Bronchitida? Vysoké horečky 6.den

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
67
18.4.22 14:00

Bronchitida? Vysoké horečky 6.den

Dobrý den, prosím o konzultaci :mavam:

Dcera 4,5 roku, minule pondělí kašel, v úterý trošku rýma, ve středu odpoledne 40 horečka. Jelikož bylo před svátkama, volala jsem dr na konzultaci. Ještě ten den nás vzala, poslechla a že ve školce řádí bronchitida, tak že je to jasné.. Dostali jsme Fromilid, ten podáváme od čtvrtka.
Každý den nejmíň 1× vyletí teplota ke 40.. Srážíme Nurofenem a Paralenem.. Kašel je ale nic, co by se mně zdálo jako víc, než kdy jindy při nemoci, rýma skroo ustala. Malá jí, pije.. Půl dne je v pohodě, pak vyletí teplota a je vyřízená…
Je to normální při bronchitidě? Zítra máme jít k dr na kontrolu ale malá má opět vysokou teplotu a já váhám, jestli jet na pohotovost? Zdají se mi ty horečky dlouho :think:

Je to dcery první větší nemoc, tak možná plaším ale jelikož se nemám s kým poradit, zkouším zde :)

Děkuji :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1101
18.4.22 14:51
@Mavej22 píše:
Dobrý den, prosím o konzultaci :mavam:

Dcera 4,5 roku, minule pondělí kašel, v úterý trošku rýma, ve středu odpoledne 40 horečka. Jelikož bylo před svátkama, volala jsem dr na konzultaci. Ještě ten den nás vzala, poslechla a že ve školce řádí bronchitida, tak že je to jasné.. Dostali jsme Fromilid, ten podáváme od čtvrtka.
Každý den nejmíň 1× vyletí teplota ke 40.. Srážíme Nurofenem a Paralenem.. Kašel je ale nic, co by se mně zdálo jako víc, než kdy jindy při nemoci, rýma skroo ustala. Malá jí, pije.. Půl dne je v pohodě, pak vyletí teplota a je vyřízená…
Je to normální při bronchitidě? Zítra máme jít k dr na kontrolu ale malá má opět vysokou teplotu a já váhám, jestli jet na pohotovost? Zdají se mi ty horečky dlouho :think:

Je to dcery první větší nemoc, tak možná plaším ale jelikož se nemám s kým poradit, zkouším zde :)

Děkuji :andel:

Jestli máte ATB od čtvrtka, mělo by být už lépe a teploty nižší. Může mít zápal plic. Jela bych na pohotovost, minimálně CRP nutné a dle toho ev. změna léčby. Fromilid nefunguje na všechny bakterie. Možná bude třeba přidat ATB penicilinového typu a pod. Pokud bude CRP nízké, je zánět nejspíše virový, tam ATB nepomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.4.22 14:52

Ciste za me, srazet horecku Paralen/Nurofen sest dni v kuse je koledovani o kolaps.
Strelit od boku atb prvni den horecky by se mi taky nelibilo.
Udelala crp, moc, krev…?
Takhle dlouha horecka je uz fakt divna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
18.4.22 14:59

@Lucie_Sx pouze poslechla dýchání, podívala se do krku a jelikož chodí do školky, kde polovina dětí bronchitidu má tak prý je to jasné :(

Právě nám to přijde taky divný, že vlastně po šesti dnech žádná změna :zed:.. Teď nevím, jestli teda vydržet do rána nebo dr obejít a jet do nemocnice :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
18.4.22 15:09

Holky, prosím o radu.
Malý 6 let ma už 5.den horečky, vždy tak kolem 38.
Má kašel, který měl už před 14 dny, trochu se to zlepšilo šel do školky a zas kašle, rýma, zarudlé oči, nechutenství. Kašle hodně. Byli jsme raději na pohotovosti, pac jsem se bála zápalu plic a crp měl 20, doporučila jen bromhexin, který nepomohl. Horečku srazim na noc, to ma i trochu přes 38.
Zítra pujdem k dr, ale co by to mohlo být? Nikdy tak dlouho horečky nemel. Na té pohotovosti mohla ty atb dát, přes 20 crp se už dávají, ne? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
18.4.22 15:43
@Mavej22 píše:
@Lucie_Sx pouze poslechla dýchání, podívala se do krku a jelikož chodí do školky, kde polovina dětí bronchitidu má tak prý je to jasné :(Právě nám to přijde taky divný, že vlastně po šesti dnech žádná změna :zed:.. Teď nevím, jestli teda vydržet do rána nebo dr obejít a jet do nemocnice :,(

Dcera 4,5 měla bronchitidu před 14 dny. Zacalo to v patek. V sobotu na pohotovosti měla CRP méně než 5 a jen nález na pruduskach, takže na pohotovosti inhalace, doporučený sirup Bronchipret a hodně pít, jeli jsme protože měla 40 :oops: :roll: horecky a léky nic nedělali. V úterý jsme šli k dr. protože horečky se změnily sice jen na teploty, ale zhoršil se kašel. Stále CRP nízké, takže doporučené inhalace a pokračovat v sirupu. Jenže ve čtvrtek večer zase 40 a šílený kašel. Jeli jsme na pohotovost, kde už horší poslech a dostala už ATB klacid. Ale teploty už po 2.davce nebyly :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.4.22 16:17

To musi zhodnotit lekar, no.

Ja teda pri podobnych stavech jeste cpu vitaminy, ale fakt hodne, klidne 3000 mg cecka (v prubehu dne), decko, becko, k tomu lichorerisnice klidne po hodine. Urcite to vse do urcite miry pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
18.4.22 18:47

Tak jsem volala do nemocnice na kolzultaci a pokud chci, máme dojet…

Před chvilkou jsme se vrátili, máme pichlé ucho, kde byl zánět :,( tak snad už bude líp :kytka:

Děkuji za Váš názor.. Potřebuji trošku nakopnout :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+