Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Petule030 ja si je taky sama odstrihala po vypaleni bradavic, ale to uz je davno, ted se mi z toho hned zveda zaludek
Tak já mám ke svému tělu kladný vztah, druhému bych to nedělala, ale u sebe mi to nevadí.
@blumen No popravdě, dřív jsem si tu kůži odstřihávala a když jsem to psala, najednou jsem si to nedokázala přestavit. A dneska si tak do kůže po puchýři škrábu a škrábu… chytnu po nůžtičkách a už ji upižlávám
Ale u druhých by mi z toho bylo šoufl určitě ![]()
Taky propichuju…a promazávám betadinem víc toho už ted asi neudělám..starou kůži nechávám zatím aby to nepálilo jak čert sice je jasné že se to zase a zase „naleje“ ale nechci odtrhávat no
aby nezůstaly jizvy
Myslím, že to děláš správně.. musíš teď počkat až noha bude fit. ![]()
Ani lékaři by ti podle mě neporadili nic jiného.. jen by ti říkali, že samoléčba se nevyplácí (bodejď by se taky vyplácela, když z ní nemají ani korunu)… Já na ni naopak nedám dopustit, jen se to s ní musí umět. Kdybysme na všechno měli kupovat drahé léky, platit za recepty a drahé chirurgické zákroky, tak bychom se nedoplatili.. Raději si hledám alternativu v podobě bylinek, vlastních čajových směsí či samostatně vyrobených mastí. Je však nutné je nasadit na začátku nemoci/problému, a pokud by z nějakého důvodu nezabraly, poznat chvíli kdy už se doktorům nevyhneš.. ![]()
Teď už toho mnoho fakt nenadělám ale fakt sem netušila co česnek udělá za paseku…
už to nebudu ani mačkat jen desinfikovat…přemýšlela sem o odloučení kůže aby se už něco dělo když jedu na týden na dovču ale nevim no
@inwei píše:
Tak teda nám na bradavice vždycky zabírala šťáva z vlaštovičníku. Nejlepší je čerstvý. Teď měl přítel jednu bradavici na prstu u ruku a začínala mu dost vadit, šel si ji nechat k dr. odstranit tekutým dusíkem, ale nepomohlo to.. bradavice se ani nehla. Tak tam šel znovu a pro změnu mu ji „vyloupli“. No v každém případě to zabralo na chvilku a bradavice šup zpátky. To už jsem se naštvala a rozhodla se mu udělat mast z vlaštovičníku(pro čerstvý se nám denně nechtělo chodit). Mazal zhruba 2× denně po dobu 3 týdnů a světe div se, po bradavici není ani památky.Zakladatelce proto navrhuji nejdříve počkat až se noha zahojí a zkusit to výše popsaným způsobem. Mám to ozkoušené.
Mast?
@A.Suky, tak česnek pomohl mým dětem a já na něj nedám dopusti, ALE musíš přiložit jen na bradavici. To znamená vezmeš náplast, vystrihnes díru, nalepis na nohu ať jde vidět jen bradavice, dáš česnek tak ať není na zdravé kůži a zafixujes…náplastí a obvazem. Nechávala jsem cca 4 hodiny. A česnek jsem dala na plátky a nolozila do vínneho octu. Pak jsem desinfikovala betadinou a betadinovou mastí…
Edit: koukám, že je to už stará diskuze, ale možná někomu pomůže…
@MarieP píše:Edit: koukám, že je to už stará diskuze, ale možná někomu pomůže…
Také vyzkoušíme, manžel patlá vodičkou z lékárny už asi 6 týdnů a výsledek asi nula, jen se oloupe kůže a to je vše.
@monrom, @dedrichov, já koupila i něco z lékárny na předpis…účinek jen rozleptana kůže okolo…tak jsem dávala ten česnek, do 10 dnů klid…kůži jsem večer orezala ziletkou, bacha jen tu odumrelou, vždy jen malý kousek, myla jsem antibakterialnim mýdlem a ještě dávala betadinu.