Brigáda pro 15letou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Brigáda pro 15
Ahoj,
vím, že je asi trochu blbé psát to sem, ale normálnější stránku jsem ke svému dotazu nenašla
Je mi patnáct a moc ráda bych si už nějak přivydělávala. Mám v plánu si koupit spoustu věcí, ale nemám k tomu prostředky (bohužel
). Pomohlo by mi, kdyby mi někdo jen tak přispěl patnácti tisíci, ale to se asi nestane
Chci se zeptat, jestli netušíte, jak by si taková patnáctka mohla vydělávat? Napadlo mě roznášet noviny, ale to u nás nejde :/ Hrozně mě to štve. Kamarádka říkala, že na brigádu můžu až od ukončeného základního vzdělání a že většinou stejně berou až od šestnácti, nevíte o tom něco?
Moc děkuji za vaše nápady
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ja začala v 15 v restauraci u nadobi a jako pomocna sila v kuchyni a letos tak bude delat i bracha-taky ma 15.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, zkus třeba sběr ovoce ale podle mě nemáš moc možností. Bohužel v čr sehnat brigádu a ještě pod 18 let je téměř nemožné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nedelice1234 tak ano, pokud ti jde o oficiální legální brigádu, tak tě nikdo nesmí zaměstnat, dokud ti není alespoň 15 let a zároveň nemáš ukončené základní vzdělání. do té doby jedině se dohodnout třeba různé sousedské výpomoci za úplatu (venčení psů, doprovod mladších dětí do/ze školy, nákupy…) nebo se dohodnout s rodiči, zda by byli ochotni si nějakou brigádu typu roznos letáků nechat napsat na sebe a tebe ji nenechali vykonávat (ale tedy to není legální postup, byť se to tak dělá).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja chodila i s mladsi segrou treba na fotbalovej nebo hokejovej stadion jak sou takovy ty stanky s obcerstvenim… vecinou jim na veku nezalezelo ale nevim odkud si a jak to funguje zrovna ve vasem meste ja sem z plzne a u nas na takovy brigady hledali prave primo takle studenty… jinak se poptat treba po supermarketech treba na doplnovani zbozi ti urcite nemusi bejt 18 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělala od 15 u mámy ve fabrice u stroje. Čistila jsem kalhoty od nití, skládala, nosila, prostě co bylo třeba. Jen se mi moc nelíbilo vstávat ve 4, protože tam se dělalo od 5.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nedelice1234
Roznášet letáky (nosí se všude), KFC, mekáč či jiný dast food, ale nemůžeš dělat s penězi (to až od 18 let), nemůžeš dělat noční + další omezení - proto je nabídka omezená.
A pokud chceš, tak musíš být aktivní ty - ptát se apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca s penezi muze delat pokud si na sebe nekdo dospelej vezme hmotnou odpovednost… moji nezletilou segru klidne nechali samotnou za barem nalejvat alkohol a vybirat penize. Zalezi na domluve s tim zamestnavatelem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nedelice1234 můžeš zkusit doučování, pokud jsi studijní typ a sneseš děti. Existuje možnost psát nějaké recenze nebo texty na net, tam hledali vyloženě mládež. ale nevím, jak je to honorovane a jaká je konkurence. zkus pro inspiraci kouknout na nějaký portál s brigadami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mela prvni brigadu mezi zs a sos
delala jsem ve slepicarne
ale ne u slepic, ale az u vajec, ktere jsem tridila a davala na palety (vetsinu delal stroj) staci se rozhlednout brigad je vsude dost, treba se zeptej jestli neni neco napr u rodicu v praci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lerista to byl i maj problem, potom kdyz sem delala ve firme kde pracuje tata byla to pohoda (mohla hsem pracovat doma
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bomer píše:
treba se zeptej jestli neni neco napr u rodicu v praci
Myslím si, že v tomto věku nejlepší způsob, ale ne všude to jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč u Vás nejde roznášet noviny? Berou od 15. let, ale musí být ukončená školní docházka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napadá mě: příležitostný modeling, stánek s občerstvením, napsat nějaký článek do časopisů jako je „Chvilka pro tebe“ atd. Pokud fotíš a máš nějaké podařené fotky, zkus je taky nabídnout do časopisu. Ještě mě napadlo: není u vás nějaký dětský oddíl, dům dětí, středisko volného času? Pokud s nimi někdo pravidelně spolupracuje, vyplácejí svým spolupracovníkům čtvrtletně nějaké honoráře. Moc to není, pár stovek až nějaká tisícovka, ale zase ve tvém věku je to jedna z těch normálnějších možností. (Sám jsem byl kdysi taky takto zapojený.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit