Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj mamči,
dneska mě od rána bodavě a dost bolestivě píchá v levém prsu. Nevím, od čeho by to mohlo být, ale docela mě to děsí. Nejsem těhotná, ani už pár let nekojím.
Nevíte, co by to mohlo způsobovat? Děkuji
Nejspise to bude bolest od patere…
@Anonymní píše:
Ahoj mamči,
dneska mě od rána bodavě a dost bolestivě píchá v levém prsu. Nevím, od čeho by to mohlo být, ale docela mě to děsí. Nejsem těhotná, ani už pár let nekojím.
Někde jsem slyšela že to může dělat i špatná podprsenka, ale nevím co je na tom pravdy
Občas se mi to děje taky a řekla jsem si, že je to od páteře ![]()
Ale pokud si nejsi jistá, lékař by měl zjistit příčinu…
Zkus si prsa pořádně prohmatat, jestli nenajdeš nějakou bulku…mně se to taky občas stávalo a stává a mám v obou prsou nalezeny fibromy (nezhoubné vazivové nádory)
Pokud je to od páteře, což je velmi časté, stačí šikovně prokřupnout hrudní páteř. Je to velmi snadné a zvládne to každý, stačí jen vědět jak na to. Dobře vím, že tuto techniku znají a používají lidi již spoustu let, stačí aby tě někdo(třeba manžel)chytl v podpaží a zvedl nad zem.
@Dalibor7 tak to ať si raději zajde na fyzioterapii než nějaká „prokřupovací“ samoléčba
To at si rozhodne sama, ale bude to zdlouhavé obědnávání. Navíc toto fyzioterapeuti málo používají a často nepomůžou. Tuto metodu používám již dlouho a mnohokrát, nic na tom není a je to zcela bezpečné.
Lidi, děkuji za všechny rady a typy.
Podprsenkou to určitě není, mám kvalitní, pevnou, nosím ji už dlouho a ta bolest přišla až dneska.
Prohmatat prsa - zkoušela jsem, nic necítím. Ale mám prsa velká, plná, tak to možná ani nepoznám ![]()
Prokřupovací léčba - jo, už jsem o tom slyšela. Vlastně jsme jednou s manželem i zkoušeli (na bolest zad, něco se mi bloklo) - prokřupnul mě tak, že jsem se potom týden nemohla hýbat
![]()
Ale mám fyzioterapeutku kamarádku, tak jí zkusím zavolat a snad mi něco poradí. K mé smůle je teď na dovolené ![]()
Jinak, děkuji opravdu moc. Moc si vašich rad a pomoci vážím
![]()
Ahoj holky,
už hodněkrát jsem tady našla slova útěchy, jdu si sem pro uklidnění i dnes… Anonym snad pochopíte.
Už chvilku pociťuju píchání v pravém prsu. Není to pravidelné, bolest není dlouhodobá, prostě mi občas při nějakém pohybu projede prostředkem prsa bolest a pak je zase klid. Nevypozorovala jsem, jestli se to nějak mění podle cyklu… Někdy mám týden i víc klid, jindy mě tam bodne párkrát za den ![]()
Mohlo by to souviset s páteří? Mám neustále zablokovanou krční a hrudní páteř, tak jestli třeba nemůžu mít skřípnutý nějaký mezižeberní nerv? Jinak žádné změny na prsu nepozoruju, co se týče bulek - nic jsem nepoznala. Je mi 25 let, nejsem těhotná, nekojím.
Zmínila jsem se o tom při návštěvě obvoďačce, mám žádanku pro jistotu na ultrazvuk, ale půjdu až příští týden…
Mám strach a asi bych potřebovala trochu uklidnit, ať se do příštího týdne nezblázním ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
už hodněkrát jsem tady našla slova útěchy, jdu si sem pro uklidnění i dnes… Anonym snad pochopíte.
Už chvilku pociťuju píchání v pravém prsu. Není to pravidelné, bolest není dlouhodobá, prostě mi občas při nějakém pohybu projede prostředkem prsa bolest a pak je zase klid. Nevypozorovala jsem, jestli se to nějak mění podle cyklu… Někdy mám týden i víc klid, jindy mě tam bodne párkrát za den![]()
Mohlo by to souviset s páteří? Mám neustále zablokovanou krční a hrudní páteř, tak jestli třeba nemůžu mít skřípnutý nějaký mezižeberní nerv? Jinak žádné změny na prsu nepozoruju, co se týče bulek - nic jsem nepoznala. Je mi 25 let, nejsem těhotná, nekojím.
Zmínila jsem se o tom při návštěvě obvoďačce, mám žádanku pro jistotu na ultrazvuk, ale půjdu až příští týden…
Mám strach a asi bych potřebovala trochu uklidnit, ať se do příštího týdne nezblázním
Mela jsem to same, nic mi nenasli, brala jsem pak kapky mastodynon a moc mi na to pomohly. pichani prestalo.ted se mi pichani objevilo v tehu, tak jsem sla na utz znovu ze strachu a nic tam nemam…je to hormonalni…vyzkousej je.jsou prirodni ![]()
@Janitka Moc děkuju
přesně něco takového jsem potřebovala slyšet, aby se mi lépe usínalo… Mně právě vyděsilo, že je to píchání jenom v jednom prsu, vždycky se říká, že jak jsou ty změny v obou, tak dobré…
Kapky určitě vyzkouším, hned zítra pro ně zaběhnu.
Děkuji ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Už chvilku pociťuju píchání v pravém prsu. Není to pravidelné, bolest není dlouhodobá, prostě mi občas při nějakém pohybu projede prostředkem prsa bolest a pak je zase klid. Nevypozorovala jsem, jestli se to nějak mění podle cyklu… Někdy mám týden i víc klid, jindy mě tam bodne párkrát za den![]()
Mám strach a asi bych potřebovala trochu uklidnit, ať se do příštího týdne nezblázním
ahojky…moje ségra s dost podobným problémem byla dnes u svého gynekologa a údajně to má dojezdy po kojení (a to nekojí už cca 9 měsíců). Dostala nějaké masti a uvidí se
prý že nic vážného (nějaká ucpaná žlázka nebo něco)…takže nezoufej
určo to bude v pohodě ![]()
@chromecci Díky za uklidnění
, já teda nekojím, děti ještě nemám, ale tak snad to bude něco podobného.
@Anonymní píše:
@chromecci Díky za uklidnění, já teda nekojím, děti ještě nemám, ale tak snad to bude něco podobného.
može byt…určitě bude…nic vážného to nebude a basta ![]()
Ahoj mamči,
.
dneska mě od rána bodavě a dost bolestivě píchá v levém prsu. Nevím, od čeho by to mohlo být, ale docela mě to děsí. Nejsem těhotná, ani už pár let nekojím