Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ráda bych se přestěhovala(kvůli zaměstnání) z vesnice do Prahy..Většina kamarádů my tvrdí že je těžké tam žít a není tam blaze..Stěhoval jste se někdo a jaké byly začátky(litujete-nelitujete)..Díky za reakce.
Tak ja resila opacny problem.Stehovala jsem se z Prahy na vesnici.A v zadnem pripade nelituji.Jsem spokojenejsi.Kdyz vyjedu do Prahy,tak se vracim akorat nastvana a udivena z tech hektickych lidi
Je to takovy rychlejsi zivot a ten mi moc nevyhovuje.Aspon ted to tak vidim ![]()
Já jsem se přestěhovala kvůli práci do Prahy v roce 1997, vystudovala jsem vše možné v jednom oboru a s tím bych práci u nás neměla (měla ale neadekvátní). Nikdy jsem si tu nezvykla, už bydlím od letoška za Prahou ve vlastním. Po tolika letech mám jen pocit, že nejsem doma ani v původním domově (nemám tam už kamarády), ani ve svém trvalém bydlišti (tady je nemám ještě) a ani v Praze jsem nikdy neřekla, že jdu „domů“. Užívala jsem „jdu bydlet“. Hrozně závidím sestře, že vystudovala něco obyčejnějšího a zůstala v rodném městě, velikost akorát, všechny služby,tam se mi líbí, ale práci bych tam neměla. Prahu jsm absolutně nesnášela. Shon, blázinec, všude daleko. V trvalém bydlišti to taky není ono, je to vesnice, i když to má statut města, takže taky na nic.
Ja se prestehovala take kousicek za Prahu.Jsem na Pze-zapad.Ale je to opravdu vesnicka,neni tu nic.Vse vyrizuji v Pze.Ale zpatky bych tam nesla.
Ahoj, já šla z malé vesnice do Prahy, žila tam 5 let. V Praze je více volných pracovních pozic, jsou lépe placeny, pokud budeš nakupovat v supermarketech, tak ceny jsou nižší než v malých vesnických obchodech. Částečně odpadá starost s dojížděním, kdy metro, tramvaje a autobusy jezdí každou chvíli, takže cestování za prací z jednho konce města na druhý je v pohodě. Kina, divadla, školy, školky, obchody…snad nemusím vyzdvihovat. Problémy s umístěním dítěte do školky tu jsou však také, ovšem nevím, zda ve všech čtvrtích.
Já se odstěhovala z Prahy před 4 lety a jsem i přesto spokojenější. Do Pha se dostanu sockou za 15 min. přímo na metro. V Praze mi vadil nepořádek, prach a špína, posprejované zdi, málo zeleně…s dětmi bych v Praze nežila ani náhodou. Ovšem záleží na názorech. Já mám zkušenosti z Kobylis, Karlína, Vršovic, Vinohrad, Žižkova, Smíchova (čtvrtě ve kterých jsem delší dobu žila nebo v nich pracovala).
Ovšem názory se asi budou různit, mě odpuzuje jen ta špína a hluk se kterým jsem se setkávala neustále i ve vyhlášených Vinohradech (byť s menší měrou).
Jsem z malé vesnice, do Prahy jsem šla za tenkrát ještě přítelem. Vydržela jsem v širším centru 4 roky, pak jsem i kvůli dětem vyvinula tlak a odstěhovali jsme se na úplný okraj Prahy. Je to poslední čtvrť Prahaměsto, pak už Pha-východ. Jsem tu šťastná, což jsem v centru nikdy opravdu nebyla, byl tam smrad, nevrlí důchodci, auta, špína. Za mě-nikdy víc.
Určitě stojí za to omrknout lokality jako Praha východ a Praha západ. Je hodně míst, odkud máš vynikající spojení do Prahy a přechod mezi venkovem a velkoměstem by nemusel být tak kritický. Ovšem rozhodně se musíš obrnit trpělivostí, která se ti bude hodit při cestování přeplněným metrem, tramvají, při nakupování a pohybu na ulicích. Lidi tu moc spěchají, vráží do ostatních a ani nekváknou, spěch, stres, shon… Já dostala vynadáno od pána, který do mě zezadu vrazil - to jen jako příklad. Ale nechci tě strašit, záleží na tvé nátuře, já si na ten shon zvykla poměrně rychle.
ahoj, je to náš případ, šli jsme do Prahy taky kvůli práci a nelitujeme, jsou tu lepší možnosti. hodně záleží ve které čtvrti člověk bydlí, jak daleko dojíždí do práce…takže těžko srovnávat. My bydlíme na kraji Prahy přímo u velkého lesoparku, máme tu klid i blízko do přírody…ale třeba v centru se žije úplně jinak…a na víkendy stejně většinou jezdíme mimo Prahu
Taky jsem přišla z malého města do Prahy před 7mi lety a jsem tu spokojená. Neřekla bych, že v Praze je blaze. Nemám sice nejnižší plat, ale i přesto mám pocit, že žiji od výplaty k výplatě. Je to tím, že nemáme děti a je tu trochu jiný životní styl než v malém městě (kina, divadla, kavárny). Na druhou stranu, kdybych peníze výše uvedeným způsobem nerozhazovala, tak bych měla našetřeno docela slušně. Jsou tu vyšší náklady na bydlení (ale nemylsím si, že o moc víc než třeba v Brně - tam je to tak na stejno). Potraviny koupíš ve všech supermarketech po celé ČR stejně draze.
Jestli je tu těžké žít to nevím. Mně se tu zatím líbí. Bydlíme v Bohnicích - dojezdost do centra dobrá a přitom je to kousek do lesa a na cyklostezku.
Takže ve zkratce se myslím, že se tu dá slušně žít i vydělat.
Ahoj, tak mě vyhovuje bydlet kousek za Prahou. Bydlím ve vesnici na Praze západ, kousek za letištěm směrem na Kladno. Pár let jsem bydlela u teď už manžela v Praze ve Vršovicích, pak jsme se spolu vrátili sem (do bytu u našich v baráku) a v létě jsme koupili dům asi 50m od našich. A neměnila bych. Do Prahy za prací, školou, kulturou, úřady, apod. autem kousek, máme tu i slušné spojení busu a přitom klid a pohoda, teda až na ty letadla, ale na ty jsme si zvykli. Pokud tedy chceš jít do Prahy za prací, radím ano - ale bydlet kousek za ![]()
Já pocházím z malé vesničky na kraji Prahy, před deseti lety jsem se přestěhovala za manželem na Prahu 4, a necítím se tady vůbec jako doma. Být v centru, tak si asi hodím mašli
. Teď jsme v rodinném domku ve vilové čtvrti, ale pořád jsem jako cizinec, lidé se nezdraví, neznají, nemám v okolí žádné kamarádky. Strašně ráda se vracím domů k rodičům i přesto, že už to tam dávno není malá vesnička, i tak mi tam zůstala spousta známých. Mám to k rodičům autem cca 25 minut a moc mi „můj domov“ chybí. Pořád tam mám „svůj pokojíček“ a svůj klid. Jen škoda, že tam nemůžu být tak často, jak bych chtěla…
Jestli se někdy budu stěhovat, tak určitě nezůstanu v Praze…
Vichrice píše:
Taky jsem přišla z malého města do Prahy před 7mi lety a jsem tu spokojená. Neřekla bych, že v Praze je blaze. Nemám sice nejnižší plat, ale i přesto mám pocit, že žiji od výplaty k výplatě. Je to tím, že nemáme děti a je tu trochu jiný životní styl než v malém městě (kina, divadla, kavárny). Na druhou stranu, kdybych peníze výše uvedeným způsobem nerozhazovala, tak bych měla našetřeno docela slušně. Jsou tu vyšší náklady na bydlení (ale nemylsím si, že o moc víc než třeba v Brně - tam je to tak na stejno). Potraviny koupíš ve všech supermarketech po celé ČR stejně draze.
Jestli je tu těžké žít to nevím. Mně se tu zatím líbí. Bydlíme v Bohnicích - dojezdost do centra dobrá a přitom je to kousek do lesa a na cyklostezku.
No, pokud je zakladatelka zvyklá nakupovat v malých vesnických obchodech, tak bude z cen v supermarketu mile překvapená. Veškeré mé příbuzenstvo žije na malých vesnicích a ceny v těch obchůdcích jsou fakt přehnaný. I se vyplatí pak porovnávat v jednotlivých supermarketech, nejsem slevový maniak, ale zrovna minulý týden jsem zjistila, že v Albertu koupím svůj oblíbený lak na vlasy o 20Kč levněji než v Tescu.
Chtěla jsem Smíchov tam to trochu znám..Strach je obrovský ale tady žádná práce není(už jsem zoufalá) a pracovat za osm tisíc jako prodavačka nechci..
Jinak jste mě nepotěšily..já myslela že Prahu vychválíte(no jo jsem vesnická holka)a vydím vše strašně jednoduše ![]()
bisonka píše:
Ahoj, tak mě vyhovuje bydlet kousek za Prahou. Bydlím ve vesnici na Praze západ, kousek za letištěm směrem na Kladno. Pár let jsem bydlela u teď už manžela v Praze ve Vršovicích, pak jsme se spolu vrátili sem (do bytu u našich v baráku) a v létě jsme koupili dům asi 50m od našich. A neměnila bych. Do Prahy za prací, školou, kulturou, úřady, apod. autem kousek, máme tu i slušné spojení busu a přitom klid a pohoda, teda až na ty letadla, ale na ty jsme si zvykli. Pokud tedy chceš jít do Prahy za prací, radím ano - ale bydlet kousek za
Nazdar skoro sousedko, tady Roztoky u Prahy.....já už ty letadla ani nevnímám.
Holma píše:jsem z vesnice kde se chleba koupí za 32kč mléko nejlevnější(naše akceVichrice píše:No, pokud je zakladatelka zvyklá nakupovat v malých vesnických obchodech, tak bude z cen v supermarketu mile překvapená. Veškeré mé příbuzenstvo žije na malých vesnicích a ceny v těch obchůdcích jsou fakt přehnaný. I se vyplatí pak porovnávat v jednotlivých supermarketech, nejsem slevový maniak, ale zrovna minulý týden jsem zjistila, že v Albertu koupím svůj oblíbený lak na vlasy o 20Kč levněji než v Tescu.