Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
prosím nemáte někdo recept?nemám droždí a ani prášek do pečiva ![]()
Tak jediný co mně napadlo je recept na štrůdl, dal by se použít i na přikrejvanej koláč. Jedna Hera, jeden jogurt a 500 g hladký mouky. Spatlat dohromady.
Ještě mně napadlo, nemáš sodu nebo minerálku ?
Taky dělám piškotovou bublaninu, mouky a cukru kolik váží 3-4 vajíčka. Vajíčka s cukrem a 3 lžícema teplé vody vyšlehat, přidat sníh z bílků a mouku.
Napadlo mě upéct piškotové těsto http://recepty.vareni.cz/…otove-testo/ a dozdobit dle chuti nějakým krémem a ovocem, nebo jenom ovocem, nebo ovocem a pudinkem a tak dále a tak dále.
chci dát nahoru tvaroh,ovoce,želé tak můžu dát na ten piškot?podle toho odkazu,nebude to málo na buchtu?abych to neměla jak roládu ![]()
dzarunka píše:
chci dát nahoru tvaroh,ovoce,želé tak můžu dát na ten piškot?podle toho odkazu,nebude to málo na buchtu?abych to neměla jak roládu
Peču na roládu piškot ze čtyř nebo pěti vajec, na velký plech. Ze šesti bys to mohla mít vysoké akorát ![]()
Záleží na tom, kolik dáš vajec, já většinou dělám ze čtyř a je to normální buchta, pokud na to dáš ještě ten tvaroh a želé, tak to bude stačit.
Asi to bude málo. Tak udělej dortovej korpus, akorát si zvolíš formu podle sebe. http://www.mimibazar.cz/recept.php?… Jednodušše si uděláš tolik těsta, kolik potřebuješ, i když myslím, že podle tohoto receptu ti bude stačit těsto z těch šesti vajec, já podle něj dělala dort a korpus byl opravdu vysoký, takže i když to vyliješ na plech, tak by to těsto mělo pořád zůstat dost vysoké, záleží ovšem, jak velký máš plech. ![]()
MarketaJ píše:
Záleží na tom, kolik dáš vajec, já většinou dělám ze čtyř a je to normální buchta, pokud na to dáš ještě ten tvaroh a želé, tak to bude stačit.
No já si teď uvědomila, že ze šesti vajec, 120 g cukru a 120 g mouky dělám plát na roládu, tudíž těsto je na buchtu nízké.
Raduš.ka44 píše:MarketaJ píše:No já si teď uvědomila, že ze šesti vajec, 120 g cukru a 120 g mouky dělám plát na roládu, tudíž těsto je na buchtu nízké.
No já to právě dělám kolik vážej vajíčka, tolik mouky a cukru, pak je toho těsta i ze třech vajec do normální dortový formy. ![]()