Sušička - záhada, prádlo je do druhého dne po usušení vlhké

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5902
6.6.26 20:16

Já to prostě suším do té doby, dokud to není suché :nevim:. Když jsou vlhké lemy, tak prostě 10 minut přidám.
Vlhké prádlo přece poznáš, ne? Když je vlhké, přidej čas. Nebo možná opravdu nechápu, co řešíš a kde je problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13262
6.6.26 21:15

Jako občas se stalo, že se něco zamotalo do rukávu, který nebyl narovnaný, tak to ale bylo poznat, že je to vlhké. Že bych dělala taková alotria a něco dosušovala nebo přidávala čas. Sušička prostě suší, měří, zda z toho vytáhne nějakou vodu a pokud nevytáhne, tak si sama určí, že je prádlo suché a končí. Suším na program do skříně a vytahuji teplé a dávám do skříně. Jestli mě někdo na něco upozorňoval, tak že mám prádlo vytáhnout okamžitě po dosušení a poskládat, jinak je sušička k ničemu.
Všechno je suché a v pohodě. Nikdy, ale opravdu nikdy jsem neslyšela, že by někdo měl problém s vlhkostí prádla nějak dlouhodobě.
To, co popisuješ, to mi vlasy vstávají hrůzou nad množstvím práce a spotřebou energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
6.6.26 22:13

@mamule42
Sušičku nepřecpávám, spíš toho dávám méně, protože některých barev nemáme tolik. Přijde mi, že naopak, když tam toho chlap narval mnohem víc, bylo to lépe usušené :lol:
Filtr čistím po každém sušení, odpad do nádobky, po každém sušení vylívám. Spodní filtry taky čistím pravidelně. :srdce:
Zrovna ručníky problém nejsou, ale nežehlím a peru je na 60, spíš častěji 90. To pak vydrží i týden v létě. Normální froté, přežívají roky bez úhony. Suším na sluníčko a pravda, každý večer po koupání je dám sušit mimo koupelnu.

Příspěvek upraven 06.06.26 v 22:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
6.6.26 22:20

@Markéta188 Ano, po sušičce dám ještě na sušák a pak je to v pohodě. Chladno v létě máme, barák je izolovaný, v létě je tu až někdy velký chládek. Jsou to vestavěné skříně, částečně sousedí s venkovní zdí. Nicméně vlhkost tak 45 - 56 v létě, v zimě pod 30. To není tragédie.

Pokud jsem sušila jen do skříně, lemy tepláků, kapsy, zdvojené části boxerek byly viditelně vlhké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21946
6.6.26 23:12
@justyna773 píše: Více

Zrovna jeden typ dek sušička taky nezvladá a hlásí, že je prádlo suché, i kdyz je mokré. Nedávám do ní zároveň povlečení a prostěradlo s gumou. Vždycky se to zamotalo a neusušilo. Občas vytáhnu treba jednu neusušenou ponožku, která se do něčeho zamotala. Peřiny a polštáře nechávám doschnout. Ty do sucha nebývají. A s čím má sušička ještě problém, je potah na matraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13883
7.6.26 01:51

Možná tam toho dáváš málo, pokud tam dáš tři trička, tak je to na sušičku málo a nepozná, že je to ještě mokré, protože se to málo otírá o čidla. Dej tam prostě klasicky celou várku pračky, aspoň půl - třičtvrtě bubnu.
Stejně tak třeba peřina nebo povlečení, tam se stane, že se peřina usuší zvnějšku, ale uvnitř zůstane vlhká, ale čidla to vyhodnotí jako suché. Povlečení se často všechno shrne do jednoho povlaku, ten se taky usuší zvnějšku.
Je potřeba pochopit, jak ta sušička pracuje. Sušit tam věci po jednom nemá smysl, pokud už potřebuješ prát po pár kusech, tak do sušičky to dej najednou, tam už se ti s barvama nic nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21059
7.6.26 07:12

Prostě ručně přidej čas sušení. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9957
7.6.26 07:18

Nikdy bych nevěřila, že používání sušičky je pro někoho natolik náročný proces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11985
7.6.26 08:39

Já teda nechci machrovat ale mě sušička vpohode usuší i ty ňuňavy plyšovy deky a i výplně polštářů a peřin. (Má na to teda spesl program)…povlečení peru i suším pozapinane, pak se to do sebe neschumta a je to taky suchý většinou napoprvé… :nevim:
Nic nemám zatuchlé ani vlhké druhý den…a to máme v bytě a celkově v celém baráku problém s vlhkostí…

Příspěvek upraven 07.06.26 v 08:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12273
7.6.26 08:41

Já mám někdy prádlo vlhčí, když sušičku moc nacpu. Na sušák dávám vyloženě jen to hodně vlhké, ale jinak složím a nechám třeba ještě do druhého dne venku ze skříně a pak uklízím.
A když je suché, stejně nechávám třeba hodinku venku, aby se srovnala teplota, protože když dáš do chladné skříně, může tam nějaká zbytková vlhkost být a tím chladem zkondenzuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102598
7.6.26 09:45
@Vladusxx píše: Více

Me taky, ale ja mam jeste klasickou starou odvetravaci susicku a když to tak ctu, tak si ji budu sakra hýčkat :mrgreen: Nacpu pradlo, zapnu, po dojeti sahnu a to co ma třeba navlhlé lemy nebo se to zamotalo, pistim na dalsich 10-20 minut. A jde do ni nacpat vlastně vsechno, neprezil jen jeden typ nepropustneho prosteradla. Jo a ze vsech programů pouzivam dva - ten do sucha a pak časový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13883
7.6.26 10:11

Já taky nemám se sušičkou problém, vyperu pračku prádla, dám jí do sušičky a prádlo je suché. Max některé gumy u tepláků nebo smotané ponožky zůstanou vlhké, ale jinak je suché. Prádlo přehýbám napůl přes okraj gauče, ať se vyvětrá a narovná a pak uklízím do skříně. Prádlo je nadýchané a nezmuchlané, max některé bavlněné halenky mají varhánky z rukávů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5264
7.6.26 11:15

Nám se to tedy neděje. Pokud je to suché je to suché rovnou. Pokud vlhké je to vlhké taky hned. A točíme tedy i x sušiček za den, proto ji máme :-) A tedy klidně to rovnám hned po dosušení. Do skříní to dáváme dle toho jak se stíhá. Někdy hned někdy za 3 hodiny. Dávat obsah sušičky pak na sušák mi přijde kontraproduktivní dost.

Ale taky tam rveme naprosto vše. Povlečení, deky, psí pelechy, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
7.6.26 12:09
@jita2
@Snopy123 píše: Více

To si myslím, že se děje. I když dám prádlo ze sušáku do skříně, to co jsem naposledy přidala, hodně zchládne. Právě že to není veškerý obsah skříně. Asi se dorovnávají teploty. Většinou dosuším v noci, takže to teplé může asi opravdu trochu zkondezovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
7.6.26 12:20

@Vladusxx
A můžu vědět, jakou máte? Kdyby ta moje časem odešla do věcných lovišť :D Často prý tohle nedosuší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí