PPM a vyhazov
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
PPM a vyhazov
Ahoj mam otazecku a snad pochodim..
Od 20.11.2012 sem byla zamestnana v kauflandu dne 15.5.2015 byla ukoncena smlouva-okamzita vypoved pro absenci ALE…Dne 14.4.2015 jsem odesla na neschopenku ze zadama, odnesla do zamestnani.. 22.6.2015 dalsi neschopenka -tehotenstvi opet sem ji odeslala do zamestnani a prisel mi dopis(29.6.2015)ze uz bejsem v ochranne lhute, ze byl ukoncen pracovni pomer… tak zacalo handrkovani.. ja na rizikovem, takze sem zase musela k moji dr si pro „kopie“ neschipenek z 14.4.2015.. Vedela sem ze nepochodim pac na inspektoratu prace mi rekl ze to je beh na dlouhou trat a vyhra je minimalni, a. dokavad nemam v ruce vypoved(kterou mi sice poslaly ale.na adresu kde uz nebydlim)tak nemuze nic.. tak sem sla do zamestnani s tim ze chci vypoved! Oznamila mi ucetni ze mi ji dat net nemuze ze je zabalena v Praze.Tak sem zacala jednat odeslala sem veskere kopie na prazskou centralu kauflandu a svete div se odepsal mi kaufland kde sem byla zamestnana…
Tak sem se obratila na OSSZ ten mi rekl ze mam narok na materskou (ppm) pac mam oddelane roky a vejdu se.do ochranne lhuty po vypovedi(180dnu).Nastup na materskou 4.11.2015 a ukonceni neschopenky 3.11.2015. dalsi dny na doporuceni ze socialky sem to odnesla bejvalemu zamestnavately.. A ted se vratim k tomu co mi dnes prislo od.meho bejvaleho zamestnavatele, vlastne chce vysvetleni proc nebyl originaly neschopenek doruceny na pracoviste(kdyz byly mam svedka). A dale chce originaly neschopenek aby mohl resit neproplaceni mzdy a nemocenske pojisteni. Dale coz me zarazilo nejvice ted cituji " vyreseni otazky ukonceni pracovni neschopnosti muze mit vliv na Vase naroky zamestnance pri cerpani materske dovolene"… Tim mi jalo oznamil ze to neposlal na socialku do Prahy? To snad ne?! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Nikolkar : a nemocenska ti chodila od toho 14.4.? Pokud ano, a pokud to zaměstnavatel prvních 14 platil, tak asi neschopenky musel dostat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@myskalucka me prisla vlastne vyplata a pak neco za dovolenou a vim ze Praha mela se vsim casu dost ale ted to nebyla Praha kdo nic neposlala ale kaufland primo..
Ale cert to vem sem si rekla vyhodily me tak at se tim udavi ale potom co mi rekla ze nemuzu videt vlastni vypoved… No nechtela sem to nechat jen tak.. a ted s tou materskou.. ve stredu mi skoncila lhuta a pokud to drzi od 3.11. u sebe a neodeslaly to.. To nemuzou nebo snad ano?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikolkar : a po těch 14 dnech co už pak PN platí když, to už ti pak peníze chodily? A ty nevis, jestli ti chodila PN? Jinak tady na emiminu byl případ, kdy zaměstnavatel držel žádost na ppm u sebe a zakladatelka s tím nemohla nic udělat, prostě ji pořad dobývali, že to poslali a když ossz nic nemělo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@myskalucka ne, me to hlavne neprislo divne pac mi nemocenska vzdy chodila pozde.. ze mam vyhazov sem se. dozvedela az kdyz sem odeslala druhou a ta mi byla vracena.. ale aby nekdo zavolal"hele prijd si podepsat vypoved" to ne.. po trech letech tam bo… vazne? Ja sem na mobilu tak se.to na prd hleda.. ja sem i sla na socku a tam mi rekla ze neexistuje aby to neposlaly a nebo nemely cas mi to poslat.. no pristi tyden si zavolam na Prahu zda jim to neprislo a kdyz by ne tak pravnik..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě to teda všechno přijde divné. Oni ti dali výpověď na neschopence? A to jsi jim koncem dubna nenesla lístek na peníze? Mě to celkové přijde divné, vzdyt výpověď můžeš dostat až po konci PN. A tu výpověď poslali jak? Normální poštou nebo doporučené? A když doporučené ( měli by mít doklad, že výpověď byla predana ), tak kdo to přebral? Mě to celé prijde nějaké divné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@myskalucka tak prvni dr mi nedala listek na penize a pak jsem presla na gyndu tam.mi je dala a ja vse radne odeslala ale bylo mi to vraceno zpet jelikoz uz jsem nebyla v ochranne lhute.
Pry doporucene(na adresu kde bydli moje mami)ale tu neschopenku mi vratily(poslaly)na adresu kde uz bydlim coz je. nejvic na palici..
Pry doklad ma ze to bylo odeslano
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terdul od 14.4-22.62015 neschopenky navazuji. Ale oni tvrdi ze nedostaly vlastne prvni dil od obvodni lekarky(ikdyz sem jim.to odnesla)a tec po me chti originaly(coz neni problem)aby se mohlo vyresit ty neproplacene dny a materska.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terdul : mas pravdu, je tam něco, to zakladatelka nenapsala.
@Nikolkar : a když jsis teda nechodila pro lístky na peníze, tak jsi asi nedostávala peníze za PN. A k jakému dni ti skončila ta první PN?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terdul ano, ale resila sem to jen protoze mi nedala dr kopie od neschopenek.. den pred neschopenkou jsem byla v pracu
pote po porade s inspektoratem a s vedoucim OSSZ mi bylo doporuceno tohle, a myslim ze se ptam na vec zda mi muze bejvalej zamestnavatel drzet zadost na PPM.. a prvni neschopenka fuha byla ukoncena den zase pred tou od gyn. Ale.to bych ted kecala nemam to u sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terdul : tak to je jiná.
@Nikolkar : tak v jedné diskuzí pises, že PN byla ukončena v dubna, a ted tvrdis, že až v červnu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@myskalucka me jde jen a pouze o to, ze za 1. nedaly mi moji vypoved do ruky, jen mi rekla ze mi ji dat nemuze ze je v Praze za 2. jak muzou rict ze 1neschopenka nebyla dodana kdyz byla. A ukonceni na ni ani nemam, ptala se me sestra na gynde zda budu chtit navazat tak ani ukoncena byt nemuze a za 3. nechci po nich nic, jedine cp chci tak je PPM krerou podle vseho neodeslaly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikolkar píše:
Ahoj mam otazecku a snad pochodim..
Od 20.11.2012 sem byla zamestnana v kauflandu dne 15.5.2015 byla ukoncena smlouva-okamzita vypoved pro absenci ALE…Dne 14.4.2015 jsem odesla na neschopenku ze zadama, odnesla do zamestnani.. 22.6.2015 dalsi neschopenka -tehotenstvi opet sem ji odeslala do zamestnani a prisel mi dopis(29.6.2015)ze uz bejsem v ochranne lhute, ze byl ukoncen pracovni pomer… tak zacalo handrkovani.. ja na rizikovem, takze sem zase musela k moji dr si pro „kopie“ neschipenek z 14.4.2015.. Vedela sem ze nepochodim pac na inspektoratu prace mi rekl ze to je beh na dlouhou trat a vyhra je minimalni, a. dokavad nemam v ruce vypoved(kterou mi sice poslaly ale.na adresu kde uz nebydlim)tak nemuze nic.. tak sem sla do zamestnani s tim ze chci vypoved! Oznamila mi ucetni ze mi ji dat net nemuze ze je zabalena v Praze.Tak sem zacala jednat odeslala sem veskere kopie na prazskou centralu kauflandu a svete div se odepsal mi kaufland kde sem byla zamestnana…Tak sem se obratila na OSSZ ten mi rekl ze mam narok na materskou (ppm) pac mam oddelane roky a vejdu se.do ochranne lhuty po vypovedi(180dnu).Nastup na materskou 4.11.2015 a ukonceni neschopenky 3.11.2015. dalsi dny na doporuceni ze socialky sem to odnesla bejvalemu zamestnavately.. A ted se vratim k tomu co mi dnes prislo od.meho bejvaleho zamestnavatele, vlastne chce vysvetleni proc nebyl originaly neschopenek doruceny na pracoviste(kdyz byly mam svedka). A dale chce originaly neschopenek aby mohl resit neproplaceni mzdy a nemocenske pojisteni. Dale coz me zarazilo nejvice ted cituji " vyreseni otazky ukonceni pracovni neschopnosti muze mit vliv na Vase naroky zamestnance pri cerpani materske dovolene"… Tim mi jalo oznamil ze to neposlal na socialku do Prahy? To snad ne?!
A oznámila si zaměstavateli změnu údajů?
Příspěvek upraven 14.11.15 v 16:31
- načítám...
- Citovat
- Zmínit