Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ohledně váhy brýlí se poraď v optice. U takto vysokých dioptrií se dělají plastová odlehčená skla.
@Gituš píše:
Taky by mě zajímala pointa![]()
S tolika dioptriema se nedivím, že mají ty brýle těžké, musí to být nepříjemné, mít je na očích celý den, těžko říct, jestli se to dá nějak vyřešit, asi bude cena brýlí vyšší.
Jinak, čeština žalostná
A proč by se měli bát očkování - to jediné jsem smysluplně pochopila…
Vyřešit se to dá. Speciální odlehčená skla. Ale budou stát trochu víc.
Ohledně váhy brýlí, dnes si vyberes i odlehčené, ale hold je zaplatis.
Stále nechapu vo co gou ![]()
@carambol Myslela jsem si, že to nějaké řešení mít bude
Ale já, ani mé děti naštěstí brýle nenosíme, takže o nich nevím zhola nic
Nicméně, zjevně to je dost drahá investice ![]()
@Gituš píše:
@carambol Myslela jsem si, že to nějaké řešení mít budeAle já, ani mé děti naštěstí brýle nenosíme, takže o nich nevím zhola nic
Nicméně, zjevně to je dost drahá investice
To určitě. Ono v podstatě skla jsou většinou ta nejdražší položka. Pro děti, kor s tolika dioptriema, bych investovala. Jsou různé úpravy, proti poškrábání a podobně. Ale tisíc korun (a to jsem ještě při zemi) jedno sklo stojí.
@carambol Jsem ráda, že ty brýle nemáme, vzhledem k tomu, že mé tři holky jsou divoké, rozbily by všechny brýle - i ty, co by teoreticky měly být „dětem vzdorné“ ![]()
@Dajdula píše:
@carambol
Kdyby tisíc.
Já vím. proto jsem psala, že jsem ještě při zemi. Moje brýle stály 1500 obruba, ale 6000 skla. Což o to, budu je mít několik let, ale děti těžko.
@Gituš píše:
@carambol Jsem ráda, že ty brýle nemáme, vzhledem k tomu, že mé tři holky jsou divoké, rozbily by všechny brýle - i ty, co by teoreticky měly být „dětem vzdorné“
Jako dítě jsem si jedny schválně poškrabala.
Děti se mi ve školce smály. Na zahradě jsme měli takovou betonovou zeď a já s nima párkrát přejela sklama po té zdi.
@carambol Achjo, děti jsou holt někdy zlé
Mně se naopak lidi s brýlemi líbí, jsou mi sympatičtí, i když se pak třeba ukáže, že si nerozumíme ![]()