Brigáda u vietnamců

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
rozmary
20.6.14 08:38

brigáda u vietnamců

Zdravím, chci se zeptat, pracovala jste některá u vietnamců? Jak vás platily, myslím na ruku, nebo jednou měsíčně? Měly jste s nima smlouvu, nebo jen na hubu? Jak se k vám chovali, dokázali vám vyjít vstříc, pokud jste z nějakého důvodu nemohly přijít? Díky za info ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
20.6.14 09:04

Já pracovala brigádně v restauraci, kterou vedl vietnamec.
Platil perfektně, to jsem si nemohla stěžovat, ale…
Chtěl abych tam byla pořád.
Neexistovalo se prostě na moment zastavit, pořád jsem musela něco dělat a když nebylo co, tak alespoň předstírat, že něco dělám.
Bylo to jen na,,hubu,,.
Pak nemohl pochopit, že jsem už nemohla chodit dál, když mi začala škola. Volal mi pětkrát denně, že mi zvedne plat a tak podobně :roll:
A nemluvě o tom, že ostatní personál neuměl česky ani slovo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
20.6.14 09:08
@lyrica píše:
Já pracovala brigádně v restauraci, kterou vedl vietnamec.
Platil perfektně, to jsem si nemohla stěžovat, ale…
Chtěl abych tam byla pořád.
Neexistovalo se prostě na moment zastavit, pořád jsem musela něco dělat a když nebylo co, tak alespoň předstírat, že něco dělám.
Bylo to jen na,,hubu,,.
Pak nemohl pochopit, že jsem už nemohla chodit dál, když mi začala škola. Volal mi pětkrát denně, že mi zvedne plat a tak podobně :roll:
A nemluvě o tom, že ostatní personál neuměl česky ani slovo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No to je dobrý teda :lol: já jdu do potravin a naštěstí si trochu rozumíme.

• Citovat
  • Upravit
31278
20.6.14 09:11

Před nějakými 10ti lety jsem vypomáhala v místním baru u vietnamce, chodila sem jen pátky soboty vypomáhat na večer, peníze na ruku za každou šichtu, platil velmi dobře ;) bylo to bez smlouvy. Ale jako „hlavni PP“ bych do toho bez smlouvy a peněz na pásku nešla. To smrdí průšvihem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
20.6.14 09:38

Babička pracovala u Vietnamce v textilu.mela 30,– na hodinu, neměly wc, varnou konvici, nic. nesmela se ani na minutu zastavit, porad ji kontrolovali, jestli maká. syn majitele jim chodil krást peníze do pokladny. nastesti toho už nechala.hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
20.6.14 09:40

Taky jsem byla u nich na brigádě. Nějakou smlouvu jsem měla. Platil 40kč na hodinu, každý den na ruku.Jak už tady bylo napsáno, musela jsem pořát něco dělat, neuměli česky, takže domluva nulová. Často se stalo, že jedem mě poslal něco dělat, za chvilku přišel jiný, nadal mi, proč to dělám a poslal mě na něco jiného. Vydržela jsem to týden. Byla to pakárna.

• Citovat
  • Upravit
207
20.6.14 09:42

Ja jsem delala v potravinach penize hruza a davat mi je taky moc nechtel tak sem se kolikrat nastvala a vzala si to sama z trzby, navic tam byla v zime ukrutna zima a topeni mi zakazoval poustet, ze by moc protopil, na to ja prdela a stejne si ho pustila prece nezmrznu :mrgreen: kamerou me snimal celej den a pak si to poustel magor a taky chtel abych tam delala porad ja uz bych do toho nesla, ale kazdej muze byt jinej :nevim: to je jen ma osobni zkusenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
20.6.14 09:43

Jo a bez jakekoliv smlouvy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
20.6.14 09:47

@rozmary muj sef v praci byl cinan s jeho manzelkou. Vlastnili to tam, meli jsme jen ceskeho provozniho, ktery s nama resil, kdyz se cinanum neco nelibylo apod. Mela jsem je rada, byli mili, zalohu dali kdykoliv, jinak teda ja snima mela primo smlouvu, byla jsem tam na plný uvazek, ale brigadnici co u nas byli sem tam, dostavali penize jak kdy, podle domluvy no..budto po sichte nebo jednou za tyden apod..zalezilo jak se domluvili. Kdyz jsem nemohla prijit, tak to problem taky zas takovej nebyl, ale ja za sebe musela domluvit nahradu samozrejmne. Kdyz neprisel brigadnik necekane, tak z toho logicky nadseni nebyli a moc uz pak nechteli aby prisel znovu, ze na nej neni spolehnuti, ale provozak je vetsinou ukecal :-D meli jsme je všichni docela radi byli celkem mili samozrejmne nejake vyhrady obcas meli ale to je logicky, kdyz jsme u nich pracovali tak chteli aby to co nejvic slapalo ze jo to by ale chtel kazdej, ne jen cinan ;-) :-) je fakt ze to vse berou mozna malinko jinak, jsou tu defakto kvuli praci, penezum a jsou zvykli makat a makat. Takze obcas meli pocit ze se flakame:-D ale cas od casu jim to proste musel provozak vysvetlit, ze musime mit taky přestávku, dovolenou atd atd oni by obcas chteli aby jsme jeli jak roboti:-D ale jinak byli hodni fakt..s penezma problem nebyl ani snima jsem nikdy zadnej problem nemela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
20.6.14 10:02

No já doufám, že tady to bude v pohodě, budeme tam tři n střídání a záleží na nás jak se dohodneme, směny,hodiny.Nebo aspoň takhle mi to včera říkal, uvidíme jaká bude skutečnost. Hele a co jste tam v těch potravinách dělaly? Tady si kasu hlídá vietnamec a brigádnice jsem zatím viděla akorát tak krájet chleba.Asi by měly prodávat i uzeninu, ale tu si tam koupí někdo jednou za uherák, tak abych měla nějakou představu o náplni práce ;)

• Citovat
  • Upravit
207
20.6.14 10:12

No ja byla normalne za kasou, pak sem tam uklizela, kdyz privezli zbozi zaplatila a vyrovnala do regalu, objednavala pecivo apod. On tam nebyl jezdil me jen kontrolovat, nebo mi volal, a byla tam ta kamera..jo a nemela jsem tam ani zachod a kdyz sem nekdy potrebovala tak sem zamcela a jeste me sprdl, ze nesmim byt tak dlouho na zachode(kontroloval si ty kamery) ale ja tam byla max 10 minut :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
20.6.14 13:42

Ja jsem delala teda ve fast foodu, ne v klasickym krame a nastupovala jsem jako pomocna sila a po cca trech mesisich me dali na kasu a vydej jidla (dopoledne a pres obed kdyz bylo hodne lidi jsem byla jen na kase a odpoledne jsem mela na starost celej predek takze kasu a jidlo) no ale to je teda asi neco trochu jineho nez tva brigada :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat