Brigáda pro 15letou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23.2.15 20:04

Brigáda pro 15

Ahoj,
vím, že je asi trochu blbé psát to sem, ale normálnější stránku jsem ke svému dotazu nenašla :) Je mi patnáct a moc ráda bych si už nějak přivydělávala. Mám v plánu si koupit spoustu věcí, ale nemám k tomu prostředky (bohužel :( ). Pomohlo by mi, kdyby mi někdo jen tak přispěl patnácti tisíci, ale to se asi nestane :mrgreen: Chci se zeptat, jestli netušíte, jak by si taková patnáctka mohla vydělávat? Napadlo mě roznášet noviny, ale to u nás nejde :/ Hrozně mě to štve. Kamarádka říkala, že na brigádu můžu až od ukončeného základního vzdělání a že většinou stejně berou až od šestnácti, nevíte o tom něco? :) Moc děkuji za vaše nápady :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5667
23.2.15 20:11

Ja začala v 15 v restauraci u nadobi a jako pomocna sila v kuchyni a letos tak bude delat i bracha-taky ma 15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
23.2.15 20:11

Ahoj, zkus třeba sběr ovoce ale podle mě nemáš moc možností. Bohužel v čr sehnat brigádu a ještě pod 18 let je téměř nemožné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
23.2.15 20:14

@nedelice1234 tak ano, pokud ti jde o oficiální legální brigádu, tak tě nikdo nesmí zaměstnat, dokud ti není alespoň 15 let a zároveň nemáš ukončené základní vzdělání. do té doby jedině se dohodnout třeba různé sousedské výpomoci za úplatu (venčení psů, doprovod mladších dětí do/ze školy, nákupy…) nebo se dohodnout s rodiči, zda by byli ochotni si nějakou brigádu typu roznos letáků nechat napsat na sebe a tebe ji nenechali vykonávat (ale tedy to není legální postup, byť se to tak dělá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
23.2.15 20:17

Ja chodila i s mladsi segrou treba na fotbalovej nebo hokejovej stadion jak sou takovy ty stanky s obcerstvenim… vecinou jim na veku nezalezelo ale nevim odkud si a jak to funguje zrovna ve vasem meste ja sem z plzne a u nas na takovy brigady hledali prave primo takle studenty… jinak se poptat treba po supermarketech treba na doplnovani zbozi ti urcite nemusi bejt 18 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
23.2.15 21:12

Já dělala od 15 u mámy ve fabrice u stroje. Čistila jsem kalhoty od nití, skládala, nosila, prostě co bylo třeba. Jen se mi moc nelíbilo vstávat ve 4, protože tam se dělalo od 5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
24.2.15 21:37

@nedelice1234
Roznášet letáky (nosí se všude), KFC, mekáč či jiný dast food, ale nemůžeš dělat s penězi (to až od 18 let), nemůžeš dělat noční + další omezení - proto je nabídka omezená.
A pokud chceš, tak musíš být aktivní ty - ptát se apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
24.2.15 21:39

@zvidavajanca s penezi muze delat pokud si na sebe nekdo dospelej vezme hmotnou odpovednost… moji nezletilou segru klidne nechali samotnou za barem nalejvat alkohol a vybirat penize. Zalezi na domluve s tim zamestnavatelem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
24.2.15 21:44

@nedelice1234 můžeš zkusit doučování, pokud jsi studijní typ a sneseš děti. Existuje možnost psát nějaké recenze nebo texty na net, tam hledali vyloženě mládež. ale nevím, jak je to honorovane a jaká je konkurence. zkus pro inspiraci kouknout na nějaký portál s brigadami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
24.2.15 21:50

Ja mela prvni brigadu mezi zs a sos :) delala jsem ve slepicarne :D ale ne u slepic, ale az u vajec, ktere jsem tridila a davala na palety (vetsinu delal stroj) staci se rozhlednout brigad je vsude dost, treba se zeptej jestli neni neco napr u rodicu v praci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
24.2.15 21:52

@Lerista to byl i maj problem, potom kdyz sem delala ve firme kde pracuje tata byla to pohoda (mohla hsem pracovat doma :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
28.2.15 15:06
@Bomer píše:
treba se zeptej jestli neni neco napr u rodicu v praci :)

Myslím si, že v tomto věku nejlepší způsob, ale ne všude to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
2.4.15 20:37

Proč u Vás nejde roznášet noviny? Berou od 15. let, ale musí být ukončená školní docházka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.4.15 20:50

Napadá mě: příležitostný modeling, stánek s občerstvením, napsat nějaký článek do časopisů jako je „Chvilka pro tebe“ atd. Pokud fotíš a máš nějaké podařené fotky, zkus je taky nabídnout do časopisu. Ještě mě napadlo: není u vás nějaký dětský oddíl, dům dětí, středisko volného času? Pokud s nimi někdo pravidelně spolupracuje, vyplácejí svým spolupracovníkům čtvrtletně nějaké honoráře. Moc to není, pár stovek až nějaká tisícovka, ale zase ve tvém věku je to jedna z těch normálnějších možností. (Sám jsem byl kdysi taky takto zapojený.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat