Brýle pro roční dítě

77
23.2.12 10:45

bryle pro rocni dite

Ahoj, tak jsem byla vcera u ocni lekarky, a moje rocni dcerka musi nosit bryle. Zdedila po me nejspis tupozrakost, takze ji jedno ocko ujizdi. Docela jsem z toho nestastna. Brylky mame objednane, ale nevim, jak si zvykne, navic je z ni v tech bryleckach uplne jina holcicka.je tak malinka a uz ma nosit bryle? :( mate nekdo zkusenosti s bryleckama u malych deti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2377
23.2.12 11:00

v klidu, takhle male deti si rychle zvyknou, a nosim bryle leta, ve skolce u nas je taky vic deti s brylkama a deti to berou v pohode, vi ze na bryle musi davat pozor…
treba je nema na porad ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
23.2.12 11:50

Neboj se, ono to nějak půjde.
Tobís dostal brejličky taky v roce a zvykl si na ně v podstatě hned, sem tam je sundá, když má unavený očička, ale po chviličce odpočinku si je zase nechá v pohodě nandat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
23.2.12 12:36

a jaky typ bryli jste meli? Nabizeli mi uplne ty plastove,ale vybrala jsem takove napul, vypadaji lepe. Ja vim, ze je hlavni, aby se to ocicko uzdravilo, ale je to holcicka a tak at ji to slusi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
23.2.12 13:53

Já vzala ty uplně celé plastové, doporučovaly mi je právě jak doktorka tak i ta paní z optiky a navíc Tobi je pěkný éro, tak potřebuje fakt nerozbitný ( a já už je párkrát i zašlápla :oops: ).
Jsou to comobaby , jaké máte (budete mít) vy? Jen je škoda, že je nedělají barevnější, víc barev..nebo aspoň výraznější ty barvy, co jsou..
Hodím fotku, jaké má:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
23.2.12 14:05

Jeee, tyhle nam nabizely. ja nevim co to je za bryle,ale maji proste ty rucky z jineho materialu. Ale stejne, nejak se s tim nemuzu vyrovnat, asi to moc resim, bude to nosit jen v detstvi, ale bojim se aby ji to v necem neomezovalo. Jak je to s plavanim. Musi je nosit i v bazene?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
23.2.12 14:56

Jo tak to nevim, jak je to s tím bazénem :think: Ale to bych je asi sundala a pak zase po plavání nandala. Mě to nejdřív taky šokovalo,když to na mě poprvé vybalili,že bude mít brýle…Ale pak jsem si řekla, že jsou mnohem horší věci a ty brýle beru jako jeho módní doplněk :mrgreen:
Naopak je dobře, že na to přišli takhle brzo a dá se s tím něco dělat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
23.2.12 15:00

Tak to samé jsem řešila před nedávnem. Syn dostal brýle letos na začátku února + má zalepené levé očko. Taky jsem z toho byla špatná, první noc jsem si pobrečela :,( je to strašnej divoch, takže jsem se taky bála, že je nebude chtít nosit a budou hned rozbité, ale moje obavy byly zbytečné-Lexík si brýle nesundává a divočí jako vždy. A hlavně je to pro jeho dobro, tak se neboj, malá si určitě zvykne. A je pravda, že v nich vypadá úplně jinak, tak dospěleji :) Jde za 2 měsíce na kontrolu, tak uvidíme, jestli bude nějaké zlepšení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
23.2.12 17:14

Můj syn tedy nenosí brýle ale mám 2 neteře, které nosí od malinka. Je to opravdu o zvyku, pořád jsme ji říkali jak jim to sluší a tak, obě jsou to divošky a nosí je v pohodě. Já jsem taky nosila brýle už jako dítě, ale teď je prostě výhoda v tom, že je tak veliký výběr obrouček. To já když jsem přišla s maminkou do optiky ( od doby co už si to pamatuji) tak tam bylo 5 obrouček a mně se nic nelíbilo.
Takže držím palečky ať si dcerka brzo zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
23.2.12 23:26

Mame bryle od 10 mesicu mala je bere v pohode sundava je jen kdyz je unavena…zvykne si ona i ty…casem ti holčička přijde divná spíš bez nich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
24.2.12 11:41

NO ono moc bryli na ty uplne male deti prave neni, ale je to o zvyku. U nas v rodine nikdo bryle nenosi a uz vidim ty pohledy :( , takova pekna holcicka a nosi bryle. doufam ,ze se ji nikdo nebude smat ve skolce potom. Ale kdyz vidim ty vase prcky na fotkach s brylkama, tak je to i roztomile. Spis je asi problem ve me. No to jsem fakt necekala, ze takove male deti uz musi nosit bryle, ve skolce uz ty plastove potom muzeme vymenit a dat trochu normalni, ne? :D NO meli by vyrobit neco vic in pro ty prcky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
24.2.12 12:55
IV987 píše:
NO ono moc bryli na ty uplne male deti prave neni, ale je to o zvyku. U nas v rodine nikdo bryle nenosi a uz vidim ty pohledy :( , takova pekna holcicka a nosi bryle. doufam ,ze se ji nikdo nebude smat ve skolce potom. Ale kdyz vidim ty vase prcky na fotkach s brylkama, tak je to i roztomile. Spis je asi problem ve me. No to jsem fakt necekala, ze takove male deti uz musi nosit bryle, ve skolce uz ty plastove potom muzeme vymenit a dat trochu normalni, ne? :D NO meli by vyrobit neco vic in pro ty prcky :D

Počkej, za pár dní ti to ani divné nepřijde, že má brýlky :) A snad dospělí se jí nebudou smát, ne? To bych je poslala kamsi… Lexík nemá plastový, má hodně podobný jako taťka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
29.2.12 06:16

ahoj tak tě můžu uklidnit já nosila brýle už od 8 měsíců ale prý jsem je první měsíc vyhazovala z kočáru jinak v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
1.3.12 11:56

Tak uz mame brylky na sobe a mala jakztakz nosi. Sice kdyz je chvili sama tak je zahodi, ale myslela jsem si , ze to bude horsi. Ma na kazdem ocicku 2,5dioptrie a zdaji se mi ty bryle dost silne. Kdyz je sunda tak ukazuje na obrazky uplne normalne, nemohla se treba doktorka nejak zmylit. Vzdyt vidi i bez nich??Nebo mi to jen prijde :? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
6.3.12 22:49

Ahoj,prožívám teď totéž co Ty.Včera jsem se dozvěděla,že syn bude nosit brejličky,zřejmě už napořád.Pořád si říkám,že to není žádná tragedie,vzhledově s tím vůbec nemám problém,ale taky mám strach,aby ho to do budoucna nějak neomezovalo.On má mínus 2,5 dioptrie a nevidí na dálku.Já na něm teda sama pozoruju,že občas mhouří oči a zaostřuje,takže ty brýle asi opravdu potřebuje.JInak u nás v rodině nikdo oční vadu nemá,tak to taky těžko rozdýchávám :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí