Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky potřebuju radu v uterý jsem zavařovala okurky a spálila jsem se o troubu večer jsem ten puchýř nechtíc strhla mám ho na ruce včera to bolelo tak jsem to mázla bepanthenolem a nic moc a ted jsem si všimla že to mám kolem zapalené takže panthenol asi nepomohl čím to namazat nebo jak dlouho to bude trvat než set o zahojí mám tady ještě kalciovku a slyšela jsem že i černý čaj je dobrý myslím vyloouhovaný pytlík…poradtě mi prosím jestli už to někdo měl…díky
Záleží na tom, jak je to velký, osobně bych to nečím vydesinfikovala, sterilně překryla, strhnutý určitě ničím nematlala… Hlavně aby se do toho nedostala infekce. Případně bych zašla k doktorovi… ![]()
Já si takhle „šikovně“ opařila nárt na noze, puchýř jsem strhla v podstatě hned. Asi 3 nebo 4 dny jsem se snažila to „léčit“ doma a nakonec z toho byl měsíc ježdění na převazy na chirurgii… ![]()
Mám to na ruce asi 2 cm velký také jsem to strhla jakoby hned asi 3 hodiny po opaření ale namazala jsem to celé i to strhnuté asi jsem měla namazat jen okolí…ja blbec tak co ted doktorka řekla kalciovku…
Puchýř ničim nematlej, jen vydensifikuj a nech dýchat aby se zatáhl a nemokval. Pak až tam bude něco jako strup, tak mazat aby to neprasklo, pokud to je na blbém místě. Určitě nepatlej přípravkem na popaleniny strhlej puchýř.
Už jsem napatlala včera asi blbý co co s tím ted když to mám zapálený čím desinfikovat…?
@Mišulemišule Já se podobně spálila o vařič a na léčení se mi osvědčilo tohle: http://www.lekarna.cz/…dovy-steril/ a převázat obvazem… léčení tak cca 14 dní, možná o něco déle, převazovat zpočátku každý den, pak po 2 dnech.
@Mišulemišule Případně, pokud chceš patlat, tak betadine v masti ![]()
@Mišulemišule Dojdi si k doktoru ať ti to ošetří nebo budeš mít ještě nějaký zánět.
Když ja mam blbou doktorku ted jsem tam byla a řekla mi tu kalciovku…
Zkus heřmánkovou mast.
Já jsem si opařila palec od horkého vzduchu, neskutečně mě to bolelo několik dní. Pak mi poradila kolegyně právě tuto mast a do 14 dnů, jsem pomalu ani nevěděla, že jsem byla opařená.
@Mišulemišule desinfekce, treba ten betadine
a nechat vetrat dokud se neudela stroupek pak teprve promastovat ![]()
Tak ted jsem byla v lekarně a lekarník řekl že můžu kalciovku ale mazat jen kolem a až zitra můžu mazat i přes… tak nevím jen jsem se lekla toho zapálení… ![]()
Slabý roztok hypermanganu, namočit tak na 10 minut, fakt to pomáhá. Vydesinfikuje, a rychleji se to zahojí, hlavně to zabrání mokváni. Ale fakt bych radši mazala k doktorce, taková hezky rozmokvaná spálenina se léčí měsíc.
Po vydesinfikování doporučuju natřít hemagelem a pak zalepit náplastí, hemagel zabraňuje vysychání rány a jejímu praskání a urychluje hojení.