Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Chci se Vás zeptat (uklidnit) jaká je normální bolest břicha? Míváte nadýmání? Cítíte žaludek? Asi jsem hypochondr a nevím co, už je normální
jistě se najde někdo kdo mě pochopí…
Bolesti břicha nemívám, max u MS či Ovulace.., ale za bolest, kterou bych řešila..bych označovala tu, která je intenzivní, dlouhodobá, a vyloženě ti překáží v normálních denních činností ![]()
Já taky nevím…asi bolest břicha mívám od mala, podle mě jsem dost všechno vnímám
Dietu nedržím a možná je že trpím víc na nadýmání, spíš mě zajímá, když se zamyslíte jestli vás břicho taky bolívá co je normální
@Deníííí
určitě souhlasím, k tomu třeba ještě intenzivní, krátká bolest spojená s pocitem na omdlení, studený pot. I když každý jsme jiný, pro jednoho je to už bolest a druhý má pocit, že se jen nacpal k prasknutí.
@koko111
Mám určitý potraviny, po kterých vím, že mě bude bolet břicho. Nějaká intolerance potravin. Třeba máš něco podobnýho? U mě většinou teda končí průjmem ![]()
@MarkétkaBeruška po jídle? pocit, že tě tam tlačí? A byla jsi někde na vyšetření, nebo to neřešíš?
Ahoj, tak asi žádná bolest přece není normální, ne? ![]()
Bolesti žaludku ani nadýmání normální nejsou. Zřejmě se ti to děje opakovaně, když se na to ptáš, tak by se měla asi zjistit příčina potíží, nejlépe u lékaře.
No alergie přímo ne, ale nesnášenlivost. Mám to na vl. ořechy, sýry Gervais. A některý další potraviny. Sama to nechápu, protože jím vše a dobrý. Ale je pár věcí, který nějak blbě trávím a vždycky mě proženou. Jednu dobu jsem si i psala, co jím a pak v tom hledala souvislost a je to opravdu jen po urč. potravinách. Ale stejně jim neodolám
a pak hekám, jak mi je zle.
@koko111 píše:
@MarkétkaBeruška po jídle? pocit, že tě tam tlačí? A byla jsi někde na vyšetření, nebo to neřešíš?
ano přesně toto. Ne nebyla jsem na vyšetření, už jako mimino jsem na nějakém byla a zjistili mi že mám jakoby ten žaludek hodně zakroucený a to je ten problém. TAkže rada - jíst často ale po malých porcích, plus můžeš zkusit Talcid…ten mě taky pomohl vždy tak jednou za půl roku sním to jedno balení a mám docela klid.
@Malaga a ty nemíváš plynatost, žádnou bolest nic? To jsi zázračná, mívám pocit od mala u lékaře jsem byla kdysi nic se nezjistilo, teď jsem začala nad tím víc přemýšlet. Jelikož, už nevím co je normální tak se ptám
Žádná bolest není normální ![]()
manžel na to trpí dost, už má venku žlučník a 3× už měl prosak střev, většinou po nějaké „dietní chybě“, neboli stláskal moc tučného jeden den.
Mě občas bolí žaludek po těžkém jídle, ale to přejde do půl dne, někdy i do pár hodin. Dál mám problémy se zácpou a jednou za čas (tak jednou za půl roku až rok zhruba) to vygraduje do šílených křečí v břiše (hodinu až několik hodin) a pak se dokonale vyprázdním a bolest do hodiny přejde.
Jiné bolesti nemíváme ani jeden.
Ale jak píšu bolest břicha normální není žádná a někde je chyba, něco, co tu bolest spustí. Druh potraviny například.
Asi bych si vedla jeden měsíc jídelní deník, přesně zapisovala, co sním a vypiju, a k tomu poznámku o bolesti břicha a třeba vypozoruješ, že máš nějakou intoleranci na nějakou potravinu ![]()
A pokud teda tě tlačí po jídle žaludek, zkus úpravu jídelníčku, nic těžkého a mastného, malé porce, víc denně a lehká jídla. Třeba to zmizí.