Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já myslím že to hemoroidy jsou. Kup čípky a mast Proctoglyvenol a budeš cajk. A k záskoku klidně bez - není to nic, za co by ses měla stydět. To řeším taky furt
![]()
@Brbra píše: Více
Díky za odpověď, k záskoku nechci spíš kvůli antipatiím k tomuto doktorovi než kvůli studu. Radši si ten týden počkám na svoji doktorku.
Tyto léky hemeroidy úplně vyléčí nebo jen zmírní? A ještě prosím jak dlouho léčba těmito léky trvá? Stihne se to přeléčit za ten týden, ať nemusím fyzio odkládat na neurčito?
To jsou hemoroidy. Mimo mazání je dobré nemít zácpu a tuhou stolici, to je provokuje a pak bolí. Jestli ti to nevadí, napiš pak, jak ti ta mobilizace pomohla. Mně to doporučila doktorka kvůli nějakým problémům v pánevní oblasti, ale moc se mi nechce. Ona to ale popisuje hodně nadějně.
@Anonymní píše: Více
Mně to úplně vyléčilo. No první zlepšení mívám hned po první aplikaci. Po 3 dnech to bývá výrazně lepší, uplne ok treba ty 4-5 dní. Ale kazdy jsme jiny ![]()
@LiduNe píše: Více
Jdu na mobilizaci kvůli léčbě neplodnosti a nepravidelným cyklům, nejspíš se teda výsledek nedostaví hned, jestli vůbec.
@Brbra píše: Více
Ok, díky
ještě by mě zajímalo, jestli má smysl kupovat i čípky i mast, když se teda jedná o hemeroidy vnitřní? Nepostačí čípky?
@Anonymní píše: Více
To je na tobě.. ja dávala čípek dovnitř + krém zvenku. Kdyz mi došly cipky, aplikovala jsem pak dovnitř krém aplikátorem
Ahoj, nejsem příznivcem diskutování zdravotního stavu po internetu, nicméně… Za týden mám jít na mobilizaci kostrče přes konečník a kontraindikací jsou aktivní hemeroidy. Problém je, že nevím, jestli je mám. Už asi půl roku mám problém při vyprazdňování. Dost často (ale ne vždy) mám pocit, jako by ze mě lezl ostrý šutr, vevnitř mi to praskne a pak mám na toaleťáku trochu krve. Bolí/pálí to během vyprazdňování, jinak ne a není to k nevydržení. Když jsem se zmínila paní fyzioterapeutce, tak řekla, že kdyby to byly hemeroidy, tak by byla bolest větší a celkově bych s tím měla větší problémy, ale že si pro klid duše můžu zajít k obvodní. Jenže ta je teď pryč a se záskokem se mi to řešit nechce.
Tak se chci zeptat zkušenějších, můžou to být hemeroidy?