Sušička - záhada, prádlo je do druhého dne po usušení vlhké

11
6.6.26 17:31

Sušička - záhada

Zdravím všechny, před pár dny jsem tu řešila susičku AEG. Dávaly jste mi rady, zkoušela jsem. V podstatě suším vše na bavlnu suché do skříně plus, nastavila jsem i skrytý stupeň suchosti na max, pak dám ještě 30 minut dosoušet. Prádla spíš míň. Vypadá vše suše, nechám chvíli
zchladnout, poskládám a třeba za 15 minut až 30 dávám do skříně. Je to opravdu brzy? Skříně máme chladnější, přijde mi pak, že druhý den je uložené prádlo studené a přijde mi zvlhlé. V zimě to šlo, v létě je to takto. Abych se tomu vyhla, dám často na sušák do druhého dne (suším většinou večer), ale když pak odpoledne poskládám, často je po chvíli prádlo ve skříni studené, nicméně působí suše. Vlhkost v domě máme v mezích normy. Často bychom však potřebovali udělat víc než jednu pračku denně. Chlap nadává, proč to není rovnou ve skříni a sušák vcelku zavazí. Mám se smířit s tím, že nechám prádlo vychladnout, poskládám a bude v koši odpočívat delší dobu venku? Nebo je chyba, že neskládám vychladlé? Už jsem zkoušela ledasco. Děkuji za trpělivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21493
6.6.26 17:47

@justyna773 nedavas do prádla aviváž? To sušička nemá ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
6.6.26 17:52

Ne, nedávám. Měla jsem tu i servisáka, nic moc neviděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
6.6.26 17:57

@justyna773
Máme sušičku taky a vlhké prádlo poznám okamžitě při vyndávání. Není potřeba čekat do druhého dne, studovat teplotu ve skříni ani dělat detektivní pátrání po 15 minutách. Vlhké prádlo je prostě na omak vlhké hned. :roll:

To, že je druhý den studené, neznamená, že je mokré. Když dá člověk textil do chladnější skříně, tak bude mít teplotu té skříně, překvapivé
Stejně jako bude studený svetr, ručník nebo prostěradlo. :nevim:

Navíc pokud bys skutečně ukládala nedosušené prádlo dlouhodobě, velmi rychle bys to poznala podle zatuchlého zápachu. :nevim:

Jestli už sušička jede na bavlnu, suché do skříně plus, zvýšená úroveň suchosti a ještě dalších 30 minut navíc, tak bych spíš řešila, jestli zbytečně nepřesušujete a neplýtváte doma elektřinou. :nevim:

Pokud jsi vyzkoušela všechno, dáváš to na dlouhé programy, tudíž to ještě presušuješ, servisak nic nepoznal, tak to asi vlhké zkrátka nemáš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
6.6.26 18:13

Tak když je na sušáku, je sice studené, ale působí suše, bez toho ne :nevim:

Po vytažení působí teple, horce, někdy trochu navlhle, ale už mi zbývá jen program bavlna sluníčko. Ten tedy používám na ručníky. Ona reakce servisáka konkrétně byla: „To sušičky neumí dosušovat, třeba lemy u trička a tak. To je normální. To musíte ještě dát ještě časový program na hoďku, dvě. Třeba i na mikroplyšovou deku.“ :lol: Tak nevím, k čemu pak šestý smysl a ostatní programy. Většinou píšete, že sušíte do skříně, nebo mix a hotovo :nevim: Konkrétně model AEG T8DBG68SC.

Jestli by prádlo zatuchlo, nevím, buď dávám na sušák, nebo když se stane tohle, raději vytáhnu a dosuším. Možná opravdu plaším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21493
6.6.26 18:16

@justyna773 dávám vždycky na bavlnu „plné sluníčko“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
6.6.26 18:22

@malákráličice
A prosím i třeba mikroplyšové deky, svetry, nebo peřiny s dutým vláknem? Potřebovala bych ideálně sušit všechno, ale většinou na ostatní programy zůstává napůl mokré. Přitom by měla zvládat i vlněné věci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
6.6.26 18:23

Suším na bavlna do skříně, cyklus skončí, dám na ramínka a dám hned to skříně. Druhý den ani později není nic zatuchlé ani vlhké, žádné „postupné vychládání“ nepraktikuji. A suším klidně nekolik praček denně (když třeba peru ložní prádlo) a pak ještě normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
6.6.26 18:25
@justyna773 píše: Více

Deky a potahy suším stejně jako ostatní prádlo, a všechno se usuší na stejný program. Ale nepřecpávám sušičku, klidně pračku rozdělím na 2× (když je hodně naplněná).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5933
6.6.26 18:55

Pokud suším třeba deku, nebo peřinu, povlečení opakuji program, sušička mě kolikrát udělá z prádla kouli tak to vytáhnu, protřepu a hodím ještě jednou, hlavně dávám sušičku naplněnou jen napůl, suší to lépe. Často čistím filtr, jakmile to blbě suší tak je zanesený prachem. Já prádlo ještě žehlím tak to mám ještě nějaký den na vzduchu.Ale je fakt že mě zlobí osušky, suchý jsou, vyžehlený je nedávám do skříně ale na poličku ale stejně nevoní a jak se člověk s nima jednou utře tak moc hezky nevoní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
6.6.26 19:06

Mám sušičku Beko a jediný program, který mi prádlo usuší opravdu pořádně, je program JEANS. Všechny BAVLNY jsou na draka. I Extra Dry program znamená vlhké ručníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
6.6.26 19:11
@Kamenozrout píše: Více

Mám BEKO a suším jedině na bavlna do skříně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6052
6.6.26 19:17

Já si úplně nemyslím, že to bude sušičkou :nevim:
Já hned po vyndání skládám a uklízím. Oblečení je teplé, ale prostě opravdu suché. Nic nám nevlhne. Máme také AEG a suším na střední stupeň.

Jediné, co dosušuji jsou takové ty huňaté deky.

Zkusila bych vyprané prádlo usušit normálně na sušáku a dát do skříně, co to udělá.
Nemáte spíše vlhko a chladnou ve skříních? Respektive v té místnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9077
6.6.26 19:26

Jak jsem psala minule. Dáváme převážně bavlna a navolíme k tomu variaci slunce, žehlička. Nic není nedosušené a ani pokrčené.
Nějaký jeden program nám dělal, že to bylo moc přesušené. Už nevím, který to byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
6.6.26 20:01

A máš to rovnou do odpadu nebo vodu vylejvas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí