Silné zahlenění a kašel

12681
19.4.14 06:41

silné zahlenění a kašel

Holky, nemáte někdo zkušenost? Syn 2,5 roku nikdy nemarodil. Pak dostal v únoru rýmu a kašel. To za týden normálně odeznělo. Byl zdravý 4 dny a nanovo. Tentokrát hrozná rýma, kašel a zvracel hleny. Po 10 dnech zjistili že má zánět dutin, dostal ATB. Nemoc odezněla. Opět byl zdravý 4 dny a najednou kašel, zvracení hlenu, vysoké horečky. Skončili jsme v nemocnici. Neshledali nic, prý viróza. Po 14 dnech zdravý. Jenže vydržel zdravý opět 4 dny a včera už prskal. Dneska v noci opět zvracení hlenu a dáví se kašlem.
Rýmu nemá nijak silnou, spíš slabou, ale po každý dávivě kašle a zvrací velký množství hlenů.
Byli jsme poslaný i na alergologii, dali nám Broncho vaxom na podporu imunity-bere 3. Den. Potom Ventolin. V noci jsem mu dala dejchout.
Všude krčí ramenama, že viróza. Už je chudák úplně vysílený a s každým zakašlaním řve. Nevíte co by to mohlo být, nezažl jste to někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
688
19.4.14 07:25

Ahoj, to mě moc mrzí, že se takto trápíte. Já měla, a stále ještě mám obdobné problémy s holkama (dvojčata) od narození. obě jsou alergičky a v zimě jsem prakticky nevěděla, co to je jít ven. Trápí je to doteď (9 let), ale daleko míň. Letos jsou obzvláště agresivní virózy, jedna z holčin měla antibiotika 2×, pokaždé se jí viréza zkomplikovala. Naše doktorka jí dala dvoje, až ty druhé zabraly. Může se stát, pokud stále hodně kašle, že může mít i náběh na zápal plic, u nás na rtg bylo zjištěno ložisko, nebo bronchitida.
Pokud máš pochybnosti o vývoji stavu, dlouhodobý, vracející se kašel, horečky apod. mohou to být opakované virózy s následným nasedáním bakteriální infekce. Chce to zřejmě pořádně vyléčit, v tomto případě se neboj ani opakovaných antibiotik, vždy přidávej dlouhodobě probiotika, maximálně zvyš přísun vitamínu C, udržuj malého mimo velké koncentrace lidí (MHD, nákupní centra atd) než se z toho dostane, na běžnou virózu vím, že dobře zabírá nějaký ten ibuprofen, Mucosolvan…
Poptej se taky v lékárně, ať ti doporučí s čím mají dobré zkušenosti na odhlenění. A hlavně řekni Vaší dětské doktorce, ať udělá všechna potřebná vyšetření, že stav se stále opakuje. Bohužel nevím, co ti víc poradit, ale po mnoha letech trápení u nás ti přeji ať je to rychle za vámi a užijete si pěkné počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
19.4.14 07:29

Ještě se zeptám, nezměnilo se u vás něco? Nástup do školky, stěhování, sourozenec apod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
19.4.14 07:45

@cila měl už 4 krát dělány odběry krve, výtěry z krku, rentgeny dutin iplic. Nenašli nic, antibiotika nasadit nechtějí, že je crp po každý na hraně-35. V nemocnici taky nasadit nechtěli. Antibiotika měl jen na zánět dutin.
Nezměnilo se nic, sourozence má, ale už má skoro 7 měsíců a je zdraví. Spíš ten starší přenáší nemoci na mimco s odstupem pár dnů, ale u mimina to má lehčí průběh,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
19.4.14 08:02

Dělali mu rengen? Já to mám od té doby, co se mi rozjelo astma a alergie každou chvíli. Většinou to je buď zánět dutin nebo zápal plic. Astmatici jsou k tomu prý víc náchylní. V té souvislosti - něchávali jste si dělat testy i vy? Někdo z vás může být klidně přenašeč. U nás doma je přenašeč třeba chlap. Nemocný býl naposledy asi před 15 lety nekašle, nemá rýmu atd., ale přenašeč zápalu plic je. No a já to odnáším každou chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
19.4.14 08:12

@Oter rentgeny má hotový a čistý. Na výtěry se v týdnu chystáme všichni, protože to už není možný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
19.4.14 09:01

@goldenka - hele a nemá nějaké kapky na chronickou rýmu? Ze začátku mi ten hlen (a s tím spojený kašel) vyvolávaly kapky na alergickou rýmu. Jakoby ta rýma šla tím rovnou do krku a na příklopce se to seklo, usadilo a vyvolávalo to zánět a nucení ke kašli s vykašláváním hlenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65334
19.4.14 09:43

Udělej olejovy zábal na hrudník -koukni na net jak se dělá. Jsem na telefonu nedám odkaz.
Taky můžeš udělat domácí tymiánovy sirup taky najdeš.
Na moc něco na zklidnění třeba fenystil jestli máš my dáváme prothazin ale to je na předpis.
Na noc hodně pod hlavu a vlhký vzduch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
19.4.14 10:13

Na noc máme dithiaden a nebo Levopront, jiná Ventolin, Ambrosan přes den. Kapky nosu nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
21.11.14 21:57

Holky, mela jsem zanet dutin, uzivam sinupret, jeste mam tbl na zitra a vcera jsem po tydnu dokapala pamycon. Bolesti hlavy a v obliceji uz odeznely, smrkam uz bily hlen. Jeste pred dvemi dny byl zeleny a zluty. Jenze mi ty hleny stekahi do krku, v lekarne mi poradili prospan, tak ho mam dneska prvni den, ale ha tak po ranu kaslu uplne hlenite, kdyz se rozesmeju taky a vecer po te 18hod kaslu casteji, hleny…citim jak me to tam drazdi a nuti odstranit ten hlen. To je tak u zanetu dutin normalni? A pomuze me toho zbavit ten prodpan? Dekuji, jsem z toho uz docela nervozni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
21.11.14 22:18

@Bibík13 Nutí tě to vykašlávat hlen, což je dobře. Hlenu bude postupně ubývat a ty budeš kašlat míň a míň. Doporučuji v léčbě Prospanem pokračovat. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
21.11.14 22:36

@Naty12 diky, ja uz z toho fakt silim a pripadam si jak debil, ze furt pluvu hleny :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
21.11.14 23:43

@Bibík13 Ahoj, maminka má časté záněty dutin a hodně jí pomáhá dieta, hlavně vyloučit mléčné produkty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
22.11.14 08:28

@majki.r kromm mleka do kavy ted nejim nic mlecneho :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí