Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@medvidka já myslela ze se to projevuje jen přeskakováním srdíčka. Když mi to děla tak mi srdce boucha normálně prave
Extrasystoly, srdce dostane chybný signál a bouchne dřív, nez je zcela naplněné krvi, další úder je silnější, kompenzační.
Někdo jich má spousty a necítí je, někdo cítí každou. Srdce není stroj.
Extrasystoly se neřeší, pokud jich není hodně (míněno 20% ze všech uderu) nebo se při nich neomdliva.
Ve stresu/psychické nepohodě jich může být víc.
No aby to nebyl flutter
mě se to taky stává, neresim to, nechce se mi na holter a musela bych ho mit nejmin na 2 mesice, aby se to zachytilo
Holtery s ale dneska daji nalozit na delsi dobu, 2 tydny napr, kdyz je to potreba.
@Pudloslava co to přesně je? To s emisi nějak léčit nebo je to taky neškodné. Jsem teď hodně ve stresu a mám pocit ze mi to děla prave vždy jen v nějakém napětí jinak sem to to třeba rok nestane
@Anonymní píše:
@Pudloslava co to přesně je? To s emisi nějak léčit nebo je to taky neškodné. Jsem teď hodně ve stresu a mám pocit ze mi to děla prave vždy jen v nějakém napětí jinak sem to to třeba rok nestane
a co treba zkonzultovat to na kardiologii? Ja tomu uplne nerozumim, vim, ze pacienti mivaji v popisech holteru treba 1× kratka episoda flutteru sini sea kardiolog to vyhodnoti jako dobry vysledek. je to jakoby 10 extrasystol po sobe.
Ahoj mám takový divny brnění jakoby na prsu na srdci. Vždy to trvá chvilku a pak to přestane. Jak kdybych měla v naprsni kapse telefon co vibruje. Zrovna když jsem byla naposledy na holtru tak mi to přestalo jak na potvoru
nemá někdo zkušenost? Někde jsem četla ze je to neškodná arytmie ale rada bych slyšela jestli se s tím někdo nesetkal? Díky