Jakou máte pračku v Brně?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Mám AEG, už 11 rok, sušičku nemám. Nevím, že by mi voda zničila pračku nebo jiný spotřebič ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně se zanesla vodním kamenem a to jsem pravidelně odvápňovala, předešlá pračka měla zase problém s těsněním. Ten AEG jakou verzi? četla jsem že je nějaká s filtrem na změkčení vody ale je drahá tak jestli to za to stojí, zas nechci za tři roky kupovat opět pračku.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Prosím tě, jak se ti může pračka zanést vodním kamenem?
To bys musela mít zanešené i trubky na přívod vody.
Do pračky dávám pouze prací prášek nebo gel, podle druhu prádla s teploty.
Na co odvapnivaci prostředek?
To jsis tu pračku spíš odeslala tou " pečlivou péči" než tvrdou vodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako topné těleso? Tak to bude problém v pračce, než ve vodě.
Měla jsem Whirpool, měnili jsme ji po 15 ti letech kvůli stěhování.
Jinak by přála dál.
Známý pracoval ve značkovém servisu praček, když jsem se ho ptala na ty čističe, odvapnivace, tak mi řekl, že jsou to jednak vyhozené peníze a druhák ta chemie ten spotřebič zničí dřív, než běžné používání.
A dle zkušeností bude mít pravdu.
Pračky neměníme co pár let, ale až opravdu " odejdou", přestane něco fungovat a oprava by byla zbytečně drahá.
Nepoužívám teda ani aviváž.
Prostě jen gel nebo sypký prášek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nesmyslné používání anonymů prý ničí pračky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot nechci aby věděli jaký Nick si zničil pračku
jinak se chci zeptat čím teda čistíte a jaká značka vám vydržela nebo drží v posledních letech, nám vše totiž odchází po záruce a sušička taky.
- Citovat
- Upravit
Jsme v nájmu a máme tu pračku od majitelů bytu, která pamatuje snad ještě císaře pána (přeháním, ale je fakt stará a značka, která se už ani nevyrábí, 20 let minimálně). Občas ji proliju octem a zapnu na vysokou teplotu. Funguje pořád a to peru obden ![]()
- Citovat
- Upravit
@rmot eMimino by se mělo přejmenovat
Je tady těch Anonymů i v běžných ( nikoliv intimních ) diskuzi moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tvrdost vody by se musela upravit na vstupu úpravnou. Náklady jsou řádově v desítkách tisíc. Různé domácí filtry včetně magnetické úpravy jsou neúčinné. Také jsem se napálil. Topná tělesa jsou u všech praček stejná. Hledání jiného výrobce je zbytečné. Z vlastní zkušenosti mohu doporučit tablety na blistru, které se vyrábějí snad už půl století. I po dvaceti letech používání tvrdé vody je těleso čisté. Kromě toho těleso je běžně dostupný náhradní díl, takže i bez chemie to není žádný vážný problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady bude chyba v tvém přístupu a postupech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky máme tvrdou vodu, místo aviváže přidávám ocet. Pračku jsem měla Bosch, teď AEG, sušičku dříve AEG, teď Bosch. První spotřebiče vydržely přes 10 let, „nové“ už budou mít taky přes 5 let.
Kvůli tvrdé vodě bylo nutné vyměnit přívodní hadici k nové myčce. Hlásila málo vody, staré to nevadilo, tak chvilku trvalo, než jsme zjistili příčinu problému.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Popravdě, žijeme v jedné z mála oblastí v ČR, kde je voda měkká a z praček, ale i ledniček už jsem dost nešťastná, teď jsme kupovali už 3. ledničku během sedmi let (právě nám po 4,5 letech odešla Liebherr, LG vydržela jen sotva 3 roky) a pračku máme 5. během 23 let, přičemž nejdéle nám vydržela ta 1. a pak už docela hrůza, výdrž tak 4 -5 let a to včetně AEG, které jsem věřila, peru denně, ale stejně mi ta životnost přijde hrozně krátká. Na podzim jsem tedy šla
do setu pračky a sušičky Miele T1 na 8kg (před tím jsem měla
AEG na 9, ale není to až tak rozdíl) a jsem zvědavá jak dlouho vydrží, jinak už nevím, asi se vrátím k valše, je to hrozný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ekosik píše: Více
Ledničku máme tedy osm let, a nikdy nic. Ale pračku mám s manželem už čtvrtou…taky vždy tak čtyři roky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Brně je hodně tvrdá voda, mám sušičku a nevím co s tím.. prádlo se mi ničí a je tvrdé po vyprání, pračka se mi zničila kvůli tvrdé vodě nejspíš. Zajímá mě tip na dobrou 9kg pračku a možná i sušičku.. která vám vydržela..