Jaká bolest břicha je normální?

35
25.7.14 10:24

Jaká je normální bolest břicha?

Chci se Vás zeptat (uklidnit) jaká je normální bolest břicha? Míváte nadýmání? Cítíte žaludek? Asi jsem hypochondr a nevím co, už je normální :) jistě se najde někdo kdo mě pochopí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9950
25.7.14 10:27

Bolesti břicha nemívám, max u MS či Ovulace.., ale za bolest, kterou bych řešila..bych označovala tu, která je intenzivní, dlouhodobá, a vyloženě ti překáží v normálních denních činností :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
25.7.14 10:31

Já taky nevím…asi bolest břicha mívám od mala, podle mě jsem dost všechno vnímám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
25.7.14 10:34

Dietu nedržím a možná je že trpím víc na nadýmání, spíš mě zajímá, když se zamyslíte jestli vás břicho taky bolívá co je normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1179
25.7.14 10:35

@Deníííí
určitě souhlasím, k tomu třeba ještě intenzivní, krátká bolest spojená s pocitem na omdlení, studený pot. I když každý jsme jiný, pro jednoho je to už bolest a druhý má pocit, že se jen nacpal k prasknutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
25.7.14 10:37

Je to možné, že každý vnímá bolest jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1179
25.7.14 10:37

@koko111
Mám určitý potraviny, po kterých vím, že mě bude bolet břicho. Nějaká intolerance potravin. Třeba máš něco podobnýho? U mě většinou teda končí průjmem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
25.7.14 10:39

@Gepardice jako alergii na některé druhy potravin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
25.7.14 10:44

Mívám bolest žaludku jinak břicho jen před a během MS

• Citovat
  • Upravit
35
25.7.14 10:45

@MarkétkaBeruška po jídle? pocit, že tě tam tlačí? A byla jsi někde na vyšetření, nebo to neřešíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
25.7.14 10:45

Ahoj, tak asi žádná bolest přece není normální, ne? 8o
Bolesti žaludku ani nadýmání normální nejsou. Zřejmě se ti to děje opakovaně, když se na to ptáš, tak by se měla asi zjistit příčina potíží, nejlépe u lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1179
25.7.14 10:46

No alergie přímo ne, ale nesnášenlivost. Mám to na vl. ořechy, sýry Gervais. A některý další potraviny. Sama to nechápu, protože jím vše a dobrý. Ale je pár věcí, který nějak blbě trávím a vždycky mě proženou. Jednu dobu jsem si i psala, co jím a pak v tom hledala souvislost a je to opravdu jen po urč. potravinách. Ale stejně jim neodolám :lol: a pak hekám, jak mi je zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
25.7.14 10:51
@koko111 píše:
@MarkétkaBeruška po jídle? pocit, že tě tam tlačí? A byla jsi někde na vyšetření, nebo to neřešíš?

ano přesně toto. Ne nebyla jsem na vyšetření, už jako mimino jsem na nějakém byla a zjistili mi že mám jakoby ten žaludek hodně zakroucený a to je ten problém. TAkže rada - jíst často ale po malých porcích, plus můžeš zkusit Talcid…ten mě taky pomohl vždy tak jednou za půl roku sním to jedno balení a mám docela klid.

• Citovat
  • Upravit
35
25.7.14 10:56

@Malaga a ty nemíváš plynatost, žádnou bolest nic? To jsi zázračná, mívám pocit od mala u lékaře jsem byla kdysi nic se nezjistilo, teď jsem začala nad tím víc přemýšlet. Jelikož, už nevím co je normální tak se ptám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
25.7.14 11:01

Žádná bolest není normální 8o
manžel na to trpí dost, už má venku žlučník a 3× už měl prosak střev, většinou po nějaké „dietní chybě“, neboli stláskal moc tučného jeden den.
Mě občas bolí žaludek po těžkém jídle, ale to přejde do půl dne, někdy i do pár hodin. Dál mám problémy se zácpou a jednou za čas (tak jednou za půl roku až rok zhruba) to vygraduje do šílených křečí v břiše (hodinu až několik hodin) a pak se dokonale vyprázdním a bolest do hodiny přejde.
Jiné bolesti nemíváme ani jeden.

Ale jak píšu bolest břicha normální není žádná a někde je chyba, něco, co tu bolest spustí. Druh potraviny například.
Asi bych si vedla jeden měsíc jídelní deník, přesně zapisovala, co sním a vypiju, a k tomu poznámku o bolesti břicha a třeba vypozoruješ, že máš nějakou intoleranci na nějakou potravinu :nevim:

A pokud teda tě tlačí po jídle žaludek, zkus úpravu jídelníčku, nic těžkého a mastného, malé porce, víc denně a lehká jídla. Třeba to zmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí