Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holma píše:mahdalka píše:Jé, na Hájích jsem bydlela 1 měsíc. Bylo mi 17, já si vyrazila do společnosti a trochu v přiopilém stavu ve 3hod ráno na metru a nevěděla jsem, jak se trefit do toho správného bloku a paneláku, všude zeleno, kopečky jeden jak druhej
Holmo,Roztoky znám-tam se odstěhoval můj bývalejje to tam hezkýa za pár minut je člověk v centru na DejvickýBisonko,Kněževes znám taky,jezdili jsme přes něj na Okoř,kde měl strejda hospodu
Já jsem z Jižního města-Hájů a chválím.Na metro to mám pěšky 5 min.a v centru jsem ani ne za 15 min.Všude příroda-Hostivařská přehrada,Milíčovský les,za domem kopce(v zimě je uměle zasněžujou)a centrální park.V létě se na kopcích(mezi panelákama)pasou ovce,páč městská část usoudila,že je to levnější než sekat traktůrkem.A na D1 je to co by kamenem dohodil-po D1 jezdíme na chalupuVzhledem k tomu, že jsem si nepamatovala ulici… takže Háje sice OK, ale jen za střízliva!!!!
![]()
Bydlela jsem tam dva měsíce a večer mi dělalo probém najít kde bydlím i za střízliva ![]()
Vichrice píše:no jo ale já jinak Prahu neznámmila2113 píše:Smíchov není zrovna z levnějších lokalit, co se týká bydlení (nákupu nemovitosti).bisonka píše:Jsem z okr.žďár na sázavou..chtěla jsem si v Praze koupit byt(Smíchov)najít si práci a dětem otevřít nové možnosti..Dcera za 4 roky vyjde základku a velké město se jí nevyhne…Tady máme baráček(dostavujem)je tu krásně to jo ale nic tu není..
mila2113 A odkud jsi? Jak daleko to do Prahy máš? A za jakých podmínek by jsi sem jít chtěla? Sama, s rodinou, koupě bytu, pronájem…? a v jaké oblasti chceš pracovat? Pokud to nemáš do Prahy přes celou republiku, aby jsi mohla jezdit na pohovory, tak by určitě bylo lepší si sehnat práci předem a až pak se stěhovat… jídlo je tu sice levnější, ale zase dražší bydlení…
Těžko říct. My tam kupovali dvoupokojáč 50m2 a byl za 2.7 mil. ![]()
Asi bych to nejdřív viděla na podnájem a trochu se rozkoukala. Teď se díváme po bytě v Bohicích a tady už je za stejnou cenu třípokojáč. Nevím, jak jste na tom finančně, ale je potřeba počítat s tím, že hypotéka spolkne hodně peněz. Abys pak nezjistila, že vyděláváš jen na hypotéku.
Holky,já tu bydlím už 16 let a mezi kopečkama se vyznám i opilá-sice skoro vůbec nepiju,ale vyjímečně si dám a trefím
Oni už tady ty paneláky nejsou jen šedivý,ale maj barevný fasády,tak už je to rozlišený ![]()
Koukám co je u nás ve městě volného: např. 2KK 98m2 za 2,7mil. v novostavbě http://www.sreality.cz/…a/1146160476
Jinak pokud by tě zajímalo: http://www.roztoky.cz/
Chce to sepsat si požadavky na bydlení a omrknout některé realitní servery, vypsat si, kolik za požadované bydlení v jednotlivých lokalitách dáš.
Kdybych musela, tak bych volila okrajovou část Prahy. např. zmíněné Háje, mě osobně se líbila i část Vokovic, možná i Uhříněvěs.
Tak my jsme se z Prahy kvůli práci odstěhovali, jsme v menším městě, 100km od Prahy, a jezdíme tam jen občas, jsem ráda že jsme pryč, v životě bych tam už bydlet nechtěla (žila jsem tam od narození)…
ahoj
Nečetla jsem všechny příspěvky, ale já pocházím z vesnice na Moravě, ve 20 jsem sbalila tehda s mým bývalým přítelem tašku a šli jsme do Prahy, začátky nic moc, ale ted bych neměnila..jsem tu 6. rok, bývalého přítele nahradil nový, kterého jsem tu potkala
Už ted můj manžel
Našla jsem si lepší práci, dočkala se postupu. Nyní s manželem kupujeme byt v Kročehlavech, do Prahy půl hodky busem, nechtěla jsem zpět na Moravu nebo dál od Prahy. Mně tento život vyhovuje. Přímo v Praze jsme nezůstali jen kvůli vysokých cenách bytů.
mila2113 píše:U Hostivařské přehrady je k mání 2+1/B ( 57m2 )
Děkuji holky…otevřu mapu a vše omrknu
lenulik píše:mila2113 píše:U Hostivařské přehrady je k mání 2+1/B ( 57m2 )
Děkuji holky…otevřu mapu a vše omrknu( náš ) Z časového presu cena " jen " 1.9. Ale bohužel zatím nelze hypo, v osobním vlastnictví to bude až za rok, tak dlouho čekat nemůžeme. Stěhovat se budem v březnu, proto jsme snížili cenu. Na dr. hypo nedají.
Dají, ale musíš zastavit jinou nemovitost ![]()
tak pravde je to, že byty šly cenově dolů v celé čr.. rozdíl třeba Brno a Praha už není nijak velký, záleži na lokalitě a typu bytu- panel cihla, novostavba.. v praze jsou obrovské možnosti práce, řekl bych, že snad není problém najít tu práci, kterou zrovna hledám.. což třeba v brně neplatí, at je to jak chce, tak Brno je zhruba třetinové a kolem Brna už toho moc není, kdyžto středočeský kraj, jakožto soused Prahy má ještě co nabídnout, jak pracovně, tak z hlediska bydlení.. takže já bych se toho nebál..
Ja bydlim v Praze.. no, letos to bude 15 let, manzel je tady uz 22 let. On prisel z maleho mesta na Morave, ja z mesta na severu Cech, teda z vesnice u mesta ![]()
Na VS a par let potom jsem byla nadsena, ted jsem rada ze tu bydlim porad, mame se tu dobre, dobrou praci, super znamy, vsechno kousek co chceme.. Bydlim na Zizkove, takze je to tady takova mala vesnice, komunita kolem naseho MC, v tomhle jsem fakt spokojena…
Co me stve, tak kdyz jedu za kamoskama, tak do jinych ctvrti jedu pres centrum dloouho ![]()
Obcas mam takove vypadky, ze chci pryc, ale rozhodne ne za Prahu, nesnasim MHD, metro a autem se hrabat kazdy den… Kdyz uz, tak do mensiho mesta, ktere se da prejet rychleji, asi teda i dum, ale ja jsem z rodinneho domu, takze vim, co je s tim sr..i ![]()
Asi takhle, kdyz chce clovek v dospelosti vyrazit do Prahy, odstehovat se, ceka super praci, super prachy atd, tak muze byt i zklamany, neni to tady tak ruzove, jak to vypada…
Zalezi taky jak jsi na rocna na bydleni, vzdalenost od centra, atd atd…