Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Najdi nekde na netu vypocet terminu porodu a vetsinou se te ptaji na posledni menzes- napises to tam a automaticky se ti to vypocita. Ja mela posledni menzes 5.4. Tak mam termin porodu 10.1. 2012
ahoj, riad sa TP podla utz, ako doktorka povedala, pravdepodobne si mala neskor ovulaciu, termin porodu sa vlastne vypocitava ovulacia minus dva tyzdne. ale pokial mas cykly dlhsie a ovulacia nie je 14 dc ale 21 dc, tak to bude o tyzden posunute.
proste doktorka ma pravdu a jej TP je spravny, tym sa riad.
srdecna akcia plodu je vidno cca od 7-8 tt.
no tak sem to zkousela a vysel mi myslim termin porodu dle ms 28.1(dle 28 denniho cyklu),tak to fakt nechapu kde to vzala doktorka toho 2.2. jedine ze by to pocitala dle 34 denniho cyklu,ja nevim nevyznam se vtom ![]()
Záleží jak máš dlouhý cyklus a kdy proběhla ovulace. Rozhodně je ultrazvuk takhle na začátku poměrně spolehlivý na výpočet stáří plodu. Takže TP bych brala podle UTZ. Z toho si pak můžeš podle těch kalkulaček naklikat kdy jsi teda asi otěhotněla.
http://www.naseporodnice.cz/…u-porodu.php tahle je docela dobrá
Anonymní píše:
no tak sem to zkousela a vysel mi myslim termin porodu dle ms 28.1(dle 28 denniho cyklu),tak to fakt nechapu kde to vzala doktorka toho 2.2. jedine ze by to pocitala dle 34 denniho cyklu,ja nevim nevyznam se vtom
Tak ono i když máš cyklus 28 dní, tak nemusí být ovu přesně ten 14. DC. Záleží taky kdy proběhl TEN správný styk a kdy se mimi tím pádem zahnízdilo.
Tak jako tak se všude bude brát na zřetel to, co ti napíše za termín dr.
Datum ovulace: 12.5.2011
Předpokládaný termín porodu je: 03.02.2012
u nekoho muze byt srdecni akce patrna az v 7-8tt,ale vsude na internetu pisou ze by mela jit videt jiz v 6tt ted sem to nasla
Ahojky, ja mela posledni MS 13.4. a datum porodu podle posledni MS mi dr. stanovila na 20.1., podle UTZ mam 18.1. Pokud dobre pocitam, tak podle posledni MS bys mela mit termin porodu 29.1., takze jsi mela asi trosku opozdenou ovulaci..Ja bych to nejak extra neresila, ver dr. a par dnu sem tam.. Stejne je to jen orientacni a v terminu se narodi jen par % miminek
pa a uzivej si tehotenstvi.
no pohlavni styk sme meli 9.5.,ale je mozne aby spermir prezily 4 dny jak velka je pravdepodobnost?vetsinou je to ty 2-3 dny ne?
ovulaciu som vedela presne a v 6tt este srdiecko nebolo.
dost zalezi aj na tom, aky kvalitny ma dok ultrazvuk a ako s nim vie narabat.
a plati, ze v jeden den srdiecko nevidno a dalsi den uz ano.
spermie kludne mozu vajicko oplodnit az za 4 dni, i ked je to nizka pravdepodobnost.
ale tych par dni hore dole skutocne nehra absolutne ziadnu rolu, ten vykyv moze byt kludne aj viac ako tyzden ![]()
no prave ze bych podle pm mela mit datum porodu 29.1.jak pises a ne 2.2.jedine ze by uz pocitala s tim tydnem ,ktery by pricetla,kdyz sem mela opozdenou ovulaci zhruba o tyden
proste mi nejde do hlavy kdyz sem mela opozdenou ovulaci o tyden,tak jakto ze termin podle ms je 2.2. a podle uz 3.2.?mel by tam byt rozdil tak ten tyden..uz me chapete?
fakt je to jedno. mohla si mat ovulaciu posunutu o jeden den, mohla na sone ten krizik ktorym meria milimetre o kusok posunut, skutocne nerozumiem preco to tak urputne riesis ![]()
Anonymní, neřeš, užívej si, že je mimi v pohodě a těš se.
A k té „záhadě“, mě třeba s utz naměřil u prvního syna stáří plodu tak, že mi podle toho ovulace vycházela na dobu, kdy už jsem měla ducha na testu.
A při výpočtu TP dle ms se seknul i s tím počítacím kolečkem
Tož tak, doktoři jsou jen lidi a samozřejmě záleží, cos nahlásila za začátek ms, délku cyklu, a tak.
ahojte,chci se zeptat jestli je mozne datum poceti 12.5.2011,kdyz mam termin porodu dle uz ve 13tt 3.2.2012?podle posledni menstruace mam termin porodu2.2.2012,ale to moc nechapu kde na to doktorka prisla,kdyz sem posledni ms mela 22.4.-26.4.a u doktorky sem byla poprve 6.6. a delala mi uz a rikala ze jsem tehotna,ale ze by uz mela jit podle ms videt srdecni akce.no a pak sem prisla za 10 dni znovu a srdecni akce uz byla a rikala ze sem asi mela opozdenou ovulaci tak to by sedelo na ten termin porodu dle uz,ale podle posledni menstruace by mela byt ovulace 5.5. a tudiz jiny termin porodu..??jestli se v tom nekdo vyznate tak prosim napiste,jo a jeste sem se chtela zeptat odkdy je videt srdecni akce plodu?melo by to byt 4 tydny od poceti(tedy 6tt od posledni ms?)