Brzké ranní vstávání 16 měsíční

357
23.9.14 08:06

Brzke ranni vstavani 16m

Ahoj, chci se zeptat, zda mate nekdo podobnou zkusenost se spankem ditete. Mam dcerku 16m, vecer jde spat mezi 20:30 a 21:00, rano vstava mezi 5:30 a 6:00, dopoledne je protivna, urvana, jde spat kolem 12:30, to spi tak dve hodiny, to je v poradku, ale prijde mi, ze by potrebovala rano spat vice, vzbudi se, nakojim, ale pak uz spat nechce, nepomaha si ji vzit k sobe do postele, nechat plakat, vysvetlovat, proste leda vstat, valet se jeste chvili vydrzi, ale uz neusne. Navic je bez plen (na spani plenu ma), tak kdyz ji necham v postylce, zacne rvat, ze chce curat, to ji vyndat musim, kdyz se ji chce a je vzhuru, nic do pleny neudela a rve a rve dokud nejde na nocnik. Kojim jen rano, prso jinak nevyzaduje, driv po kojeni jeste usinala :-( dopoledne ji davat spat nechci, jednou denne spi od 9 mesicu, vracet se zpet nechci, chci, aby pochopila, ze sse musi vyspat. Pracuji, kazdy den do noci, kdyz usne, takze by se mi hodilo vstavat pozdeji :-) jinak po obede i vecer usina sama, ve svem pokoji. Dekuji za rady, chtela bych mit dopoledne vesele a vyspale dite :-) jeste dodam, ze kdyz usne treba dopo na 10 minut v kocaru nebo aute, tak uz treba do vecera vubec neusne. Dekuji a pekny den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6873
23.9.14 08:11

Syn vstává už od léta v 5. Ve 4 se začíná budit. Já ale dávám kolem 8 ještě spát. Jinak by byl na facku. Po obědě mi spí cca hodinu. Večer už v 18-18:30 musí jít spát. Taky bych si interval protáhla, ale nejde a nejde. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.9.14 08:12

Má málo spánku. Obecně platí, že čím později jde dítě spát, tím dříve ráno vstává a nebo že pozdější večerní odchod do postele nijak neprodlouží ranní spaní. Na takhle malinké dítě jí dáváš spát málo :think:
Jinak některé děti prostě vstávají brzy. Bohužel. Náš rekord je před pátou hodinou ranní.
Proč takhle malé děťátko dáváš spát až takhle pozdě?
Zkus jí dát dřív po obědě, klidně si udělejte oběd na jedenáctou a dej jí spát v půl dvanácté, pokud je vzhůru před šestou a večer v sedm do postele. Čím méně má spánku, tím méně spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
23.9.14 08:15

Jindra taky vstává tak brzo. Ale chodí teda spát po sedmé, nejdéle v půl osmé už chrní. Když ho dám spát později, stejně vstává kolem šesté a akorát je protivný.

Přes den spí jak kdy. Někdy hodinu, někdy tři. Dávám spát tak kolem půl dvanácté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
23.9.14 08:22

@terinka4444 ona prave jit spat nez po poledni spat jit nemuze, chodim do prace a je hlidana casto babickou a s tou muze jit spat az v pul jedne, navic mame dopo krouzky, na tech ozivne a spat stejne chce az kolem te pul jedne, u nas je spanek stejny, at jde spat driv nebo pozdeji, vzdy spi v noci max 9 hodin, takze kdyz ji dam v sedm, bude vzhuru ve ctyri, tma na ni nezabira, ale je pak proste protivna. Odpoledne vstava kolem treti a je naprosto v pohode cele odpoledne, koupat jdeme v osm a stejne utahana neni, ale jak rikam, kdyz ji dam spat driv, budeme o to driv vstavat :-( jsem odhodlana ji zitra zkusit nechat vyplakat a mozna zkusim prestat kojit, nekdo mi uz rikal, ze by to mohlo pomoct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
23.9.14 08:27

@milai ja bych zkusila vecer dat spat driv aspon o hodinku, za zkousku to stoji, bud to k necemu bude, nebo se vratite zoet k zajetemu. Nas maly chodi vecer spat mezi sedmou a osmou a nikdy teda nevypada unavene, spis naopak, ale vzdy poslusne zaleze do postylky a usne, nijak neprotestuje a rano se bude kolem seste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
23.9.14 08:29

@michee no ona jeste pred 14 dny chodila spat v pul desate, vstavala v pul sedme, tak jsme ji to uz o hodku posunuli, spi stejne dlouho :-( ale mozna vyzkousime, diky za radu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
23.9.14 08:34

Tak holky, my to máme asi opačně. Malá chodila spát kolem 7 a vstávala před půl 6 a kolem 12 spinkala cca 2 hoďky, mám kamarádku a ta nedokáže pochopit, že kolem 6-7 hod. večer se na návštěvy k malýmu dítěti nejezdí a v půl 9 neodjíždí, tim pádem se to malý přesunulo a usíná okolo půl 9 s tim, že ráno vstává v 7,,odpoledne" spí pořád ty 2 hoďky. Jinak klobouk dolů @milai malá je šikulka. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
23.9.14 08:36
@terinka4444 píše:
Má málo spánku. Obecně platí, že čím později jde dítě spát, tím dříve ráno vstává a nebo že pozdější večerní odchod do postele nijak neprodlouží ranní spaní. Na takhle malinké dítě jí dáváš spát málo :think:
Jinak některé děti prostě vstávají brzy. Bohužel. Náš rekord je před pátou hodinou ranní.
Proč takhle malé děťátko dáváš spát až takhle pozdě?
Zkus jí dát dřív po obědě, klidně si udělejte oběd na jedenáctou a dej jí spát v půl dvanácté, pokud je vzhůru před šestou a večer v sedm do postele. Čím méně má spánku, tím méně spí.

jj, taky mi připadá, že chodí pozdě.
U nás se chodí spát mezi 18:45 a 19:15 a čím dřív uložíme, tím dýl ráno spí. Když se mu nechce, tak se třeba dvacet minut kutálí po postýlce a vykládá si, ale to zřídka.
Jinak my měli období vstávání mezi 5 a 6, byl to děs, ale samo to odeznělo po pár týdnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
23.9.14 08:38

Chodi spat pozde, no a v pul desaty tak maly dite, proc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4107
23.9.14 08:44

Naší je 18.m a večer chodí spát v osum, spí do 6:20, je jak hodinky.
Ještě před 2. měsíci chodila 2× denně, dopoledne kolem půl desáté a pak odpoledne kolem druhé. Taď chodí spát po obědě ale někdy to ani nevydrží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
23.9.14 08:47

Já mam tedy mladší dcerku, ale vstáváme uplně stejně, vlastně už od narození. Taky mi to štve, ale podle mě s tim nic dělat nejde, musí si k tomu dojít sama. Když jí necháš vyplakat, tak to ničemu nepomůže, stejně neusne, když se jí spát nechce, akorát bude ještě víc protivná. Myslim si, že by ještě ten dopolední spánek potřebovala. To by nešlo jí dát spát i na chvíli dopoledne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
23.9.14 08:52

@zuzukobylka no slo, museli bychom zrusit krouzky, nicmene ja myslim, ze kd, z je protivna od chvile co se probudi, ze proste ma spat vic v noci, ne ji drzet v protivnosti 4 hodky a dat spat…to je ppdle me uz jedno, jeestli pujde spat dopo nebo po obede, zpravidla kolem devate prestane byt protivna a je v pohode az do spani po obede, no nevim, chtela bych spis trik, jak ji rano vysvetlit, ze je tma a jeste se spi, jinak chape vse, tohle asi taky, jen proste uz spat nechce, i kdyz vidim, ze by to potrebovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
23.9.14 08:56

@zuzukobylka ale jak jsem i psala, kdyz usne treba jen nachvili dopo v aute nebo v kocaru, mame velke problemy se spanim odpo, usne bud ve ctyri nebo vubec…a takhle pozde uz nechci aby spala, a to jinak usina sama, kdyz js
de spat po obede, tohle si myslim, ze by to u nas asi zhorsilo, ale diky, muzeme zkusit i toe treba o vikendu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
23.9.14 08:58
@milai píše:
@zuzukobylka no slo, museli bychom zrusit krouzky, nicmene ja myslim, ze kd, z je protivna od chvile co se probudi, ze proste ma spat vic v noci, ne ji drzet v protivnosti 4 hodky a dat spat…to je ppdle me uz jedno, jeestli pujde spat dopo nebo po obede, zpravidla kolem devate prestane byt protivna a je v pohode az do spani po obede, no nevim, chtela bych spis trik, jak ji rano vysvetlit, ze je tma a jeste se spi, jinak chape vse, tohle asi taky, jen proste uz spat nechce, i kdyz vidim, ze by to potrebovala :nevim:

Tak to potom jo, já myslela, že je protivná celou dobu až do toho spánku po obědě. No nic, budu sledovat, jestli někdo s nějakým trikem přijde, rádá to pak vyzkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí