Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den,
mám před sebou koupi nového sportovního kočárku a nemužu se rozhodnout mezi Britax b agile 4 nebo Valco snap. Máte nektera s temito kocarky zkusenost, v recenzich se mi zdaji tak nastejno, takze bych uvitala info od nekoho, kdo to má ozkoušený.
Díky. ![]()
Máte zkušenost s Britax Römer B-Agile?
Přidejte zkušenost s Britax Römer B-Agile@Barbarella22 asi těžko někdo bude mít vyzkoušený oba, aby to porovnal… já mám Snap a vyhovuje mi, připadá mi to docela podobný. Snap je lehčí, to považuju za velmi důležitý.
Já se mezi nima rozhodovala taky, nakonec jsem zůstala u své nuny, ale teď jsem četla příspěvek maminky, co měla se snapem nehodu
fuj a už vím, že bych šla jen do britaxe. Myslím, že to bylo tady na emiminu, přeletěla celej kočár, ostatní tam psaly, že se snapovi zadrhávají občas přední kolečka a má blbě těžiště. Takže bych šla do britaxe
@Barbarella22 Já měla Britax, kamarádka Valco. Musím říct, že kočárky jsou na 98% prostě stejné. Stejně stavěná kontrukce, stejně velká kolečka, polohování, košík, rozepínací stříška, brzda…
Valco je o kousek lehčí, skládá se sedačkou dovnitř a stříška má v rozepínací části stejný materiál jako na zbytku stříšky, v ceně nánožník. Naopak jako velké mínus beru nekvalitní "šusťákový materiál a to, že min. jeden ze tří sporťáků, co potkáš, je právě Valco.
Britax má mnohem kvalitnější materiály (i do deště), po rozepnutí ve stříšce síťka (super proti sluníčku, ale do deště na nic. Mě nevadilo, snad ani jednou jsem stříšku nerozepla). Patentovaný systém skládání jednou rukou - to jsem ocenila. Často jsem kočárek skládala do auta.
Ani s jedním kočárkem neuděláš krok vedle. Já osobně bych 100% šla znovu do Britaxu ![]()
Snad jsem aspoň trochu poradila. Když tak se ptej.
Jsou to krátký lehký kočárky, takže těžiště nemá ideální ani jeden. Kočárky od Valca jsou obecně dělané víc na péči, takže kdo nemaže, ten nejede
Ale B-Agile taky mažu celkem často, sice to na něm není jízdně tak znát, ale zase mu reznou šrouby. B-Agile má větší sed, odpružení a nebudeš se štvát s protahováním pásů, ale je těžší, ma hůř řešený košík a prostřední panel v boudě ze síťoviny. A taky ho dodávají holý, takže kromě madla před dítě není nic v ceně. Já brala Agile, hlavně kvůli ceně, protože jsem věděla, že nebude nijak extra vytížený a zrovna byl v akci. Ale kdyby měl jezdit víc, šáhla bych po City Mini čtyřkolce.
A zeptám se jeste, je ten britax vhodny uz pro 7 mesicni dítko?
@Barbarella22 Já mám Snapa q jsem z něj nadšená. Taky jde dát do lehu. ![]()
Pro me je rozhodujici vaha kocarku takze za me valco. kamaradka prodala valco, koupila britax a ted premysli, ze se vrati k valcu. britax ma lepsi potahy, lip se sklada, ale je tezky, a ta „dira“ v strisce mi nevyhovuje. holky si pak nechvaj dosit clonu na tu sitovou cast.
Ja jsem do posledni chvile nebyla rozhodnuta jestli valco nevo britax, v obchode jsem když jsem vyzkoušela jízdu, s malým a prostor pro syna, tak lepší bylo valco než britax. Sice možná vypadá podle některých valco jako rachotina, ale rozhodně není
Příspěvek upraven 31.12.14 v 19:34
Mně ten Snap přijde jak rachotina ![]()
Já bych šla spíš do toho Citi Mini, jak psala @kotyk jinak ale z těch dvou určitě Britax, je kvalitnější.
@Barbarella22 clona na kočárek
Od téhle paní jsem si nechávala šít dost věcí na různé kočárky (vystřídala jsem jich víc) a doporučuji.
Máme nového Snapíka 2015 s polohováním nožiček a všichni jsme spokojeni. Všechno na něm nám vyhovuje včetně materiálu a neměnila bych ![]()