Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@andelka83 Cykly mívám pravidelné 31 dni. Ovulaci vím, kdy mám. Jedná se o to, že v jednom měsíci mám tyto dva termíny, prosím o vaše tipy.Ultrazvuk mi spočítal, že gestační stáří od 21 DC u prvního těhotenství. To byl styk toho 17. Tak nevím nevím, jestli spermie vydrží od 15 DC do toho 20 třeba?
No, je to maximum. Byla bych spíš pro pozdější možnost, blíž ovulaci.
@Anonymní píše:
@andelka83 Děkuji ti. Takže spíš tedy toho 18-22, že. Toho 11-15 to moc nevypadá nadějně.
Nevypadá. Já mívám podobné cykly i ovulku a 11-15 je moc brzo. Spermie vydrží tři dny, na 5 bych už tolik nesazela. Lepší se trefit max do dvou tří dnů před ovulaci.
@Anonymní píše:
@andelka83 Dobře, dám na tebe.
Držím palce.
@andelka83 píše:
No tak logicky ten druhý. Když máš asi plodné dny až po 17 dc tak styk 11-15 je v neplodnem období.
Od 15 dc mohou spermie naprosto v klidu přežít, takže k otěhotnění by mohlo dojít i z tohoto styku.
@radkka Jj, je mi jasné, že můžou přežít nějaký čas, ale jak dlouho? Právě proto zvazuji. To je individuální, že.
A co znamená gestační stáří plodu? Co znamená, když mi to ukazovalo na 21 DC cyklu? Ze došlo ke splynutí vajíčka a spermie? Styk byl 17 DC cyklu.
@Anonymní píše:
@radkka Jj, je mi jasné, že můžou přežít nějaký čas, ale jak dlouho? Právě proto zvazuji. To je individuální, že.A co znamená gestační stáří plodu? Co znamená, když mi to ukazovalo na 21 DC cyklu? Ze došlo ke splynutí vajíčka a spermie? Styk byl 17 DC cyklu.
3-5 dnů myslím, zbytek nevím, použij google ![]()
@radkka Gestační stáří = (skutečné) stáří plodu (počítané od oplodnění vajíčka).
Takže těch 5 je reálných…
@radkka Kamarádka říkala, že spermie putují 3 dny za vajíčkem. Je to pravda?
Kup si ovulační testy a uvidíš. To opravdu záleží, kdy je ovulace.
@prcekniky Ovulacni testy mám doma, nikdy mi nic pořádného neukazali. Dočetla jsem se, že v době ovulace je třeba i 3 krát si hlídat ovulaci těmi testy. ![]()
Oba termíny si vybrat nemůžeš? Já bych to tak moc asi neprožívala, za měsíc bude ovulace zas. A spermie jsou po styku ve vejcovodu do pár minut, tam čekají na vajíčko.
@Anonymní píše:
@radkka Kamarádka říkala, že spermie putují 3 dny za vajíčkem. Je to pravda?
Nemusí. Ale mohou tak dlouho vydržet. Tam kam potřebují neputuji dlouho. Ale jde o jejich životnost.
@andelka83 Děkuji ti. Takže spíš tedy toho 18-22, že. Toho 11-15 to moc nevypadá nadějně.