Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, jdu se poradit, zda nebude mít někdo zkušenost nebo tip…
Minulý týden mne hodně boleli svaly a klouby na rukou a na nohou, bolela mne vždy z ničeho nic hlava, sem tam jsem měla jakoby záchvat nebo pocit, že se mi špatně dýchá a sem tam mi pálilo na hrudi, vše vždy třeba 5 - 10 minut a odeznělo to, ale třeba 3× za den.
Dva dny zpátky jsem byla strašně unavená a po 30 minutách v práci jsem byla zralá na spánek. Velká únava odezněla, bolest svalů a kloubů také, teď mne pro změnu sem tam pálí jakoby uvnitř svalů rukou nebo nohou, předevčírem jsem měla pocit, že asi omdlim, ale tlak normální, oxidaci taky, EKG též - byla jsem na pohotovosti, CRP jen 17. Píchli mi injekce na bolest a že mám jít k praktikovi, ale já jsem v pondělí nastoupila do nové práce a odjíždím, takže jsem tam zatím nebyla (ale asi budu muset). Dneska se mi udělalo zase špatně, mám vždy takový divný pocit u srdce a zároveň buď studenější ruce nebo nohy (ale barvu mají normální), sem tam mne hrozně tahá na pravé straně krku a občas mi tam jakoby něco překáží nebo jak to říct. To by mohlo souviset s mojí zatuhlou krční páteří, s tím jsem byla na MR začátkem července. Ale ten vývoj předtím mi nesedí. Byla jsme minulý týden na Fyzio a paní mi odblokovala pravé žebro, ale levé prý zablokované nebylo. Na krční páteř cvičím cviky od Fyzio jako na výbornou pánev mírně doleva. Léčím se se štítnou žlázou a ta byla na poslední kontrole v pořádku (ale také se zítra objednám na dřív než mám jít v říjnu). Horečku nemám, ale tu mám málokdy i při zánětu. Zaplatila jsem si test na boreliózu a vyšla negativní. Já už nevím, co to se mnou je. Změnila jsem práci a nemám teď narozdíl od té minulé žádný stres. Neměl jste někdo podobné příznaky? A co to bylo za nemoc? Nebo co byste mi doporučili ještě absolvovat za vyšetření. Děkuji za vyslechnutí a dočtení až sem. Přeji všem hlavně hodně zdraví!
Při žlučníku jsem takové stavy neměla, ale podle příznaků by to mohla být třeba anémie, nedostatek železa… Dělali ti krevní testy?
@Šárka1609 píše: Více
panická ataka, úzkostná porucha, psycholog, psychiatr
Ahoj, mám za sebou jak zánět žlučníku, tak zánět slinivky a ani jedno neodpovídá příznakům, které popisuješ. Nicméně taky trpím panickou poruchou a to co popisuješ se shoduje téměř 100%, takže doporučuji navštívit psychiatra. ![]()
@Yasmina21 Krevní testy na vitamíny a železo jsem měla před měsícem a doktorka říkala, že jsme měla maličko méně železa, ale že to může být u žen, když je silná menstruace, což mívám.
@stinga Nad tím jsem také uvažovala, ale nesedí mi k tomu, že jsem spíš fyzicky unavená, psychicky jsem po roce a půl nepravidelných směn a málo spánku naprosto v pořádku. A nějak nerozumím tomu, proč se mi to děje vždy, když jsem v klidu a nic extra nedělám, třeba sedím u PC a odepisuji na maily. Vlastně celé se to v menší míře spustilo na dovolené, kdy jsem vypnula.
@DoňaPetruňa Ahoj, také jsem si to myslela, ale nesedíi k tomu bolesti svalů a kloubů a nechápu, proč se mi to vždy stane, když jsem totálně v klidu. Je to zvláštní. Že by to bylo tím, že najednou jsem po roce a půl nepravidelných směn naprosto v klidu, dostatečně spím. Že by to byla reakce, že už nejedu na 300%? Nebo kdy to začalo tobě, mne už se to projevilo na dovolené, což mi prostě nedává smysl. 🙈 Snažím se tomu porozumět, abych odstranila příčinu a byla konečně v pohodě, přijdu si jako hypochondr.
@ka2ka To mně zrovna dneska taky napadlo, někdy mám takový divný pocit a pálení v krku, občas cítím i ty žaludeční šťávy, jak se mi vrací, nemám moc potřebu jíst, pořád takový žaludek na vodě. Sama se asi na Gastro nemohu objednat, co? Předpokládám, že to musí jít přes obvodního lékaře.
@Šárka1609 píše: Více
budeš muset mít žádanku, u refluxu je i tlak a bolest na hrudi a pocit slabosti
@Šárka1609 Jestli byly jen maličko nižší, tak to od toho asi nebude, ale určitě bych zkusila doplňovat železo, kyselinu listovou a třeba i B12 ![]()