Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj pokud máte problém s bvrýlemi nebo okluzorem tak napište my sme byly predevčírem na kontrole s detma je jim 7 a mají zase o dioptriji víc a ještě mají nosit okluzor dokavat jim nebude 8. mají odklad takze chodí ještě do skolky +
do oční školky jsou tam super deti co mají vady taky. tět k vadám
syn honza má 7,5 a 8,5 dioptrijí takže DÁVÁME OKLUZOR NA obě oči na střídaČKU PŮL DNE A PŮL DNE TAKŽE 6 HOD A 6 HOD
DCERKA ANEŽKA má 4,5 a 5,5 dioptrije a okluzor dáváme na pravo od Po do So
a v nedeli dávame okluzor na levo tet sem se mozná zamotala
ale do poradí nebo bude chtít poradit tak at napíše
a poradit potřebuju s tím : deti už jsu vetší a říkají že okluzor nechtějí nosit + říkají že si nekdy sundaj brejle a videj dobře ale nejde jim to visvetlit že to mají aby líp videly a ješte se mi nelíbý jak mají tlustá skla a jednou jsem si zkusila honzíkovi brýle protozee je mam vetš než on (dioptrie) a říkala jsem si že má nejaké těžke tak prosím poratite a omlouvám se že píšu z chybaba a ješte co mají sem zapomela že oba mají 3 cilindry na obou očích a brýle nosím jen já atak aahoj diskutorka
![]()
A ješte neco deme pozítří na očkování tak sem zvedavá jestli se budou bát
Kdysi k nám na rehabilitaci chodila holčička s okluzorem ( taky nechtěla nosit ) a pomohlo, když jí rodiče nechali vybrat s obrázkem, který se jí líbil ( předtím měla jednobarevný ). A k té váze brýlí - asi záleží na materiálu obrouček a skel a na tom, kolik jste za brýle ochotni zaplatit.
@jája428 píše:
ani 2× přečíst nepomohlo
nechápu
@Hanullka píše:A já hlavně ani nepochopila ten konec - a brýle nosím jen já
![]()
.
Vrozená vada?
Syn ma brýle od tří let, okruzor nikdy nosit neměl, silha, dostal pulene brýle, horní část na dálku, spodní na blízko, oko se mu krásné rovna.
@Hanullka píše:A já hlavně ani nepochopila ten konec - a brýle nosím jen já
![]()
.
No jsou dve verze meho vykladu
bud, ze je ma jen ona a manzel je bez dioptr.
nebo poctive je doma nosi jen ona ![]()
Taky by mě zajímala pointa ![]()
S tolika dioptriema se nedivím, že mají ty brýle těžké, musí to být nepříjemné, mít je na očích celý den, těžko říct, jestli se to dá nějak vyřešit, asi bude cena brýlí vyšší.
Jinak, čeština žalostná ![]()
A proč by se měli bát očkování - to jediné jsem smysluplně pochopila… ![]()