Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer, potřebovala bych poradit nebo spíš slyšet názory jiných maminek..Naše 7.měsíční dcera začala cvičit před měsícem a něco Vojtovu metodu z důvodu, že je nakloněná při pasení koníčků víc na levou stranu a že má trochu oslabený svalový tonus.Pak do toho byla očkovaná a do 10 dnů jí očkování spustilo epilepsii
Hned jsme měli Vojtovku přestat cvičit. Momentálně po měsíci co užívá léky je naštěstí zcela bez záchvatů a paní doktorka naznala, že máme zase začít cvičit. Samozřejmě z toho mám hrůzu, protože jen přece to cvičení má vliv na mozeček a svým způsobem do něj vlivem toho ukládá informace.Tak nevím zda pokračovat ve cvičení nebo nechat ať si pokračuje ve vývoji sama svým tempem..
@Kebovka taky jsem s malým cvičila Vojtovku…takže za mě, kdyby nastala takováhle situace začnu cvičit třeba jen 1-2× denně a uvidím.
![]()
Malá je šikulka a všechno bude v pořádku a Vojtovky nebude brzo potřeba. ![]()
My jsme také cvičili Vojtovku, pak do toho epilepsie, cvičení jsme ukončili a už se k ní nevrátili, dcerka se srovnala sama
A muzu vedet jestli jste se ke cviceni nevratila ze sve hlavy ci Vam to uz nedoporucila doktorka? Jeste jsem zapomnela napsat, ze se mala jeste stale nepretaci sama na brisko..
A co zkusit cvicit misto vojtovky bobatha. Deti s epilepsii ji cvici bezne
No malá se u cvičení hodně vztekala, takže jsem doktorce řekla, že se toho obávám, aby z toho neměla záchvat a doktorka mi doporučila jen cvičení s míčem, což malou velmi bavilo