Bronchovaxom - jak často brát?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
188
13.10.24 19:57

Bronchovaxom jak často

Dobrý večer.
Syn teď od soboty užívá 3.kolo bronchovaxomu. Tukam od září, co nastoupil do skoly se drzi. Chtěla jsem se zeptat, těch co užívali … jak často se to může užívat tahle ta tříměsíční “kůra”. Vystačí to na celý rok třeba? Nebo po jaké době vám to lékaři třeba museli předepsat znova, pokud museli? :think: Tady uvazuju nad tím jak dlouhé to tak může mít trvání účinku pri neděli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3057
13.10.24 20:35

Tak s tímhle máme bohaté zkušenosti.. Broncho-vaxom byl loni od září nasazen nejstarší dceři, která tehdy ve 2. třídě stonala opravdu hodně. Užívala v modu po-st-pá-ne-út-čt.. prostě obden, náš imunolog s tím má nejlepší zkušenost. Nemoci, ťuk ťuk, ne že by nebyly, ale mnohem lehčí a kratší průběh. Kolem Vánoc jsme to nasadili i prostřední a nejmladšímu, oba čerstvě ve školce a škole, nemoci lepší. Brali do dubna, s lepším počasím ustoupily virózy a nasadili jsme znovu teď od září, než nastoupili do kolektivu. Jako kašel, rýma se vyskytuje, ale věřím, že to efekt má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
14.10.24 20:56

@teroonka takže cca po půl roce jste dostali znova jo? Tak to jsem zvědavá. My máme klasiku 10 dni užívání, 20 dni pauza a 3 mesice. U nás bývá nejhorší leden-duben (letos až do konce července, ten jsme zakončili zápalem plic). Od te doby se oba drzi, dcera asi do půlky srpna no měla. A představa ze je podzim a sotva jsme přestali 2m zpatky tak doufám, že nám pomůže. Zatím to beru jako uspech, chybel dva dny ve skole kvůli nějaké střevní virozy. Ale tukam, jinak dobrý. Jednou už mel kašel ale nic sileneho, kromě omluvy z TV. Tak uvidime co přinese čas, doufám ze pomůže :dance: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3057
14.10.24 21:01
@Sarusss píše: Více

Všechny pokyny k užívání, i to, abychom znovu nasadili od září, když mají po dlouhém období zdraví plně zhojené sliznice, jsou od imunologa. Nečaruji s lékem a užíváním, jak se mi zlíbí, ono taky pro tři děti to není nejlevnější záležitost. Kdysi v jedné diskusi jsem četla, že pořádný efekt Broncho-vaxomu nastupuje až druhý rok užívání. Nevím, zda jde o ověřenou informaci, ale tajně v to doufám.. Před 2 týdny se nám doma protočil covid a děti to odnesly 1-denní teplotou a lehkou rýmou. Takže dobrý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
29.10.25 13:15

Dobrý den,

Taky by mě zajímalo jak dlouho tento lék působí. My jsme dostali pro syna 6 let každý den měsíc v kuse, druhý měsíc ob den. A teď chytl rýmu a kašel a to je neskutečne jak kašle o moc méně a do 3 dní kašel pryč. Toto vůbec neznám i přes všechny rady - prieznitsovi zábaly, olejicky, inhalace, med s cibulí, čaje vždy to skončilo bronchitidou a toto je silný rozdíl i v tom kašli. Tak bych se chtěla prosím zeptat jak pokud máte zkušenosti jetsly i po dobrání Vám pomáhal u děti na nemoci

Děkuji moc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9732
29.10.25 16:22

@allyna
Tak s věkem je imunita většinou lepší, tudíž 6leté dítě snáší respirační infekty zvykle lépe než např. 3leté (které právě nastoupilo do školky). Deficit MBL ve 3 letech má větší dopad než u 5letého a staršího dítěte, kdy už se „zapínají“ další imunologické mechanismy.

Délku přetrvávání imunomodulačního účinku BVX nelze určit, ale je to určitě v řádu měsíců.

Když kašle končily v minulosti bronchitidou, mělo dítě nasazeno inhalační léky? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí