Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, plánujeme se s přítelem stěhovat do Brna a hledáme si pronájem v Brně. Narazili jsme na pěkný byt za pro nás přijatelnou cenu, jenže se nachází u ulice Cejl, přesněji na jejím začátku v ulici Vlhká. Je zde prosím někdo, kdo v dané lokalitě bydlí/zná to tam? Něco jsem si o dané lokalitě hledala a už si úplně nejsem jistá danou lokalitou
Nechci mít předsudky, ale je to tam podle vás, kteří to tam znají, v současnosti bezpečné? Četla jsem taky, že se v dané lokalitě mnoho nových bytů staví a bezpečnost se zlepšila, ale i tak si pořád nejsem úplně jistá. Hlavně i proto, že čekáme s přítelem dítě a o to mám větší obavy.
Děkuji za případné odpovědi:)
No jistá si tam nemůžeš byt nikdy já bych tam nesla.. i přes den je to tam děs jezdím kolem autem.. to raději do okrajových částí i tak jsi MHD za 20 minut v centru
Ne nadarmo se tomu neříká Brněnský Bronx. Budeš tam mít větší pohyb našich spoluobčanů, já osobně bych se bála. Jejich oblast je od Křenové, Cejl, kolem Zábrdovic až do Husovic. Doporučuji ti oblast Líšeň, Kohoutovice, Bystrc, Lesná ve středu města jsou nájmy předražené.
Ahoj. Z Vlhké to mas kousek do centra, jestli je to plus nebo minus těžko říct. Každý preferuje něco jiného
není to přímo cejl, resp to čeho se obaváš, já jsem před deseti lety přišla do Brna a první byt jsem měla na francouzské, to už je přímo tam
ale nikdy nebyl žádný problém, chodila jsem venku i v noci.. (já problém neměla, ale jednou jsem měla rande na slepo, i když z toho nic nebylo, tak trval na tom, ze mě doprovodí domu, když šel ode mě na zastávku, tak ho někdo okradl
) každopádně to podle mě není pěkná lokalita, jsou v Brně rozhodne hezčí, ale do centra je to dál.. řešila bych praktické věci jako trvaly pobyt, parkování, modre zóny, dětská hřiště a tak.. osobně bych tam bydlet nechtěla, ale to je věc názoru. Byla jsem tam ještě par let zpět na prohlídce jiného bytu a ty domy jsou dobře zabezpečené, rozhodne víc než třeba tam kde bydlím já ![]()
My bydleli kousek za rohem v podnasepní a úplně v pohodě. Do vlhké bych klidně šla. Často jsem tou ulicí chodila do města s kočárkem a podle mě super. Nenápadná, ale vlastně v centru, u divadla jsi za pár minut, park přes ulici, obchody poblíž, dopravní dostupnost dobrá.
Bezpecne to tam je. Ale zajedte se tam podivat, moc hezka lokalita to tam neni, treba na to chozeni s kocarkem.
@Klaris713 píše: Více
Hm proč je to asi levný že…jako všechno v ciganove…jsem rodilel Brňák a tam bych vážně nešla… ikdyž je to boční ulice tak zrovna tam v létě chodí zajímavý sebranky…ty individua a jim podobní ti budou chodit kolem baráku, nebot je to spojnice…ulice špinavý, drogy, a už vůbec ne na procházku s kočárem…bydlela jsem nejblíž v Černých poli, ty jsou pěkný, Lesná je zase plná důchodců, Líšeň Vinohrady daleko de*ilni dostupnost autem, vše neustále rozkopaný… Za mě Černý pole. Bystrc stejně jak Bohunice taky od všeho daleko, neustále v zácpách.
Příspěvek upraven 18.06.24 v 00:40
S miminkem bych tam nešla ani náhodou. Se tam zajedte podívat jak to tam vypada.
@Al35 píše: Více
Vždyť je tam hned vedle stezka podél Svratky?
Jinak já se na Cejlu paradoxně cítila vždy bezpečně, když jsem tam jednou pár měsíců bydlela. Ulice byla i v noci vždy plná lidí- samozřejmě převážně Romů, ale nejen - a tím pádem když jsem šla v noci sama, tak jsem neměla takový ten blbý pocit, jako když je vylidněná ulice a třeba 20m za mnou jeden chlap. Romové fakt nejsou nějaká zvířata, co by napadali lidi na potkání ![]()
Klid tam ovšem není, ale to ani v centru.
Záleží jestli chceš s miminkem spíš do města, do kaváren, na Špilas, do heren, večer dát dítě manželovia na jógu - pak je to dobrá lokalita, všude budeš za chvilku. Ale pokud chceš spíš přírodu a klid a nevadí ti dojíždět, volila bych jinou městskou část.
Na Vlhkou bych nešla, z hlediska bezpečnosti je to asi už ok, ale prostě je to tak blízko centra. Žádná zeleň, žádná pohoda. Ale podívat a rozhodnout se musíte sami.
Kamarád tam žil, byl tolikrát vykraden, že už nebylo co ukrást a stejně mu tam vždy udělali bordel a ještě se smáli a pořvavali na něj zfetovani cikáni. Tam bych s dítětem nikdy nešla.
@Liberalissima no tak Kamoska bydlí na cejlu za Albertem a maminku ji přepadl u řeky v devět večer chlap zbil ji a utekl půl roku se dávala dohromady takže já bych tam nebydlela ani za zlatý prase..
V Zabrdovicich bydlel kámoš, takže to tam trochu znam. Je to trochu svérázné místo vzhledem k té místní komunite. Mě se tam spíš nelíbí nedostatek zeleně a trošku bordel oproti jiným castem Brna.
Pokud je to cenově výhodné nebo to má pro vás jiné výhody, proč ne. Doživotně vás tam nikdo nedrží.