Bubáci v 1. trimestru!

Modrotisk
25.2.25 14:15

Bubáci v 1. trimestru!

Ahoj, tohle téma je pro všechny ženy které si právě prochází raným těhotenstvím a nebo už mají těhotenství za sebou. Já jsem úplně na začátku, je to moje první těhotenství a neustále poslouchám ze všech stran ať se ještě neraduju když brod je ještě daleko, od různých stran slýchám o různých případech potratů, o zamlklých těhotenstvích, o tom jak dítěti ve 4.měsíci přestane tlouct srdíčko.. a já z toho jsem už poměrně ve stresu. Jasně, chápu že se to nemusí vždy podařit, příroda je mocná, ale když odcházím z ordinace kde se semnou sestřička loučí se slovy “užívejte si těhotenství” a pak někam přijdu a poslechnu si o potratu tak se ze mě veškerá radost vytratí.. Jaký je Váš názor? Jak moc se má člověk bát? Nebo se vykašlat na tyhle řeči a prostě nechat se vést na vlně osudu, bude/nebude? :andel:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11846
25.2.25 14:24

Pokud tě to děsí tak neposlouchal nevyhledávat, necist pribehy. Nejhorší je smrt z vyděšení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.25 14:32

Jestli Ti můžu poradit, tak si to užívej a nic takového neposlouchej :) Je to největší dar a až se miminko narodí, tak je to největší štěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
25.2.25 14:32

@Modrotisk určitě vůbec neřešit blbě řeči 🙂 👍 prostě věřit a jít si za tím ze je vše ok a nic nehrotit 😎 👍 tak jsem fungovala já a měla jsem to tak nastavené v hlavě. A to upozorňuji že úplně první návštěva u gynekoložky mě rozhodila. U syna v roce 2022 jsem šla úplně ana první aby potvrdila že jsem těhotná. Řekla mi..Jo je to tam tak teď uvidíme. Neradujte se je to 50:50 jestli se udrží. Uvidíme příště.. nela jsem chuť ji dát facku ale bylo to pro mě prostě nové a nerada vytvářím konflikty🤣 pak jsem si řekla že je kráva a prostě vše bude dobrý a naštěstí také bylo 😎 i když mám štěstí že v okolí mi nikdo neříkal nic jako tobě. Mela jsem u kamarádek pár případů že potratily atd.. ale nijak.kj tím absolutně nestrasily nebo prostě všichni to od začátku brali tam že jsem prostě těhotná a žádné komplikace nikdo nepripominal 🙏 🙂 já sama samozřejmě že zdejších stránek a dalších podobných vedela ze se může kdykoliv vše pos..t. ale pokud má být vše ok tak prostě je 😎 👍 teď jsem 22tt s druhým synem a taky vše úplně v pořádku od prvních dnů 🙏 prostě věřit že tak to má být a neřešit ostatní 😎 👍 držím palce a hlavu vzhůru 🙂 od gynekolozky jsem pak na druhé těhotenství odešla, protože od té doby jsem ji to nezapomněla 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3689
25.2.25 14:49

Nikomu jsem to v 1. trimestru mimo mého manžela neříkala, že jsem těhotná, takže mě tohle minulo. A obě těhotenství jsem si náramně užila. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5721
25.2.25 14:56

Řekni ostatním, ať si řeči o potratech strčí za klobouk a nestresují tě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14630
25.2.25 14:59

A to už jsi těhotenství oznámila všude po okolí, že neustále potkáváš někoho, kdo ti tyhle příběhy vypráví? Nebo je to jeden a ten samý člověk? Případně si ty příběhy sama vyhledáváš? Normální to není a nikdy se mi to nestalo, však kdo příčetný by něco takového vyprávěl čerstvé těhuli a proč? Běžně se po takové informaci popřeje hodně zdraví a hladký průběh těhotenství, takže možná spíš je to k zamyšlení nad tvou bublinou lidí, se kterými se stýkáš, pokud je to opravdu v takové míře, jak píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
25.2.25 15:08

Ahojky, je to tak, tohle raději neposlouchat, pokud jsi poprvé těhotná… Tohle samozřejmě nikdo při prvním těhotenství nechce poslouchat :roll:
Je taky nutno dodat, že je to docela netaktní od toho okolí, které o tom pořád mluví. JO jako stane se, v životě se stanou nepěkné věci a zažijeme spoustu nepříjemný situací, ale to ještě neznamená, že to musíme pořád a všude na potkání vykládat… nebo na to někoho upozorňovat.
Navíc jako, pokud se na to vyloženě sama nezeptám, tak to opravdu ani slyšet nechci. Nezajímá mě to. Taky si myslím, že se v těch ženách už spíš probouzí trochu závist a možná i pocit křivdy k někomu, kdo má bezproblémové a krásné těhotenství, přispěchají se svým smutným příběhem, jak zrovna je potkalo těhotenství se špatným koncem… ne že by ti vyloženě přály něco špatného, ale přece jenom v každé zraněné ženě dřímá jistá škodolibost a taky se s těmi smutnými ztrátami potřebují takto vyrovnávat, aneb že je to dneska běžné a má to tak každá druhá, když si o tom s ostatními ženami popovídají a přitakají, jsou spokojené, uklidněné… v dnešní uspěchané a nemocné době 21.st. už jsou prostě spíše výjimky ty zdravé ženy, co mají normální a ukázkový průběh těhotenství 8) neplodnost je velký strašák, ať chceme nebo ne…
Jinak. Taky jsem teď těhotná a nerada tohle poslouchám. Spoustu těch věcí, které se mohou stát jsem ani neznala, dokud jsem nepřišla na EM a docela jsem se divila kolik problémů v těhotenství může vůbec existovat. Takže to nevnímejme a užívejme si těhotenství :oops:

• Citovat
  • Upravit
454
25.2.25 15:17

To samé ještě přijde potom před porodem. Otázky typu, a bojíš se? Počkej na porod to teprve uvidíš. Je vidět že jsi ještě nerodila že si tak v klidu atd atd 🤣 to mě snad rozčilovalo víc 🤣 celou dobu jsem opravdu byla v klidu i před porodem a nikdo to nechápal a měli potrebu mě informovat o tom ze bych přece měla plašit protože nevím do čeho jdu 🤣 no tak jsem vždy řekla že nevím jaký to bude protože to neznám a že prostě to vždy nejak proběhne 😎 nejsem první ani poslední kdo bude rodit. A tečka..ja nejsem blbá a vedela jsem ze je to porod a že to prostě bude bolet. Ale proč bych se měla bát předem 🤦‍♀️ nechápu nektery lidi prostě. Porod jsem neměla úplně hladký, byl hooodne dlouhý, bolestivý což prostě tak je a hotovo. Čekám druhé a stejně prostě nemám pocit ze bych se měla z porodu nijak nervovat 🙂 vždy to dopadne tak jak.ma prostě 🙂

Příspěvek upraven 25.02.25 v 16:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3143
25.2.25 15:23

To je hloupý.. Nestýkej se s lidmi, kteří tě takhle deptají. Nic jiného než plané strašení a deptání to není. Věř svému tělu a zárodku v sobě, že to dáte. Každá z nás tady máme sto historek o tom, jak to dopadlo blbě, a tisíc o tom, jak se narodilo zdravé mimčo. Strach a stres je ten největší nepřítel :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5103
25.2.25 15:24

Ja treba nic nehledala, hlavu si z kecu ostatnich nedelala.. Bylo to moje prvni a jedině těhotenstvi ( dceri je 5,5let). Kaslala jsem i na povery. Asi ve 13tt jsem objednala novy kocarek, protoze byl za hodne dobre penize. Byl doma az do porodu. A co se stalo??? Nic, povera nejak nefungovala. Myslim, ze neni nic horsiho nez smrt z vydeseni.. Vse je jen o vlastnim selskym rozumu, citeni a musis mit schopnost,,mit ty kvanta kecu u zadele". Co se ma stat se stane, to je zivot. Ale nema cenu sejčkovat. :kytka:
Tak uzivej těhu a nenech se deptat. :kytka: :hug: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3143
25.2.25 15:27

@Bet1 taky jsem se porodu nebála, protože jsem věděla, že ženské tělo rodí desetitisíce let a asi ví, co dělá. A když ne, jsou tam porodníci, kteří už si poradí. Nejhorší byla spíš ta nejistota, jak to právě u mě bude probíhat a kde mám hranici toho, co ještě vydržím. No po třech porodech si troufám tvrdit, že rezervy mám ještě slušné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35963
25.2.25 17:26

Tak proč všem vykladas, že jsi těhotná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie