Brigáda z domu při neschopence

222
15.11.15 18:48

Brigáda z domu při neschopence

Hezký věcer,

jsem na neschopence a budu až do nástupu na mateřskou a naskytla se mi možnost brigády z domu u pc od známého, tak že žádný podfuk a nejedná se o brigádu u současného zaměstnavatele. Bylo by to na dohodu, ještě nevím přesně jakou (DPP, DPČ). Nevíte někdo, jestli si mohu při neschopnce takto přivydělat (žadný balík to nebude, ale i 2 tisíce pomůžou) a pokud ano, tak jestli musím jít někam s tou smlouvou, třeba na pracák nebo na sociálku nebo to nikoho zajímat nebude? Musím pak někde dokládat výši příjmu z přivýdělku? Prědem děkuji, pokud se podělíte o info :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
226
15.11.15 18:53

Ja myslim, ze muzes. Ja tak delala loni brigadu (krouzek s detma) a bylo mi receno, ze ldyz to delam v obdobi vychazek, tak to nevadi. Takze kdyz to mas z domu, tak to urcite problem nebude. Se smlouvou jsem nikam nesla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
15.11.15 18:59

@aneta_ka Můžeš a nikam to nehlásíš, akorát pozor na to, že tím, že máš to růžové prohlášení poplatníka podepsané v práci, tak už ho na stejnou dobu nemůžeš podepsat jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
15.11.15 19:02

Nesmíš porušit léčbu a nesmí jít o činnost, kterou jsi vzhledem ke svému stavu neschopná dělat a máš na ní neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
15.11.15 19:08

@kotyk Dělala jsem asistentku projektového manažera, ale vzhledem k velmi stresovému zaměstnání, které mě uplně položilo, jsem tam už dál nemohla zůstávat, i když jsem to chtěla vydržet až do mateřské. Teď by to byla obyč práce jako administrastivní pracovník, časově si to můžu řídit jak budu chtít, tak že uplná pohoda. To by myslíte šlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
15.11.15 19:19

@aneta_ka Myslím, že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
5.12.15 11:39

Nesetkal jste se jěstě někdo s touto situací a nevíte, zda je to možné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
5.12.15 12:07

@aneta_ka Viz předchozí komentáře. Lze to, nesmíš porušit léčebný režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
5.12.15 12:17

Děkuji. Babička i mamka mě totiž dost znejistily řečmi, že je to určitě nesmysl, že jsem přece práce neschopná, tak jak bych mohla pracovat na jinou smlouvu atd, tak mě to nedalo a radši ještě sháním informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
5.12.15 13:34

@aneta_ka V klidu, fakt to jde, pouze musíš dodržovat léčebný režim a vycházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.17 21:23

Ahoj :mavam: chci se zeptat a budu doufat, ze me neukamenujete :oops: proto radši anonym, omlouvám se :) jsem těhotná a kvůli velmi fyzicky náročné praci jsem na neschopence. Moje otázka zní, jestli si mužu v době vychazek vydělávat formou brigády u jiného zaměstnavatele? Jednalo by se o občasnou výpomoc, ale zřejmě jistě by byla uzavřena smlouva na DPP. Moc dekuji za odpovědi (doufam, ze se najde někdo, kdo mi rozumí) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
101648
19.1.17 21:42

No, na neschopence určitě nejsi kvůli těžké práci, to totiž není důvod pro neschopenku, ale pro přeřazení na vhodnou práci, tedy doktor tam musel nějaký zdravotní problém uvést, tak abys náhodou nenarazila s tímto… Obecně to možné je, ale ani při vycházkách nemůžeš porušovat léčebný režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
23.1.17 23:19

Ja si to v dobe tehotenstvi opravdu dukladne zjistovala a brigadu pri neschopence mit muzes :) neschopenku mas totiz sepsanou na to jedno zamestnani u konkretniho zamestnavatele, tak ze jinde privydelek mit muzes. Jen by bylo dobre, aby ve smlouve DPP byla uvedena jina funkce nez v tom zamestnani, kde mas neschopenku. Pokud to budes mit pri vychazkach a budes to fyzicky zvladat, tak nejsou zadne prekazky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat