Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky
Mám problém měla sem na nártu tři bradavice teda spíš jednu větší a dvě „mini“ nic převratného ale štvalo mě to přes silonky jelikož za týden odjíždím chtěla sem to něčím zlikvidovat…no zlikvidovala sem si akorát nohu…po radách přiložit na noc česnek… ![]()
viz fotka…tak jsem tři nenápadné puntíky založila česnekem…v noci mě vzbudila šílená bolest
a když sem to rozkryla tak totálně spálená kůže kolem…:/
napřed to bylo jakože fleky ohraničené a ted půchýře jak blázen…vůbec nevím co stím…no samoléčba se mi fakt vyplatila
![]()
U bráchy ten česnek pomohl nevím o tom že bych byla alergická…
třeba…no vůbec si nevím rady co ted
No pěkné - Ty jsi trdlo
- česnek citlivější kůži popálí a podráždí, ani nemrkneš, ten se musí nechávat jenom chvilku, určitě ne celou noc na holé kůži.
Teď bych to asi jen chladila, opatrně na to napatlala třeba panthenol, jestli máš, hlavně nepropichovat, nedráždit - a v pondělí bych šla rovnou k doktorce.
@A.Suky byl to cesnek nalozeny pres noc v octu? Cerstvy tam davat nemas. Ted bych s tim nedelala nic a pockala, az podrazdeni zmizi.
Manžel si dává též česnek, ale naložený v octu. A bez problému. Bradavici má pryč. Musí se ale dávat přímo jen na bradavici. Teď bych to viděla na návštevu lékárny a nakoupit věci na popáleniny.
Tý jo, to se ti povedlo. Já s bradavicemi vždycky chodím k dr. na vypálení, jen tentokrát se mi neudělal puchýř, tak jsem si na bradavici také dala česnek. Někde jsem četla, že tam má být max. 5 hodin, jinak si kůži spálíš. Já česnek měla celý den i noc (vyměňovala jsem přes den), ale nepálilo to a kůže v poho (ale bradavice asi taky
). Teď ti nezbývá nic jiného, než počkat, až se ti kůže oloupe ![]()
Tak teda nám na bradavice vždycky zabírala šťáva z vlaštovičníku. Nejlepší je čerstvý. Teď měl přítel jednu bradavici na prstu u ruku a začínala mu dost vadit, šel si ji nechat k dr. odstranit tekutým dusíkem, ale nepomohlo to.. bradavice se ani nehla. Tak tam šel znovu a pro změnu mu ji „vyloupli“. No v každém případě to zabralo na chvilku a bradavice šup zpátky. To už jsem se naštvala a rozhodla se mu udělat mast z vlaštovičníku(pro čerstvý se nám denně nechtělo chodit). Mazal zhruba 2× denně po dobu 3 týdnů a světe div se, po bradavici není ani památky.
Zakladatelce proto navrhuji nejdříve počkat až se noha zahojí a zkusit to výše popsaným způsobem. Mám to ozkoušené. ![]()
No teď mám koupený lapis a čekám až se tohle zahojí ale asi si počkám…mažu to framykoinem a chladím…tak snad to potom pomůže..česnek sem nechala od 6 večer asi do půl noci…pak už se to nedalo každopádně ted stím už nic horšího nenadělám
U doktora by mi asi moc nepomohly možná spíš zhoršily…nechci aby mi to nějakej expert (větší než já
) třeba propíchnul nebo tak něco…
@A.Suky Nechci tě chválit, ale na druhou stranu, třeba už bradavice budou pryč. Pod kůží s bradavicemi je puchýř, tak třeba se tím odstraní… U dr. bys po tekutém dusíku taky měla puchýř, takže kdo ví, jestli se bradavice pořádně „podebraly“, možná bude po nich ![]()
@A.Suky ted vidim vsechny obrazky, opravdu podobne vypada vysledek jako po vypaleni dusikem. Ja bych si zasla na kozni, at Ti poradi, dalo by se to odstrihnout a tim by ses jich zbavila. Pokud to neodstrihnes, budes je tam mit znovu (zkusenosti). Kazdopadne hledim, co dokaze cesnek ![]()
@blumen Nakonec, já bych ani na kožní teď nechodila. Až puchýře změknou a bude pod nimi už nová kůže, může si @A.Suky sama propíchnout puchýře a starou kůži odstřihnout. Já to tak dělám běžně, nevím, jestli na to budou mít ostatní žaludek. Samozřejmostí je mít čistý špendlík a nůžtičky, potom se nekoupat ve špinavé vodě atd. ![]()
Já taky běžně propichuju, jemně po puchýři projedu prstem, aby z něj všechno vyteklo. Ale starou kůži, tedy tu po puchýři, neodstřihávám. Počkám až sama zeschne a odloupne se..Nová kůže je díky tomu stále krytá a ten jeden vpich do puchýře čistou jehlou není zas tak velký zásah..
@Petule030 ja si je taky sama odstrihala po vypaleni bradavic, ale to uz je davno, ted se mi z toho hned zveda zaludek