Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dorbý den, syn dostal Budiair 1× denně střik. Byli jsme na spirometrii u alergologa, astma zatím prokázáno není, syn je alergik, půjdeme dýchat ještě jednou, syn byl zahleněný. Přesto dostal Budiair, kašel se uklidnil a máme ho stříkat nadále. Máte s ním někdo zkušenost? Nechce se mi neustále stříkat kortikoid, i když prý inhalační není tak zatěžující, ale přesto…Můžete mi někdo napsat zkušenosti?
Děkuji
Na astma se doporučují zelené potraviny, tedy mladý ječmen či chlorella…Zkus pohledat, popř. zkusit nasadit, třeba by časem pomohli a malý by nemusel brát taková svinstva
Děkuju za příspěvek, chlorellu už mu dva týdny dávám, tak se rozhoduji, jestli ten kortikoid nevysadím…
@AlenkaH náš matyáš ho má taky a k tomu ještě další 2 jako sos
Být tebou dávám aspoň do další kontroly.
Tyto dejcháky nejsou takový driák
Jo on pomáhá dost
My měli 2krat denně 2 všechy, ted ma jednou 2 vdechy
Jenže ted je marod tak k tomu ma ještě seretide a berodual
@Miriamm my kdyžtak ventolin dáváme do inhalátoru má ho jako roztok.
No co všechno musí ty děti vid
Holka taky brala Budiar, 2× denně. Ale hodně v noci kašlala, alergolog říkal, že to by neměla, tak jí ho vzal a dostala Seredite. Má ho teda druhej měsíc, ale připadá mi lepší, v noci už nekašle vůbec a holka říká, že se jí i líp běhá, což u ní byl kámen úrazu, není tlustá, sportuje, ale ten běh kvůli astmatu nějak nedává.
Děkuju holky, je to pro mě novinka, uvidim, co nám řeknou na druhý spirometrii. Začínám se v těch lékách trochu orientovat
možná zkusim i čínskou medicínu, už s ní mám dobré zkušenosti na atopický ekzém
Aerius má holka taky a do léta brala ten Singulair, ten byl dobrej, za celej rok marodila jenom jednou a to s angínou. Když někdy přesně před rokem tady řádila chřipka a postupně odpadla skoro celá škola, tak to vůbec nechytla.
@Miriamm jo aerius ma taky
Budíer ho dráždí ke kašli ale zase dr. rikala, ze je aspoň vidět ze se teda něco děje a pracuje tam, kde ma
Seretide mi teda taky přijde lepší, ze mu i víc pomáhá
@Petra Z - ty jseš z Mimoně, viď? K jakýmu chodíte alergologovi?