Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, nevíte co je to za brouka? Má křídla a skákal. ![]()
Nevite, co to je? Je to zvetsena fotka. Velikost brouka milimetr nebo mene.
Dobrý den, moc prosím, co je tohle za broučky? A jak se jich zbavit? Nastěhovala jsem se před 2 týdny do bytu a tohle mě tam začalo zlobit…poštípaná nejsem…zatím…zatím nemám ani zásoby jídla, nemám koberce…celkem často uklízím…jsem z toho trošičku zděšená…předem děkuji za odpovědi…
@Anonymní píše:
Nevite, co to je? Je to zvetsena fotka. Velikost brouka milimetr nebo mene.
To jsou pisivky, drží se u zdí kde je trochu vlhko, typicky třeba v novostavbě, není třeba z nich mít obavy ![]()
@HaHo13 píše:
Dobrý den, moc prosím, co je tohle za broučky? A jak se jich zbavit? Nastěhovala jsem se před 2 týdny do bytu a tohle mě tam začalo zlobit…poštípaná nejsem…zatím…zatím nemám ani zásoby jídla, nemám koberce…celkem často uklízím…jsem z toho trošičku zděšená…předem děkuji za odpovědi…
Zkuste si najít červotoče (červotoč spížní), jestli ho v tom poznáte. Z této fotky těžko soudit…
Příspěvek upraven 26.06.23 v 15:54
@MonikaaaaK píše:
Dobrý den, nevíte co je to za brouka? Má křídla a skákal.
Pokud opravdu skákal, mohl by to být možná nějaký dřepčík (např. Neocrepidodera transversa), ale těžko poznat z fotky, záleží i kde jste ho našla, jak byl velký…
@Feliccita Sice to na mobilu blbě vidím, ale řekla bych že tesařík
Co je to za brouka? Není první, kterého jsem doma našla.
Jak se jich zbavit?
@Anonymní píše: Více
@cverunka píše: Více
To snad ne. Nepřipadá mi to tak. Ale třeba se mýlím. Dám sem ještě jednu fotku.
@Anonymní píše: Více
Tu druhou fotku bych vlozila do FB skupiny Urcovani bezobratlych. Tam poradi rychle a dobre ![]()