Stěhování do Prahy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1114
2.1.12 14:37

Stěhování do Prahy

Ráda bych se přestěhovala(kvůli zaměstnání) z vesnice do Prahy..Většina kamarádů my tvrdí že je těžké tam žít a není tam blaze..Stěhoval jste se někdo a jaké byly začátky(litujete-nelitujete)..Díky za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5635
2.1.12 14:40

Tak ja resila opacny problem.Stehovala jsem se z Prahy na vesnici.A v zadnem pripade nelituji.Jsem spokojenejsi.Kdyz vyjedu do Prahy,tak se vracim akorat nastvana a udivena z tech hektickych lidi :)Je to takovy rychlejsi zivot a ten mi moc nevyhovuje.Aspon ted to tak vidim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
2.1.12 14:45

Já jsem se přestěhovala kvůli práci do Prahy v roce 1997, vystudovala jsem vše možné v jednom oboru a s tím bych práci u nás neměla (měla ale neadekvátní). Nikdy jsem si tu nezvykla, už bydlím od letoška za Prahou ve vlastním. Po tolika letech mám jen pocit, že nejsem doma ani v původním domově (nemám tam už kamarády), ani ve svém trvalém bydlišti (tady je nemám ještě) a ani v Praze jsem nikdy neřekla, že jdu „domů“. Užívala jsem „jdu bydlet“. Hrozně závidím sestře, že vystudovala něco obyčejnějšího a zůstala v rodném městě, velikost akorát, všechny služby,tam se mi líbí, ale práci bych tam neměla. Prahu jsm absolutně nesnášela. Shon, blázinec, všude daleko. V trvalém bydlišti to taky není ono, je to vesnice, i když to má statut města, takže taky na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
2.1.12 14:46

Ja se prestehovala take kousicek za Prahu.Jsem na Pze-zapad.Ale je to opravdu vesnicka,neni tu nic.Vse vyrizuji v Pze.Ale zpatky bych tam nesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
2.1.12 14:48

Ahoj, já šla z malé vesnice do Prahy, žila tam 5 let. V Praze je více volných pracovních pozic, jsou lépe placeny, pokud budeš nakupovat v supermarketech, tak ceny jsou nižší než v malých vesnických obchodech. Částečně odpadá starost s dojížděním, kdy metro, tramvaje a autobusy jezdí každou chvíli, takže cestování za prací z jednho konce města na druhý je v pohodě. Kina, divadla, školy, školky, obchody…snad nemusím vyzdvihovat. Problémy s umístěním dítěte do školky tu jsou však také, ovšem nevím, zda ve všech čtvrtích.
Já se odstěhovala z Prahy před 4 lety a jsem i přesto spokojenější. Do Pha se dostanu sockou za 15 min. přímo na metro. V Praze mi vadil nepořádek, prach a špína, posprejované zdi, málo zeleně…s dětmi bych v Praze nežila ani náhodou. Ovšem záleží na názorech. Já mám zkušenosti z Kobylis, Karlína, Vršovic, Vinohrad, Žižkova, Smíchova (čtvrtě ve kterých jsem delší dobu žila nebo v nich pracovala).
Ovšem názory se asi budou různit, mě odpuzuje jen ta špína a hluk se kterým jsem se setkávala neustále i ve vyhlášených Vinohradech (byť s menší měrou).

• Citovat
  • Upravit
5601
2.1.12 14:54

Jsem z malé vesnice, do Prahy jsem šla za tenkrát ještě přítelem. Vydržela jsem v širším centru 4 roky, pak jsem i kvůli dětem vyvinula tlak a odstěhovali jsme se na úplný okraj Prahy. Je to poslední čtvrť Prahaměsto, pak už Pha-východ. Jsem tu šťastná, což jsem v centru nikdy opravdu nebyla, byl tam smrad, nevrlí důchodci, auta, špína. Za mě-nikdy víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
2.1.12 14:58

Určitě stojí za to omrknout lokality jako Praha východ a Praha západ. Je hodně míst, odkud máš vynikající spojení do Prahy a přechod mezi venkovem a velkoměstem by nemusel být tak kritický. Ovšem rozhodně se musíš obrnit trpělivostí, která se ti bude hodit při cestování přeplněným metrem, tramvají, při nakupování a pohybu na ulicích. Lidi tu moc spěchají, vráží do ostatních a ani nekváknou, spěch, stres, shon… Já dostala vynadáno od pána, který do mě zezadu vrazil - to jen jako příklad. Ale nechci tě strašit, záleží na tvé nátuře, já si na ten shon zvykla poměrně rychle.

• Citovat
  • Upravit
6051
2.1.12 15:02

ahoj, je to náš případ, šli jsme do Prahy taky kvůli práci a nelitujeme, jsou tu lepší možnosti. hodně záleží ve které čtvrti člověk bydlí, jak daleko dojíždí do práce…takže těžko srovnávat. My bydlíme na kraji Prahy přímo u velkého lesoparku, máme tu klid i blízko do přírody…ale třeba v centru se žije úplně jinak…a na víkendy stejně většinou jezdíme mimo Prahu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
2.1.12 15:04

Taky jsem přišla z malého města do Prahy před 7mi lety a jsem tu spokojená. Neřekla bych, že v Praze je blaze. Nemám sice nejnižší plat, ale i přesto mám pocit, že žiji od výplaty k výplatě. Je to tím, že nemáme děti a je tu trochu jiný životní styl než v malém městě (kina, divadla, kavárny). Na druhou stranu, kdybych peníze výše uvedeným způsobem nerozhazovala, tak bych měla našetřeno docela slušně. Jsou tu vyšší náklady na bydlení (ale nemylsím si, že o moc víc než třeba v Brně - tam je to tak na stejno). Potraviny koupíš ve všech supermarketech po celé ČR stejně draze.
Jestli je tu těžké žít to nevím. Mně se tu zatím líbí. Bydlíme v Bohnicích - dojezdost do centra dobrá a přitom je to kousek do lesa a na cyklostezku.
Takže ve zkratce se myslím, že se tu dá slušně žít i vydělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
2.1.12 15:05

Ahoj, tak mě vyhovuje bydlet kousek za Prahou. Bydlím ve vesnici na Praze západ, kousek za letištěm směrem na Kladno. Pár let jsem bydlela u teď už manžela v Praze ve Vršovicích, pak jsme se spolu vrátili sem (do bytu u našich v baráku) a v létě jsme koupili dům asi 50m od našich. A neměnila bych. Do Prahy za prací, školou, kulturou, úřady, apod. autem kousek, máme tu i slušné spojení busu a přitom klid a pohoda, teda až na ty letadla, ale na ty jsme si zvykli. Pokud tedy chceš jít do Prahy za prací, radím ano - ale bydlet kousek za :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
2.1.12 15:05

Já pocházím z malé vesničky na kraji Prahy, před deseti lety jsem se přestěhovala za manželem na Prahu 4, a necítím se tady vůbec jako doma. Být v centru, tak si asi hodím mašli :lol: . Teď jsme v rodinném domku ve vilové čtvrti, ale pořád jsem jako cizinec, lidé se nezdraví, neznají, nemám v okolí žádné kamarádky. Strašně ráda se vracím domů k rodičům i přesto, že už to tam dávno není malá vesnička, i tak mi tam zůstala spousta známých. Mám to k rodičům autem cca 25 minut a moc mi „můj domov“ chybí. Pořád tam mám „svůj pokojíček“ a svůj klid. Jen škoda, že tam nemůžu být tak často, jak bych chtěla…
Jestli se někdy budu stěhovat, tak určitě nezůstanu v Praze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
2.1.12 15:09
Vichrice píše:
Taky jsem přišla z malého města do Prahy před 7mi lety a jsem tu spokojená. Neřekla bych, že v Praze je blaze. Nemám sice nejnižší plat, ale i přesto mám pocit, že žiji od výplaty k výplatě. Je to tím, že nemáme děti a je tu trochu jiný životní styl než v malém městě (kina, divadla, kavárny). Na druhou stranu, kdybych peníze výše uvedeným způsobem nerozhazovala, tak bych měla našetřeno docela slušně. Jsou tu vyšší náklady na bydlení (ale nemylsím si, že o moc víc než třeba v Brně - tam je to tak na stejno). Potraviny koupíš ve všech supermarketech po celé ČR stejně draze.
Jestli je tu těžké žít to nevím. Mně se tu zatím líbí. Bydlíme v Bohnicích - dojezdost do centra dobrá a přitom je to kousek do lesa a na cyklostezku.

No, pokud je zakladatelka zvyklá nakupovat v malých vesnických obchodech, tak bude z cen v supermarketu mile překvapená. Veškeré mé příbuzenstvo žije na malých vesnicích a ceny v těch obchůdcích jsou fakt přehnaný. I se vyplatí pak porovnávat v jednotlivých supermarketech, nejsem slevový maniak, ale zrovna minulý týden jsem zjistila, že v Albertu koupím svůj oblíbený lak na vlasy o 20Kč levněji než v Tescu.

• Citovat
  • Upravit
1114
2.1.12 15:10

Chtěla jsem Smíchov tam to trochu znám..Strach je obrovský ale tady žádná práce není(už jsem zoufalá) a pracovat za osm tisíc jako prodavačka nechci..

Jinak jste mě nepotěšily..já myslela že Prahu vychválíte(no jo jsem vesnická holka)a vydím vše strašně jednoduše :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
2.1.12 15:11
bisonka píše:
Ahoj, tak mě vyhovuje bydlet kousek za Prahou. Bydlím ve vesnici na Praze západ, kousek za letištěm směrem na Kladno. Pár let jsem bydlela u teď už manžela v Praze ve Vršovicích, pak jsme se spolu vrátili sem (do bytu u našich v baráku) a v létě jsme koupili dům asi 50m od našich. A neměnila bych. Do Prahy za prací, školou, kulturou, úřady, apod. autem kousek, máme tu i slušné spojení busu a přitom klid a pohoda, teda až na ty letadla, ale na ty jsme si zvykli. Pokud tedy chceš jít do Prahy za prací, radím ano - ale bydlet kousek za :-)

Nazdar skoro sousedko, tady Roztoky u Prahy.....já už ty letadla ani nevnímám.

• Citovat
  • Upravit
1114
2.1.12 15:15
Holma píše:
Vichrice píše:
No, pokud je zakladatelka zvyklá nakupovat v malých vesnických obchodech, tak bude z cen v supermarketu mile překvapená. Veškeré mé příbuzenstvo žije na malých vesnicích a ceny v těch obchůdcích jsou fakt přehnaný. I se vyplatí pak porovnávat v jednotlivých supermarketech, nejsem slevový maniak, ale zrovna minulý týden jsem zjistila, že v Albertu koupím svůj oblíbený lak na vlasy o 20Kč levněji než v Tescu.
jsem z vesnice kde se chleba koupí za 32kč mléko nejlevnější(naše akce :D 15kč a to nemluvím o věcech které i dnes se musí někdy objednat protože je tady prostě nemají)pokud jde o velké nákupy jezdí se do Brna
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí