Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Normálně jdi k lékaři a ten ti řekne, co dělat. Bradavice se vypalují pomocí tekutého dusíku, případně chirurgicky.
Me vzdycky na bradavici pomohlo jen vypaleni dusikem nebo kyselina mravenci.
Do cerstve rany te bude kolodium palit
Na čerstvou ránu bych to nedávala. Budeš trpět.
Jinak nám zabralo několikrát. Nebo nezabralo a pak sami zmizely.
Na vypalování jsem byla 1× jako dítě a už by mě tam nikdo nedostal.
Správný postup je mazat kolodium 2× denně a jednou za dva dny opatrně ostříhat svrchní vrstvy kůže, aby látka mohla prostupovat dál. Jestli to máš do krve, nech to zhojit a pak uvidíš, jestli tam bradavice ještě bude. Osobně mám u dětí dobrou zkušenost s kryo tyčinkou od Urgo, stačila jedna aplikace a bradavice byla pryč.
@The_Assassin píše: Více
Vyloženě do krve to není, ale je to už prostě do citlivého. Nechám tedy přelepené na sucho a počkám pár dní na zhojení. Na tu tyčinku kouknu.
Já měla bradavici maposledy tak před 20 lety a pamatuji si, že nám mami mazala duofilm a vždy večer to právě oškrabávala. Ale že by to tak bolelo si nevybavuji, asi jsem to přehnala.
Vypálení u doktora je pro mě až ta poslední možnost… bojim bojim.
Ahoj holky, prosím anonym, je mi stydno. Udělala se mi na chodidle malá bradavice. Taková ta plochá, co si pamatuji z dětství. Ihned jsem začala používat Kolodium a včera asi po týdnu užívání jsem bradavici vystříhala a vydloubala. No a jak jsem to vydloubala až do živýho, tak to bolí. A můj dotaz zní. Normálně na to vydloubané dát zase Kolodium a nebo už teď udělat tu 5 denní pauzu?