Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mas pobliz lékárnu? Dala bych hemagel ten dobře hoji popaleniny, sterilni krytí, mozna neco mastneho, aby se tam ten obvaz neprilepil, v lekarne by meli mit primo kryti na popaleniny.
@Anonymní píše:
Ahoj, včera jsem si spálila ruku vařícím olejem, spálenina asi 8×2cm, takový pruh. Bolelo to včera, dneska už ani tak ne, ale omylem jsem si puchyř částečně strhla…co s tím ted? Mazat to asi radši nebudu, ale mám to zalepit? zavázat? mám obavy, aby se do toho ted nedostala nejaká infekce, a nebo aby se k tomu ten obvaz nelepil…
Sterilní krytí na popálenin z lékárny - případně namazat betadinu mast na normální sterilní krytí.
Příspěvek upraven 01.04.20 v 19:58
Ja se nedavno spalila takhle o pekac, byl to fakt hnusnej velkej plnej puchyr na blbym miste, pri natahovani bot mi napul praskl, tak jsem ho psakla celej a mazala hema gelem a pres den mela zavazany, nechala jsem dychat jen pres noc nebo po koupeli, prekvapilo me jak rychle se kuze zregenerovala, asi tri dny hodne cervene a bolestive pri kontaktu s vodou, ted uz o tom skoro nevim, jen ta kuze je takova jemnejsi nez okolni, davala jsem mast, odlicovaky nebo polstarej z obvazu pa zafoxovala paskou