Břicho mi sestouplo už v 30tt

76
1.11.11 00:50

Břicho mi sestouplo už v 30tt

Ahoj holky, asi tři dny po poslední kontrole a po prodělání střevní chřipky se začínajícím zánětem močovýho měchýře mi sestouplo bříško a to jsem teprv 30 + 4 tt od PM. (pohyby cítím už jen v dolní polovině břicha, na pohmat mi břicho začíná jen kousíček nad pupíkem, zase můžu normálně dýchat, přestala mě pálit žáha, už se na židli neprohýbám a naopak cítím pohyby až v podbříšku) Četla jsem, že to má být až někdy v devátém měsíci a mě se to stalo ještě na konci sedmého. Na další kontrolu mě neobjednali, jak je zvykem po 30tt, po 14 dnech, ale zase po měsíci (prakticky 2 dny před nástupem na mateřskou - z toho jsem pochopila, že jdu až těch 6 týdnů před termínem). No a mě to připadá dlouho.
Kdyby nebylo všechno ok, určitě by mě objednali dřív, to mě potěšilo, ale břicho mi sestoupilo až po kontrole. Co když se něco změnilo?
Taky mi měli dělat nějakej test z moči a to se nepovedlo (protože při chřipce jsem do sebe díky zvracení nedostala 24 hodin ani kapku tekutiny - všechno šlo ven horem a co už ve mě bylo tak spodem - a já jsem před kontrolou nevyždímala ani kapičku moči).
No a překvapuje mě, že ten test nikomu měsíc nebude chybět (nejednalo se o klasický test na bílkoviny, ale o ten co se přikládá ke screeningu).
No, jsem plašan, ale chtěla bych tam jít už za těch 14 dní. Tím spíš, že mě opět nevyšetřovala moje doktorka ale nějakej cizí doktor. Co jim mám ale říct? Dobrý den, já si myslím, že po 4 týdnech je to pozdě, já chci prohlídku po 2 týdnech? Už vidim jak na mě budou koukat… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Koty nepřihlášená
1.11.11 06:42

Ahoj, teda mně osobně nepříjde nic špatného na tom zvednout telefon a objednat se na ko v případě, že Ti sestouplo bříško a cítíš, že mimi naléhá a tlačí na spodek :nevim: jinak ko moči u screeningu nepotřebuješ, bere se jen krev. Za mě se z moči kontroloval jen výskyt bílkoviny a kolem 24tt test na těhu cukrovku.

• Citovat
  • Upravit
50725
1.11.11 07:33

Jestli už tam máš svoji doktorku, tak jí zavolej a zeptej se na to sestoupení břicha, jestli je to OK, řekni, že se bojíš, ale jsi objednaná až za měsíc, jestli by se na tebe nemrkla dřív. Buď ti řekne, že je to v pohodě nebo si tě pozve.

Jinak mně z moči nikdy nic k žádnému screeningu nepřikládali, vždycky jenom sestra namáčela papírek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
1.11.11 08:49

Ahoj, ja osobne bych se objednala hned… Ja jsem na tom byla tak, ze jsem zase byla otevrena na 10cm od nejakeho 7-meho mesice, takze me kontrolovali casteji a mela jsem i „poslicky“… dokonce mi doktorka v dubnu (termin porodu ofiko 21.6.) rekla, ze kdybych byla uz v nejakem normalnim terminu, tak me necha odrodit. Takze ja bych si rozhodne nechala dat ty kontroly castejsi… ja mela potom po tydnu.

Neboj, nebudou koukat divne, vzdyt i oni budou chtit, abys porodila v terminu a zdrave miminko, takze Te budou sledovat… :)

• Citovat
  • Upravit
712
1.11.11 08:52

Já jsem měla problém ve 31.tt. Začalo mě hrozně bolet břicho tak jsem se sebrala a došla tam. Myslím si, že jestli to nemáš daleko tak bude lepší když tam dojedeš, protože když už tam budeš tak tě vyšetří. Ale taky záleží na tvých zkušenostech s tvojí doktorkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
1.11.11 09:09

Já jsem objednaná po měsíci až do konce těhu (ještě dvě kontroly), asi proto, že nemám žádný problémy, ale doktorka mi rovnou řekla, že kdybych měla kdykoli jakejkoli problém, tak ať se seberu a prostě přijdu, případně zajedu do nemocnice, že je lepší jet třikrát zbytečně než jednou něco zanedbat, takže já bych se sebrala a zajela tam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
1.11.11 12:20
Ema N. píše:
Ahoj, ja osobne bych se objednala hned… Ja jsem na tom byla tak, ze jsem zase byla otevrena na 10cm od nejakeho 7-meho mesice, takze me kontrolovali casteji a mela jsem i „poslicky“… dokonce mi doktorka v dubnu (termin porodu ofiko 21.6.) rekla, ze kdybych byla uz v nejakem normalnim terminu, tak me necha odrodit. Takze ja bych si rozhodne nechala dat ty kontroly castejsi… ja mela potom po tydnu.Neboj, nebudou koukat divne, vzdyt i oni budou chtit, abys porodila v terminu a zdrave miminko, takze Te budou sledovat… :)

otevřená na 10????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
1.11.11 12:22

zakladatelko, já mám břicho hodně dole celé těhotenství (což ale asi je jiné, než když ti najednou klesne pupík)

osobně bych to asi neřešila, pokud bych neměla bolesti, tlaky, nebo necítila jinou nepohodu.

pokud máš blbý pocit, tak zavolej a optej se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišis
1.11.11 12:37
Saroya píše:
Ema N. píše:
Ahoj, ja osobne bych se objednala hned… Ja jsem na tom byla tak, ze jsem zase byla otevrena na 10cm od nejakeho 7-meho mesice, takze me kontrolovali casteji a mela jsem i „poslicky“… dokonce mi doktorka v dubnu (termin porodu ofiko 21.6.) rekla, ze kdybych byla uz v nejakem normalnim terminu, tak me necha odrodit. Takze ja bych si rozhodne nechala dat ty kontroly castejsi… ja mela potom po tydnu.Neboj, nebudou koukat divne, vzdyt i oni budou chtit, abys porodila v terminu a zdrave miminko, takze Te budou sledovat… :)
otevřená na 10????

Já když byla otevřená na 10 cm nebo prstů nebo jak se to bere, tak jsem byla na koze a tlačila 8-o

• Citovat
  • Upravit
17629
1.11.11 12:48
Mišis píše:
Saroya píše:
Ema N. píše:
otevřená na 10????
Já když byla otevřená na 10 cm nebo prstů nebo jak se to bere, tak jsem byla na koze a tlačila 8-o

no vidíš a někdo s tím chodí tři měsíce :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišis
1.11.11 12:52
Saroya píše:
Mišis píše:
Saroya píše:
Ema N. píše:
otevřená na 10????
Já když byla otevřená na 10 cm nebo prstů nebo jak se to bere, tak jsem byla na koze a tlačila 8-o
no vidíš a někdo s tím chodí tři měsíce :mrgreen: :lol:
:mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky