Permanentní katetr

Qwentin
23.7.14 21:05

permanentní katetr

Ahoj maminky, nedávno jsem byla na operaci pánevních orgánů, už týden nosím katetr. Nemůžu sama jít na malou. Máte s tím některá zkušenosti? Jak jste ho nosily dlouho? Já jsem mezitím stihla dostat infekci močového měchýře a beru k tomu atb…Máte některá podobné zkušenosti? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8020
23.7.14 21:22

Infekce je dost častá ono je riziko infekce ipři zavádení do mocové trubice.
Bohuzel zkusenost osobne nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
23.7.14 22:01
Andry, to je mi líto a doufám, že vše dobře dopadlo.
Může se nosit dlouho, a vše se upraví, uvidíš. rátí se vše do normálu.
Vyměnili jej, když byla potvrzená infekce?
@Andrejka81 píše:
Ahoj maminky, nedávno jsem byla na operaci pánevních orgánů, už týden nosím katetr. Nemůžu sama jít na malou. Máte s tím některá zkušenosti? Jak jste ho nosily dlouho? Já jsem mezitím stihla dostat infekci močového měchýře a beru k tomu atb…Máte některá podobné zkušenosti? Děkuji.
@Andrejka81 píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
24.7.14 23:12

Zoe, vyměnili jej za nový, beru atb, ale i přesto mám stále strašné bolesti. Říkám si, že bych asi měla nejdříve vyléčit ten zánět a potom jít vytahovat katetr, dávali mi ho tam v zánětu a to je tak strašná bolest, to bych nikomu nepřála. Nevím, jak budu chodit na malou, až mi ten katetr sundají. Jednou jsem si ho nechala vydělat a večer jsem si musela zavolat sanitku, aby mne odcévkovali.

• Citovat
  • Upravit
1109
25.7.14 12:27
Andry, on se má před vytáhnutím tzv. klemovat. Oddělají sběrný pylík pryč, dají tam kolík a tn se vytahuje po cca několika hodinách a vypustí se jednorázově moč, aby si močový měchýř navykl opět, že se plní.
@Andrejka81 píše:
Zoe, vyměnili jej za nový, beru atb, ale i přesto mám stále strašné bolesti. Říkám si, že bych asi měla nejdříve vyléčit ten zánět a potom jít vytahovat katetr, dávali mi ho tam v zánětu a to je tak strašná bolest, to bych nikomu nepřála. Nevím, jak budu chodit na malou, až mi ten katetr sundají. Jednou jsem si ho nechala vydělat a večer jsem si musela zavolat sanitku, aby mne odcévkovali.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
25.7.14 12:28
Takže ten kolík se tam dá, až se měchýř naplní, vytáhne se, po vypuštění se opět zaklemuje a tak se to opakuje až se pak vyndá katetr úplně.
@zoe546 píše:
Andry, on se má před vytáhnutím tzv. klemovat. Oddělají sběrný pylík pryč, dají tam kolík a tn se vytahuje po cca několika hodinách a vypustí se jednorázově moč, aby si močový měchýř navykl opět, že se plní.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
25.7.14 21:12
@zoe546 píše:
Takže ten kolík se tam dá, až se měchýř naplní, vytáhne se, po vypuštění se opět zaklemuje a tak se to opakuje až se pak vyndá katetr úplně.

Zoe: mám v močáku bohužel zánět, mám v katetru špunt, ten si vytahuji, jak mám pocit plnosti měchýře, bohužel v poslední době se mi stává, že třeba 20× do hodiny jdu na toaletu a nic neteče, jen to řeže a bolí. Nechápu, proč týden od nasazení atb nemám žádnou úlevu a mám stále stejné příznaky jako před atb…?Myslela jsem, že to bude bez hospitalizace, ale asi budu muset jít ležet, ach jo :zed:

• Citovat
  • Upravit
1109
25.7.14 22:13
Vypadá to tak, Andrejko. Dej vědět, jak jsi dopadla…Myslím na tebe.
@Andrejka81 píše:
Zoe: mám v močáku bohužel zánět, mám v katetru špunt, ten si vytahuji, jak mám pocit plnosti měchýře, bohužel v poslední době se mi stává, že třeba 20× do hodiny jdu na toaletu a nic neteče, jen to řeže a bolí. Nechápu, proč týden od nasazení atb nemám žádnou úlevu a mám stále stejné příznaky jako před atb…?Myslela jsem, že to bude bez hospitalizace, ale asi budu muset jít ležet, ach jo :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
28.7.14 23:14
@zoe546 píše:
Vypadá to tak, Andrejko. Dej vědět, jak jsi dopadla…Myslím na tebe.

Zoe: Moc Ti děkuji, dnes jsem byla u obvoďačky, ale nevěděla si s tím moc rady, tak jdu ve středu na urologii, katetr mám stále, ale naštěstí už to tolik neřeže jako minulý týden. Ne to fakt nikomu nepřeju tu bolest. Že by atb zabrala? Piju teď ten urolog. čaj a brusinky a piju opravdu hodně, jak mi doktor doporučil. Kéž by se to už vracelo k normálu…Ještě jednou Ti moc děkuji a dám Ti vědět :mavam: :hug:

• Citovat
  • Upravit
1109
29.7.14 12:36
Budu ráda, Andrejko. Ať je to ok :kytka:
@Andrejka81 píše:
Zoe: Moc Ti děkuji, dnes jsem byla u obvoďačky, ale nevěděla si s tím moc rady, tak jdu ve středu na urologii, katetr mám stále, ale naštěstí už to tolik neřeže jako minulý týden. Ne to fakt nikomu nepřeju tu bolest. Že by atb zabrala? Piju teď ten urolog. čaj a brusinky a piju opravdu hodně, jak mi doktor doporučil. Kéž by se to už vracelo k normálu…Ještě jednou Ti moc děkuji a dám Ti vědět :mavam: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
1.8.14 18:25
@zoe546 píše:
Budu ráda, Andrejko. Ať je to ok :kytka:

Ahoj Zoe :andel:,
tak už jsem druhý den v nemocnici. Bohužel stále nemohu na malou, naučili mne cévkovat se. Jenomže to dost bolí a stále ze mne teče krev. Sestry a doktoři říkají, že je to prý „normální“.Beru léky dryáky jako ubretid, nitrofurantoin, čípky a stále nemohu čůrat. Chtějí mne opět poslat domů s cévkama, ale bojuju, aby si mne tu nechali, dokud se nevyléčím. Nedokážu si představit, jak bych po městě lítala se zrcadlem a cévkama, sterilním roztokem a hledala někde toaletu, abych se sterilně vycévkovala? Oni si myslí, že si to čůrání mám naplánovat :zed: :pocitac:.Navíc mi teď chtějí dát jen 10 katetrů s tím, že si je mám doma vyvařovat, no tomu říkám pěkná sterilita :mrgreen::nevim:,moc Ti děkuji za podporu, dám Ti ještě vědět :srdce: :hug:.

• Citovat
  • Upravit
1109
4.8.14 19:50
@Andrejka81 píše:
Ahoj Zoe :andel:,
tak už jsem druhý den v nemocnici. Bohužel stále nemohu na malou, naučili mne cévkovat se. Jenomže to dost bolí a stále ze mne teče krev. Sestry a doktoři říkají, že je to prý „normální“.Beru léky dryáky jako ubretid, nitrofurantoin, čípky a stále nemohu čůrat. Chtějí mne opět poslat domů s cévkama, ale bojuju, aby si mne tu nechali, dokud se nevyléčím. Nedokážu si představit, jak bych po městě lítala se zrcadlem a cévkama, sterilním roztokem a hledala někde toaletu, abych se sterilně vycévkovala? Oni si myslí, že si to čůrání mám naplánovat :zed: :pocitac:.Navíc mi teď chtějí dát jen 10 katetrů s tím, že si je mám doma vyvařovat, no tomu říkám pěkná sterilita :mrgreen::nevim:,moc Ti děkuji za podporu, dám Ti ještě vědět :srdce: :hug:.

Tak to nechápu. Sama se cévkovat a vyvařovat? Divné…šla bych se zřejmě poradit jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí