Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@ka2ka
Myslíte? Ja myslela, ze tukové boule jsou spíš měkké a jakoby výrazně boule. Tohle je tvrdé a jakoby kopeček treba cca 5cm. Mevim presne.
@Anonymní píše: Více
mám to samý najednou se objeví, je to tuková boule kožní nad tím mávla rukou
@ka2ka @mateska8084
Ja tedy doufam, ze to tak je. Ale me prijde, ze je to nejaky moc velky, a hlavne tvrde a myslim si, ze to tam drive nebylo.
a co myslíš že tam teda máš? hele tuková boule je velká a tvrdá a objeví se najednou
@ka2ka
To nevim, co tam mam. Doufam, ze jen tu tukovou bouli ale radeji si zajdu k doktorovi. Googlila jsem, a uz to delat nebudu. Takové hrozne scénáře, skorat msm z toho nervy 🙈.
@Janli
Zajdu, dekuji. A jak se udělá utz pres dlouhé vlasy? 🙈 nejak si to neumím představit.
@jkra
A to maže také velké a tvrdé? A to se objevují častěji? 😫 ja si do teď ničeho takového nevšimla. A jak to vyříznou? Ja to nemam jako viditelnou bouly ale jako vetsi hrbol nebo nevim, jak to popsat.
Vyříznou. Oni to mají za chvilku, vyříznou, jakoby vydlabnou a zasiji. Já byla tak 10×.na chire říkají, že na to prostě trpím. Nic to není, neboj. Jo, mám to vždy tvrdé. Mně se to dělá na hlavě, prý je to vždy ucpaná mazová žláza. Není to vidět.
@jkra
A ma to treba nejakou jinou barvu nebo napnutou kůži na te bouli? To ja prave nemam a prijde mi to, jakoby to byla kost, ale ro je krabina, kdyz je ro proste boule.
A je nutné to vyříznuti? Nebo se to nemusí řezat, kdyz to ničemu nevadi?
Ahoj, mám takový problém. Našla jsem si boule nebo hrboly na hlavě. Nevim, jak to přesně popsat a nevim, jestli tam drive byli nebo ne, ale myslim si, ze bych si drive všimla. Mam dlouhé vlasy, takže hlavu si projíždím každou chvíli.
Jednu mam jakoby nahoře vzadu uprostřed. Je to takový větší hrbol nebo boule. Kdyz pres to prejedu tak je to proste takovy vyvýšeny kopeček, a dalsi mam ze strany na hlave ale menši a užší. Jsou tvrdé, nepohyblivé a neboli.
Mam v plánu zajit k doktorovi ale strašně se bojím a je mi špatně z myšlenek, ze by mohlo byt něco špatně
.
Nemá někdo s něčím podobným zkušenost? Dekuji