Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky… Tak nějak nevim, kam zařadit můj problém. ![]()
Je mi 22 let, a čekám své první vytoužené miminko o které jsme se s přítelem sažili přes léto.
Bydlíme v baráku se dvěma bytovýma jednotkama, kde v horním pate bydlíme my s přítelem, a v dolním bydlí jeho rodiče.
Mám šílený stavy strachu, že tohle pro dítě není bezpečný domov. Bojím se, že se tu nějak zraní, něco se mu prostě stane. Už ted jsem na něj šíleně upnutá, a bojim se, že se budu bát dát dítě i pochovat někomu jinému nežli jsem já a přítel.
Chci pro své miminko jen to nejlepší, ten nejbezpečnější a nejkrásnější domov, snažím se, pořád vše uzpůsobuju dítěti, myslim na všechno, jak to bude, když mu bude rok, dva, co bude vivádět. A mám šílenej strach ho poštět dolu k přítelovo rodičum, kde to prostě pro dítě neni nějak připravené. A přijde mi , že na to, že jsem přijde dětátko, myslim jen já a snažim se jen já.
Jsem uplně paranoidní, já vim, nevim ale kde sem si mohla utvořit takovýhle blok.
Bojim se , že budu až takovýhle magor, a dítě nebudu chtít pustit mimo náš byt.
Máte taky takovéhle pocity? Jsem šílená, nebo je to prostě normální mateřská starost o první dětátko?
Mám takový pocit, že jsem se upla na to nejhorší, a to, že považuju dítě jen za svoje. Že je jen moje, ničí jiný.
ja myslim, ze je to uplne normalni (napada me obcas to same)…ale myslim, ze casem se to zmeni, budes jeste rada, kdyz ti ho nekdo pohlida a ty budes mit chvilku pro sebe, na uklid.. ![]()
Jsi šílená, ale u prvorodičky je to normální. Až budeš čekat třetí budeš už úplně v klidu
Klidně šil, ale jestli ti mohu poradit, nepřeháněj to směrem k prarodičům a partnerovi - oni si to nezaslouží ![]()
L.
Nesmíš být tak úzkostlivá, nebylo by to později dobré ani pro prcka, ani pro vás s partnerem a prarodiče. Časem se vše doma kolem prcka uzpůsobí jeho potřebám…na druhou stranu myslím, že u vytouženého mimča a prvorodičky je tohle běžné ![]()
Lesina píše:
Jsi šílená, ale u prvorodičky je to normální. Až budeš čekat třetí budeš už úplně v kliduKlidně šil, ale jestli ti mohu poradit, nepřeháněj to směrem k prarodičům a partnerovi - oni si to nezaslouží
L.
já vim. jenže oni maj prostě uplně jinej styl života, na kterej nejsem zvyklá, a bojim se toho, že to budou vnucovat i mémumiminku, a budou mi tim zasahovat do výchovy…:(
bože, už aby se mi narodilo, a já konečně dostala rozum.:(
liliannoel píše:Lesina píše:já vim. jenže oni maj prostě uplně jinej styl života, na kterej nejsem zvyklá, a bojim se toho, že to budou vnucovat i mémumiminku, a budou mi tim zasahovat do výchovy…:(
Jsi šílená, ale u prvorodičky je to normální. Až budeš čekat třetí budeš už úplně v kliduKlidně šil, ale jestli ti mohu poradit, nepřeháněj to směrem k prarodičům a partnerovi - oni si to nezaslouží
L.
Těžko říct, jestli dostaneš rozum až se prcek narodí
ale jinak jim hned od začátku vymez mantinely pro výchovu dítěte…
ne, tohle není normální mateřská starost, tohle je paranoia a koukej s tím něco dělat už teď nebo pak budou hádky, protože ty nebudeš schopná a ochotná dát dítě do kočárku třeba babičce, nenecháš jí ho pochovat…Jinak nevím, jak to máte u vás zařízené - ale doporučuji už teď naučit prarodiče, že k vám se nechodí kdykoli, že se zvoní nebo klepe, zamykejte se ať máte soukromí. A rozhodně to, že si tchýně bude chtít vzít mimčo na procházku neber jako útok na tebe, buď ráda, že ti někdo pomůže a budeš s moct odpočinout. Když ti bude povídat, že to máš dělat tak a tak, v klidu jí řekni, že teď se to dělá jinak, ale že jí děkuješ za radu…
Junkyska píše:liliannoel píše:Těžko říct, jestli dostaneš rozum až se prcek narodíLesina píše:já vim. jenže oni maj prostě uplně jinej styl života, na kterej nejsem zvyklá, a bojim se toho, že to budou vnucovat i mémumiminku, a budou mi tim zasahovat do výchovy…:(
L.
bože, už aby se mi narodilo, a já konečně dostala rozum.:(ale jinak jim hned od začátku vymez mantinely pro výchovu dítěte…
Taky jsem měla něco podobnýho, jenže realita je pak jiná, jsi nevyspalá, unavena, budeš ráda, že si na chvilinku oddechneš. Bydlim taky takhle s rodiči, když si potřebuju třeba vysát, tak ho odnesu k našim a hned si pak pro něj zas dojdu. Ono se to vyvrbí, uvidíš.
liliannoel píše:Lesina píše:já vim. jenže oni maj prostě uplně jinej styl života, na kterej nejsem zvyklá, a bojim se toho, že to budou vnucovat i mémumiminku, a budou mi tim zasahovat do výchovy…:(
L.
No, můžeš korigovat nebo jít čelem proti nim. Zkus si spočítat, co ti oba přístupy přinesou do budoucna… Jemné zásahy a korekce fungují mnohem lépe, ale to si musí každý vyzkoušet sám - jen je škoda, že si to občas lidi přeberou až když je pozdě… Prostě klid, rozum a úctu - to neznamená že nebude po tvém, to jen znamená, že budeš mít lepší život.
alsem píše:Junkyska píše:liliannoel píše:Těžko říct, jestli dostaneš rozum až se prcek narodíLesina píše:já vim. jenže oni maj prostě uplně jinej styl života, na kterej nejsem zvyklá, a bojim se toho, že to budou vnucovat i mémumiminku, a budou mi tim zasahovat do výchovy…:(
L.
bože, už aby se mi narodilo, a já konečně dostala rozum.:(ale jinak jim hned od začátku vymez mantinely pro výchovu dítěte…
ted jsem se zasmala, to jsem taky zkousela, ale jeste se mi vysmali
Jako to myslíš, že se ti vysmály skrze mantinely výchovy dítěte? No to snad ne…jestli oni si nemyslí, že jsi na výchovu moc mladá a víš prd ![]()
No teď s tebou dost zmítají hormony, časem se to upraví. Důležité je, že si svou úzkostlivost uvědomuješ a tím pádem s ní můžeš bojovat. Samořejmě že každá máma pečuje o své dítě, ale musí ho nechat trochu obouchat, nemůžeš z dítěte udělat květinku zavřenou v bytě, aby se mu náhodou něco nestalo.
Jinak malý tip, já jsem u prvního syna měla hrozně nepříjemný pocit, když byl v kočárku, byl tam tak daleko, sám, přišel mi takto zranitelný, měla jsem malinko stíhy, že někde škobrtnu když půjdu z kopečka a pustím kočár
A tohle pro mě (mimo jiné) vyřešil šátek a ergonomické nosítko, byl hezky u mě, nemohla se stát žádná katastrofa
A navíc je to velmi praktické ![]()
Hele kliiiid. Ono nejen, ze casem zjistis jaky to je super, kdyz se o dite postara chvili nekdo jiny, ale navic i mimi te prekvapi jak jsou mu tvoje predstavy o vychove u zadele… ![]()
Ja napriklad v tehotenstvi prohlasovala jak moje dite nikdy nebude spat se mnou v posteli ![]()
To, ze ty jsi v ocekavani jeste neznamena, ze si musi cely okoli zacit ihned davat do zasuvek zaslepky a na rohy stolu chranice… ![]()
těhudepka, neboj, jak se narodí mimi tak to řešit tak dramaticky nebudeš, ono se automaticky začlení do prostředí. bude to fajn, neboj:kytka: