Pracovní agentura a smlouva na dobu určitou

4341
23.2.15 17:17

Pracovní agentura a smlouva na dobu určitou

Ahoj holky,

máte některá z vás zkušenost s prací přes pracovní agenturu, případně vyznáte se některá v tom? Dotaz zní: kolikrát pracovní agentura, která přiděluje zaměstnance do firem na určitou práci, může dát smlouvu na dobu určitou? Nemohu se nikde dopátrat kloudného vysvětlení.

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Meha
23.2.15 17:25

Kolikrát chce, na agenturu práce se v této otázce nevztahuje omezení jako na klasického zaměstnavatele.
V zákoníku práce to řeší par. 39, agenturní zaměstnávání pak par. 307, 308, 309.

• Citovat
  • Upravit
23.2.15 17:27

Nevím jak je to v zákoně, ale běžná praxe je taková, že kolikrát chtějí. Před MD jsem pod agnturou dělala, když jsem pak na SUIPu zjištovala jaká práva mám jako těhule pod agenturou, poslali mě na neschopenku, že mě můžou okamžitě vyhodit těhule netěhule…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
23.2.15 17:29

@Meha @wonder woman Děkuji, holky. Přiznávám, že jste nás nepotěšily :( (Resp. naši zákonodárci).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
23.2.15 17:33

@ZItu Bohužel, práce u agentury neznamená žádnou jistotu.

• Citovat
  • Upravit
9167
23.2.15 17:38

Pracovní agentury bych poslala někam…zaměstnanec ze svého platu jim odvádí několik tisíc, o to má menší výplatu, než zaměstnec firmy, který dělá na stejném postu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.2.15 18:19

@ZItu dokupy můžeš na smlouvu určitou dělat až 9 let - 3× 3 roky. Celkem mazec… Ono je jedno, jestli u agentury, nebo u zaměstnavatele. Platí to pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
23.2.15 18:24

Agentury zhouba zdejšího trhu práce, kdo proboha tohle vymyslel a povolil? Bych ho pod nějakou zaměstnala…Poohlížím se po práci a vše pod agenturami, nepřetržitý provoz za pár šupů, jistota žádná :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
23.2.15 20:24
@pannda píše:
Pracovní agentury bych poslala někam…zaměstnanec ze svého platu jim odvádí několik tisíc, o to má menší výplatu, než zaměstnec firmy, který dělá na stejném postu

Toto je lež.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
23.2.15 20:29

Abych to dovysvětlila… ne že se to nemůže stát, ale je to nelegální a protizákonné. Agnetura je placena firmou, agentura od svého zaměstnance nesmí ani za zprostředkování ani za to, že ho zaměstanává, vzít ani korunu.
Firma, u které fakticky pracuje MUSÍ podle zákona zajistit stejné podmínky - pracovní i platové, bonusy, benefity apod. - jako u svých kmenových zaměstnanců.
Pokud se tak neděje, můžete podat podnet k prošetření, budou platit jako mourovatí.

Už jsem to tu psala do několika diskusí - v pokud přes agenturu musíte úpracovat, vybírejte si ty, které jsou sdružení v APPS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
23.2.15 20:30
@martina.se píše:
@ZItu dokupy můžeš na smlouvu určitou dělat až 9 let - 3× 3 roky. Celkem mazec… Ono je jedno, jestli u agentury, nebo u zaměstnavatele. Platí to pro všechny.

Pokud nebyla v poslední době (co nejsem v práci), nějaká změna, tak to není pravda. Agentury mohou cyklit doby určité do nekonečna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
23.2.15 20:35
@martina.se píše:

Není to pravda, pro agentury to neplatí.

• Citovat
  • Upravit
72725
24.2.15 06:30
@jessikka píše:
Pokud nebyla v poslední době (co nejsem v práci), nějaká změna, tak to není pravda. Agentury mohou cyklit doby určité do nekonečna.
@Meha píše:
Není to pravda, pro agentury to neplatí.

tak pokud je agentura vyjímka, tak máte pravdu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat