Pracovní agentura a smlouva na dobu určitou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pracovní agentura a smlouva na dobu určitou
Ahoj holky,
máte některá z vás zkušenost s prací přes pracovní agenturu, případně vyznáte se některá v tom? Dotaz zní: kolikrát pracovní agentura, která přiděluje zaměstnance do firem na určitou práci, může dát smlouvu na dobu určitou? Nemohu se nikde dopátrat kloudného vysvětlení.
Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kolikrát chce, na agenturu práce se v této otázce nevztahuje omezení jako na klasického zaměstnavatele.
V zákoníku práce to řeší par. 39, agenturní zaměstnávání pak par. 307, 308, 309.
- Citovat
- Upravit
Nevím jak je to v zákoně, ale běžná praxe je taková, že kolikrát chtějí. Před MD jsem pod agnturou dělala, když jsem pak na SUIPu zjištovala jaká práva mám jako těhule pod agenturou, poslali mě na neschopenku, že mě můžou okamžitě vyhodit těhule netěhule…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meha @wonder woman Děkuji, holky. Přiznávám, že jste nás nepotěšily
(Resp. naši zákonodárci).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracovní agentury bych poslala někam…zaměstnanec ze svého platu jim odvádí několik tisíc, o to má menší výplatu, než zaměstnec firmy, který dělá na stejném postu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZItu dokupy můžeš na smlouvu určitou dělat až 9 let - 3× 3 roky. Celkem mazec… Ono je jedno, jestli u agentury, nebo u zaměstnavatele. Platí to pro všechny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Agentury zhouba zdejšího trhu práce, kdo proboha tohle vymyslel a povolil? Bych ho pod nějakou zaměstnala…Poohlížím se po práci a vše pod agenturami, nepřetržitý provoz za pár šupů, jistota žádná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pannda píše:
Pracovní agentury bych poslala někam…zaměstnanec ze svého platu jim odvádí několik tisíc, o to má menší výplatu, než zaměstnec firmy, který dělá na stejném postu
Toto je lež.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Abych to dovysvětlila… ne že se to nemůže stát, ale je to nelegální a protizákonné. Agnetura je placena firmou, agentura od svého zaměstnance nesmí ani za zprostředkování ani za to, že ho zaměstanává, vzít ani korunu.
Firma, u které fakticky pracuje MUSÍ podle zákona zajistit stejné podmínky - pracovní i platové, bonusy, benefity apod. - jako u svých kmenových zaměstnanců.
Pokud se tak neděje, můžete podat podnet k prošetření, budou platit jako mourovatí.
Už jsem to tu psala do několika diskusí - v pokud přes agenturu musíte úpracovat, vybírejte si ty, které jsou sdružení v APPS.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
@ZItu dokupy můžeš na smlouvu určitou dělat až 9 let - 3× 3 roky. Celkem mazec… Ono je jedno, jestli u agentury, nebo u zaměstnavatele. Platí to pro všechny.
Pokud nebyla v poslední době (co nejsem v práci), nějaká změna, tak to není pravda. Agentury mohou cyklit doby určité do nekonečna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
Není to pravda, pro agentury to neplatí.
- Citovat
- Upravit
@jessikka píše:
Pokud nebyla v poslední době (co nejsem v práci), nějaká změna, tak to není pravda. Agentury mohou cyklit doby určité do nekonečna.
@Meha píše:
Není to pravda, pro agentury to neplatí.
tak pokud je agentura vyjímka, tak máte pravdu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit