Břicho v přechodu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
585
2.5.24 09:27

Bricho v prechodu

Ani nevim jak, ale vlitla jsem do prechodu snad ze dne na den. Na navaly si zvykam, ale co me vadi je to, ze jsem zacala pribyvat snad jen v oblasti bricha. Jak jste upravili jidelnicek v tomto obdobi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.5.24 10:05

Ja jsem tedy pribrala az po prechodu, respektive se mi prestavela postava, nosivala jsem vrsky 36, ale pribrala jsem pres prsa, hrudnik, paze…vahu jsem mela stale stejnou, ze to neni o zhubnuti jsem pochopila, kdyz jsem mela problemy se zlucnikem a mela nejnizsi vahu za poslednich x let, presto jsem se do svych svrsku nenacpala. Vymenila jsem tedy S za M a ted 3,5 roku po prechodu mi sla vaha nahoru a mam prave i to bricho a zacina mi byt opet vse male…omezila jsem sladke a zvysila pohyb, ale vysledek stejny, jako kdyz jsem sedela doma a zrala. Naopak, moje telo ma „prazdninovy“ syndrom, jak se zacnu vic hybat, lekne se a dela si tukove zasoby, letita zkusenost, o prazdninach mi leti kila paradoxne nahoru pri celodennim pohybu, v zime pri sezeni doma dolu…no, moc jsem neporadila a soucitim. A pockam si na rady

• Citovat
  • Upravit
2284
2.5.24 10:15
@sobesin píše: Více

Více zeleniny, obzvláště brukvovité, méně masa (dnes se ho všeobecně konzumuje moc), alespoň 2× týdně rybu, méně výrobků z mouky, mléko a mléčné výrobky kromě tvrdých sýrů a především zrajících také omezit. Celkově zvýšit příjem vlákniny. Zvýšit pohybovou aktivitu a zkusit kalorické tabulky a hlídat deficit. Většina žen se v tomto období dostává (pokud již není) do estrogenové dominance - chybějící ovulace, není žluté tělísko - je málo progesteronu. Dominance estrogenu mimo jiné způsobuje ukládání tuku v centrální části těla a ten se dost obtížně shazuje a způsobuje také pocit „oteklosti“. Ideální by bylo znát hladiny hormonů. Každopádně můžete podpořit progesteron, třeba drnek, rychlý nástup na doplnění progesteronu má progeseteronový krém - pokud je ještě cyklus tak progesteronové prostředky pouze od 12-14DC po cca 2 dny před očekávanou MS, trochu potlačit estradiol, produkty z gtanátového jablka nebo přímo granátová jablka - potlačuje aromatázu, která v tukové tkáni z testosteronu metabolizuje estradiol, indol-3-karbinol na podporu metabolizace estradiolu v játrech. Pokud vám ještě zcela nevysadila MS, může pomoci porovnat hormony kotvičník zemní. Pokud jste již rok od poslední MS, je dobrým prostředkem doplněk Womeno, vhodný je také nějaký slabší multivitamin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.5.24 10:16

Taky to teď řeším. Já jsem momentálně ráda, že jsem zastavila přibírání, ale dolů kila prostě nejdou……

• Citovat
  • Upravit
2284
2.5.24 10:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
2.5.24 10:41

@sobesin Jo a ještě podpořit střevní mikrofloru, kvašené potraviny, probiotika, prebiotika, střevům pomůže i butyrát. V premenopauze a při nástupu menopauzy je dobré také maximálně omezit potraviny podporující estrogen, tedy soja, cizrna, plísňové sýry, z bylin červený jetel, kontryhel, jeřáb ptačí, chmel, lékořice. Rok od poslední MS, pokud je testem prokázáno, že nejste v estrogenové dominanci je vhodné začít doplňovat i tyto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105742
2.5.24 12:17
@Janli píše: Více

Nápodobně..shodila jsem 5 kg a od konce března pořád stojím na stejne váze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...