Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pěkný večer, připadám si jak koule, jsem ve 36 tt., nepřibrala jsem moc a nemám ani oteklé nohy, ale od včerejška mě táhne v břichu, dnes i v konečníku a u čípku. Z postele vstávám, jak nějaká stará babka a na záchodě se nejsem schopná skoro utřít, protože mě bolí břichu, když se trochu nahnu. Bříško mi občas tvrdne, co si myslíte, bude to trvat ještě dlouho?
@natyber Jo, ale máte s tím zkušeností, jestli jste to měla týden, dva…
@Andula135 Jako s těhotenský břichem? Momentálně jsem 31+3tt mám obří břicho už tak dva měsíce, táhne mě při chůzi, z gauče a postele vstávám jak lazar, nemůžu si pořádně utřít nohy, na záchodě je to taky obtížné, ohnout se je velký problém. Břicho mi občas tvrdne, občas mám bolest v podbříšku jako při měsíčkách. Miminko se hýbe někdy tak moc až to bolí, dloubá do čípku. Pokud máš nějaké bolesti, které se ti nezdají, tak se nech zkontrolovat u gynekologa. Nic jiného ti napsat nemůžu ![]()
Já měla nejhorší poslední měsíc. Do té doby pohodička. Pak už jsem se neohla, začli mi otékat nohy… jak prase jsem se cítila.
@Veru1987 Tak to já neotékám a jinak jsem v pohodě. Měla jsem spíš začátek horší, ale teď ty dva dny jsou takové divné.
@murkyf To si taky říkám, ale klidně bych tady malého už měla.
@Andula135 Taky přeji ať to dobře dopadne, pak už bude lépe. Ten konec je takový náročný, ale už se ti to blíží, tak vydrž ![]()
@Andula135 vyleze až se mu bude chtit.. v těchto vedrech je to šílený, taky jsem loni tohle zažívala.. ale měla jsem 30 kionshore, vysoký tlak, nohy jak konce a psychicky potíže.. takže si na tom ještě dobre a ten měsíc uteče jak voda ![]()
@Andula135 píše:
@murkyf To si taky říkám, ale klidně bych tady malého už měla.
Na to ani nemysli! Ještě potřebuje dva týdny, aby byl donošený. Poslední měsíc je očistec, to si zažije každá těhule. Taky jsem si užívala poslední měsíce v létě, je to na mašli.
@natyber Spíš to čekání je nekonečné.
@murkyf Tak to mi je líto, naštěstí nic takové nemám. Tlak mám v pořádku a jen nízký hemoglobin, ale lékař říkal, že to není nic strašného a běžné u rodiček.
@Janli Ale lepší než v zimě, představit si, že musím mít na sobě kabát a oblékat si ponožky
![]()
@Andula135 Jo pravda, to poslední čekání je děs. Já dnes umírám vedrem
valím se jak hroch, děsím se jak bude celý srpen ![]()
@Janli to je pravda, v zimě zase to oblékání a ponožky a boty
ale zase se líp dejchá, tohle počasí je nářez, teda aspoň pro mě.
Ahoj, jsem 38+2,celé tehu jsem měla dost rizikové, hrozil mi předčasný porod kvůli tvrdnuti břicha. Min čtvrtek Jsem byla v poradně a bylo mi řečeno jak se už otviram a že pokud mi bude tvrdnout břicho že už brzo porodim a furt nic. Na večer a v noci tvrdne fakt hodně každé ráno se budim s pocitem jestli se už bude něco dít a ono furt nic. Je to uplne šílené to čekání, termín mám 11.8.a mám pocit že už to nevydržím. Malý kolikrát tak bolestivě kope až hrůza. Už mívám i bolesti ale to tvrdnuti je úplně strašné už nesnáším to. Ještě k tomu už mám strach z porodu jak to bude, holky máte někdo taky takové pocity???