krev? Jestli ano, tak se to bez vyšetření asi neobejde. Může to být i kampylobakteriální infekce, při nedodržení dietního režimu se obvykle vrací průjem (na toto téma je tu pár diskuzí) :nevim:. Jinak taky doporučuju Hylak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.14 08:54
@Nsoci píše:
Na gastroenterologii nejprve speciální odběr krve - tam se zjišťuje asi 6 hodnot, mně 1 z toho vyšla pozitivní. Proto další vyšetření - tentokrát gastroskopie (polykání hadice se sondou), tam na první pohled nevypadá sliznice tenkého střeva úplně OK - takže taky pozitivní zjištění, a ze sliznice toho střeva se pošle kousek na histologii - pak už je to definitivní. Bohužel, vzhledem k tomu, že ty první dvě věci mi vyšly pozitivně, jsem myslím skoro jasná :(. Držím palce, ať to není totéž.

To mě moc mrzí :hug: :( Drž se.
Koukám, že vyšetření teda docela děsivý, co? :roll: :?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex