Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tyjo, 50 Ks je nějak moc
Mám pocit že u nás poskytují 10 plen a zbytek si musíme zajistit sami..
My tam obojí meli, ale byly Pandy a ty jsou děsný, měla jsem svoje Pampersky a spokojenost.
Možná napiš do které se chystáš, třeba budeš mít štěstí a přečte si to některá, co tam v poslední době rodila a ta ti asi poradí nejlépe ![]()
Vše jsem měla v porodnici k dispozici a nikdo nic nepočítal a plenek dostatek. Plenky Panda, kosmetika Hipp. Jedině asi kdyby to nevyhovovalo. Ale tedy upřímně nevím kam bych si vše dala na pokoji malinka skříňka a nadstandard až 3den od porodu ![]()
@Jajvy My dostali jen první, tu po koupání. Pak už jsme museli svoje. Brala jsem z DM - jsou po 28 ks. Jeden balík s sebou, druhý mi chlap dovezl. KDyž tam budeš 4 dny, tzn 4×8 (přebalování každé 3 hodiny) = 32 plínek. Mě to vycházelo. Byť jsem se dušovala, že dítě na kojení budit nebudu, ani u jedné ze 3 to z nějakého důvodu nevyšlo a přebalovala jsem cca každé 3 hodiny.
Kosmetiku naše porodnice má - já ji odmítla. Asi do roka jsem na děti nic nepoužívala, časem jen mýdlo na ruce a o hodně později šampon na vlasy.
@Jajvy Vzala bych 20 a kdyby došly, někdo ti přinese, ne? Jinak sice v porodnici samozřejmě pleny mají, ale dávají většinou dost neochotně…
Ale jak je psáno výše, každá prodnice má svoje seznamy a všude je to trošku jinak. Já u druhé a třetí musela mít i svoje ručníky - prý se děsně kradly
![]()
Tak to záleží jak která porodnice. U nás k dispozici nebyly, tak jsem si brala svoje.
Musela jsem mít své pleny, noční košile, vložky, ručníky..Ale divné mi to nepřišlo. ![]()
@Jajvy V porodnici už ti nedají nic…Plíny sem dostala myslím cca 3ks, byli v šuplíku u postele, kosmetika nebyla žádná, vložky pro sebe sem dostala jen na porodním pak na šestinedělí ani jednu, toaleťák, mýdlo atd také své…tentokrát si beru i oblečení na mimčo ptž ho ěmli jen v košilce a zavinovačce, když sem ho dokrmovala, košile věčně mokrá a nechtěli mi moc dávat čisté, tak sem si nechala donést bryndáčky a bylo…jediné co dávají je noční košile ![]()
Záleží jak která porodnice pleny jsem musela mít svoje nic jsme nedostali kosmetiku jen na jedno koupání. Pokud bych se dočetla že si mám do porodnice pleny donést v takovém množství co jsi psala tak by mě vůbec nenapadlo uvažovat o tom že mi nějaké dají a spoléhala se pouze své donesené.
@Jajvy Záleží na zvyklostech porodnice, zkus mrknout na konkrétní porodnici tady na emiminu ![]()
U nás dávají jednu plenku na sále po porodu, pak už nic. z kosmetiky jsem měla/mám nachystáno jenom sádlo na mazání, jinak nic. A 50ks je celkem dost, měla jsem Dm plenky, kde je 28ks a asi jsme ještě vezli zbytek domů ![]()
Manželka se vrátila včera s malou z nemocnice. Malé brali mandle (tak že ne porodnice). Nicméně po této zkušenosti doporučuji si vzít všechno co tě napadne a pro jistotu i trošku uhlí aby ti nebyla zima. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Ahoj. Prave si balim tasku do porodnice.Na internetu pisou, ze si budouci mamca ma vzit cca 50 ks plen a kosmetiku pro mimco.Kdyz jsem rodila poprve, tak nam davali plenky tam i kosmetiku na miminko.Jak jste to mely v porodnici vy?