Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky- vypadají takhle neštovice? Malá měla pár posledních dní drsnější kůži na bříšku, ted jí vylezla teplot, zvracela a na hrudníčku se objevilo tohle.. Já jen abych věděla, co nás čeká…
Ma nejaake u hlaavy, vlasu nebo na krku pod vlasy? Nestovice pry zacinaji od vlasu (hlavy)
Neštovice začínají ve vlasech a celkem rychle se pak šíří. teploty by mohly být, ale to zvracení se mi nezdá, raději v pondělí zavolejte lékařce nebo tam zajděte. ona neštovice pozná hned!-)
@viky23 píše:
Ma nejaake u hlaavy, vlasu nebo na krku pod vlasy? Nestovice pry zacinaji od vlasu (hlavy)
není to pravidlo, u obou deti zacali na zadech či břiše
To bych řekla, že neštovice jsou, vypadá to na klasické puchýřky. Ráno budeš mít každopádně jasno, on ten výsev pokračuje rychle
Moje dítě je mělo před měsícem, v hlavě neměla jednu jedinou, okolo vlasů taky ne, jen jednu za ušima a dvě na krku, ale ty nebyly první, první šlo břicho a záda.
@terinka4444 píše:
Moje dítě je mělo před měsícem, v hlavě neměla jednu jedinou, okolo vlasů taky ne, jen jednu za ušima a dvě na krku, ale ty nebyly první, první šlo břicho a záda.
ale však za ušima nebo na čele se taky počítají. A to, že to většinou začíná od hlavy a postupuje dolů, je pravda. A alespoň jedna by právě měla být na hlavě. Nevím, proč to tak je, ale říkala mi to i Dr. Na bříšku sis mohla všimnout dřív než za uchem, kde ale mohla být první
Jedna nestovice nekde ma hlave se da lehce prehleednout. Moje obe deti meli prvni tam
A rikal to i doktor
@mischelinka píše:
ale však za ušima nebo na čele se taky počítají. A to, že to většinou začíná od hlavy a postupuje dolů, je pravda. A alespoň jedna by právě měla být na hlavě. Nevím, proč to tak je, ale říkala mi to i Dr. Na bříšku sis mohla všimnout dřív než za uchem, kde ale mohla být první
to ne, určitě neměla nikde na hlavě, ani jednu, měla pár na břiše, právě jsme přemýšlela, jestli jsou to neštovice, taky jsem znala rady, že musí být na hlavě, že tam začínají a ono nic, tam je měla až třetí den. Když už měla obsypaný trup a končetiny.
Ahoj holky, my stale nekoho hledame, kdo by nam nestovice predal.
Je nekdo z Vas z Prahy? diky